Forum dyskusyjne. Przyjazne forum.
http://www.nakazdytemat.pl/

Wieprzowina:)
http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/wieprzowina-vt8533,130.htm
Strona 14 z 21

Autor:  kasiape [ 2011-10-26, 20:56 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

A bo trochę zapasu nigdy nie szkodzi ;) Poza tym nie każdy musi mieć odpowiednie sklepy w pobliżu

Autor:  kingusiak [ 2011-10-28, 00:32 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Pqs znosi mrożenie jak każde inne.. chyba nie ma w tym wyjątku?

Autor:  majka82 [ 2011-10-28, 01:19 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Też mi się wydaje, że tutaj nie będzie różnicy. W końcu to tylko mięso - a nie jakaś kosmiczna technologia :)

Autor:  kasiape [ 2011-10-29, 23:03 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Tak się tylko zastanawiam, czy ta beztłuszczowość nie ma jakiegoś wpływu

Autor:  varna [ 2011-10-31, 12:02 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Wiecie co a mnie to drażni, że jedzenie zostało sprowadzone do poziomu przemysłu. Na półkach ląduje pędzony syf a lepszej jakości jedzenie ostemplowane jest certyfikatami, oznaczeniami, kampaniami. Ech... kolejny biznes a dobre jedzenie powinno być standardem.

Autor:  Patrri [ 2011-11-01, 00:09 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

varna napisał(a):
Wiecie co a mnie to drażni, że jedzenie zostało sprowadzone do poziomu przemysłu. Na półkach ląduje pędzony syf a lepszej jakości jedzenie ostemplowane jest certyfikatami, oznaczeniami, kampaniami. Ech... kolejny biznes a dobre jedzenie powinno być standardem.




masz dużo racji.. Choć może nie każdy certyfikat jest zbędny.. Cos jednak pokazują robiąc badania..

Autor:  kingusiak [ 2011-11-02, 22:12 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Mięso kulinarne wyprodukowane w systemie PQS ma wyróżniać się wyjątkowymi walorami smakowymi.
Czyli nie mogą sobie tego lekceważyć.

Autor:  varna [ 2011-11-07, 12:39 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Tak bo te świnki są w pełni zrelaksowane , uśmiechnięte itd.

Autor:  Nektarynkozaur [ 2011-11-09, 03:06 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Nie ma to jak goleneczka ze swinki hodowanej 'prywanie'. Akurat mam w rodzinie dostep do takiego miesa i roznych cudow z niego robionych metodami domowymi. Swietna sprawa, szkoda, ze czesto ciezko dostapna.

Autor:  majka82 [ 2011-11-15, 01:05 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Nektarynkozaur napisał(a):
Nie ma to jak goleneczka ze swinki hodowanej 'prywanie'. Akurat mam w rodzinie dostep do takiego miesa i roznych cudow z niego robionych metodami domowymi. Swietna sprawa, szkoda, ze czesto ciezko dostapna.


A no widzisz czyli sprawdzone mięso najlepsze :)
Pewnie pomysłodawcy certyfikatu mieli podobne spostrzeżenia :)

Strona 14 z 21 Strefa czasowa: UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/