Forum dyskusyjne. Przyjazne forum.
http://www.nakazdytemat.pl/

Wieprzowina:)
http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/wieprzowina-vt8533,90.htm
Strona 10 z 21

Autor:  kingusiak [ 2011-02-03, 20:21 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Dobra korzyść PQS:) Ogólnie zastanawiające jest to czy ludzie wejdą w to i czy będą chcieli kupować, bo jak popytałam znajomych to mało osób wie ze jest jakaś wieprzowina pqs..

Autor:  Patrri [ 2011-02-04, 19:19 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Myślę ,że jak raz spróbują to wejdą:) Mięso wieprzowe ze znakiem PQS posiada wiele zalet kulinarnych i sprawdza się w kuchni pod wieloma postaciami. a w ogóle godny polecenia jest rewelacyjny chudy boczek pqs!:).

Autor:  justus [ 2011-02-04, 20:28 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Muszę smakoszy wieprzowiny zmartwić,ja nie wierzę w żadne znaki PQS,tuczenie tych prosiaczków trwa tylko 4 miesiące(u rolnika 6) i są to jednorazowo około 1 tys.sztuk.

Autor:  kingusiak [ 2011-02-07, 19:06 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

no chyba do końca to tak nie jest..

Autor:  Patrri [ 2011-02-08, 14:31 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

justus napisał(a):
Muszę smakoszy wieprzowiny zmartwić,ja nie wierzę w żadne znaki PQS,tuczenie tych prosiaczków trwa tylko 4 miesiące(u rolnika 6) i są to jednorazowo około 1 tys.sztuk.




"Odpowiedni wychów, odpowiednie warunki jak i stworzenie systemu kontroli od momentu urodzenia się sztuki do czasu jej dostawienia do ubojni"
"każda partia zwierząt dostarczanych do ubojni będzie pochodziła tylko od jednego producenta. Każda tusza będzie podlegała indywidualnej ocenie jakościowej obejmującej: wagę przyżyciową - optymalna 120 do 130 kg, pH każdej półtuszy mierzone po 45 min od uboju (optimum 6,1-6,4) i 24 godzinach (optimum 5,4-5,7), zawartość mięsa miedzy 55 a 57 proc.

Autor:  kingusiak [ 2011-02-10, 19:20 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Ja wierzę jednak, że certyfikat PQS naprawdę poprawi jakość wieprzowiny. W innych krajach sprawdzają się takie certyfikaty, to czemu niby u nas ma być inaczej..

Autor:  Patrri [ 2011-02-11, 14:07 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

W sumie masz rację.. Też wierzę w ten certyfikat,:0

Autor:  kingusiak [ 2011-02-16, 20:12 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

na pewno jest to mięso najwyższej jakości, bo przecież jest kontrolowane na wszystkich etapach (od wyboru rasy świń, przez ścisłą kontrolę warunków hodowli, dobór pasz, aż do sklepu).

Autor:  Patrri [ 2011-02-19, 00:13 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

kupiłam mięsko, jest naprawdę dobre, aż jestem zaskoczona! Rożni się jakością od standardowej wieprzowiny.

Autor:  kingusiak [ 2011-02-19, 14:49 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

a gdzie kupiłaś?:) i co zrobiłaś ciekawego z tego mięska?:) Ostatnio znalazłam sporo ciekawych przepisów na wieprzowinę..

Strona 10 z 21 Strefa czasowa: UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/