Forum dyskusyjne. Przyjazne forum.
http://www.nakazdytemat.pl/

Wieprzowina:)
http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/wieprzowina-vt8533,100.htm
Strona 11 z 21

Autor:  majka82 [ 2011-02-28, 01:29 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

przepisów na wieprzowine jest mnóstwo - najlepiej sprawdza sie w kuchni meksykańskiej :)

Chilli con carne jeśli ktoś lubi ostrzejsze dania jest genialne, polecam! :)

Autor:  Patrri [ 2011-03-02, 22:25 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Chilli con carne brzmi ciekawie? mozesz wrzucic przepis?

Autor:  kasiape [ 2011-09-05, 21:39 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

I coś ucichło o tych certyfikatach? To wyszło w ogóle do sprzedaży, czy padło śmiercią prosiaczą? :P

Autor:  majka82 [ 2011-09-06, 00:28 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Wyszło, wyszło - tyle, że można kupić to mięso w specjalnie oznaczonych sklepach - np w Piotrze i Pawle. W sumie się nie dziwię, bo producenci dbają o swój produkt i nie wrzucą go na byle jakie stoisko :)

Autor:  kasiape [ 2011-09-07, 22:24 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Że gdzie? Pierwsze słyszę o takim sklepie. To jakieś osiedlowe coś?

Autor:  kingusiak [ 2011-09-08, 18:29 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Piotr i Paweł to znany sklep, przynajmniej w Warszawie. Taki jak np Alma.

W ogole daja cos takie certyfikaty?

Autor:  kasiape [ 2011-09-11, 17:56 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Jeśli producent sam sobie takiego nie nada,tylko ktoś to kontroluje to chyba dają :)

Autor:  majka82 [ 2011-09-11, 19:41 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

kingusiak napisał(a):
Piotr i Paweł to znany sklep, przynajmniej w Warszawie. Taki jak np Alma.

W ogole daja cos takie certyfikaty?


No oczywiście, że daje. Taki certyfikat przyznaje się po spełnieniu przez producenta wymagań, później pewnie są kontrole.
Pierwszy lepszy hodowca nie dostanie takiego dokumentu.

Autor:  kasiape [ 2011-09-11, 22:20 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

pytanie jeszcze, kto te certyfikaty przydziela, i czy on jest godny zaufania. bo i z tym bywa różnie

Autor:  majka82 [ 2011-09-13, 00:38 ]
Tytuł:  Re: Wieprzowina:)

Na pewno jest jakiś związek, czy organizacja, która to kontroluje. Żeby utrzymać jakość to musi ktoś odpowiedzialny to prowadzić.

Strona 11 z 21 Strefa czasowa: UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/