Forum dyskusyjne. Przyjazne forum. http://www.nakazdytemat.pl/ |
|
Wieprzowina:) http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/wieprzowina-vt8533,130.htm |
Strona 14 z 21 |
Autor: | kasiape [ 2011-10-26, 20:56 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
A bo trochę zapasu nigdy nie szkodzi ;) Poza tym nie każdy musi mieć odpowiednie sklepy w pobliżu |
Autor: | kingusiak [ 2011-10-28, 00:32 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Pqs znosi mrożenie jak każde inne.. chyba nie ma w tym wyjątku? |
Autor: | majka82 [ 2011-10-28, 01:19 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Też mi się wydaje, że tutaj nie będzie różnicy. W końcu to tylko mięso - a nie jakaś kosmiczna technologia :) |
Autor: | kasiape [ 2011-10-29, 23:03 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Tak się tylko zastanawiam, czy ta beztłuszczowość nie ma jakiegoś wpływu |
Autor: | varna [ 2011-10-31, 12:02 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Wiecie co a mnie to drażni, że jedzenie zostało sprowadzone do poziomu przemysłu. Na półkach ląduje pędzony syf a lepszej jakości jedzenie ostemplowane jest certyfikatami, oznaczeniami, kampaniami. Ech... kolejny biznes a dobre jedzenie powinno być standardem. |
Autor: | Patrri [ 2011-11-01, 00:09 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
varna napisał(a): Wiecie co a mnie to drażni, że jedzenie zostało sprowadzone do poziomu przemysłu. Na półkach ląduje pędzony syf a lepszej jakości jedzenie ostemplowane jest certyfikatami, oznaczeniami, kampaniami. Ech... kolejny biznes a dobre jedzenie powinno być standardem. masz dużo racji.. Choć może nie każdy certyfikat jest zbędny.. Cos jednak pokazują robiąc badania.. |
Autor: | kingusiak [ 2011-11-02, 22:12 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Mięso kulinarne wyprodukowane w systemie PQS ma wyróżniać się wyjątkowymi walorami smakowymi. Czyli nie mogą sobie tego lekceważyć. |
Autor: | varna [ 2011-11-07, 12:39 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Tak bo te świnki są w pełni zrelaksowane , uśmiechnięte itd. |
Autor: | Nektarynkozaur [ 2011-11-09, 03:06 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Nie ma to jak goleneczka ze swinki hodowanej 'prywanie'. Akurat mam w rodzinie dostep do takiego miesa i roznych cudow z niego robionych metodami domowymi. Swietna sprawa, szkoda, ze czesto ciezko dostapna. |
Autor: | majka82 [ 2011-11-15, 01:05 ] |
Tytuł: | Re: Wieprzowina:) |
Nektarynkozaur napisał(a): Nie ma to jak goleneczka ze swinki hodowanej 'prywanie'. Akurat mam w rodzinie dostep do takiego miesa i roznych cudow z niego robionych metodami domowymi. Swietna sprawa, szkoda, ze czesto ciezko dostapna. A no widzisz czyli sprawdzone mięso najlepsze :) Pewnie pomysłodawcy certyfikatu mieli podobne spostrzeżenia :) |
Strona 14 z 21 | Strefa czasowa: UTC + 2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |