Forum dyskusyjne. Przyjazne forum. http://www.nakazdytemat.pl/ |
|
Produkcja mięsa w Anglii http://www.nakazdytemat.pl/kuchnia/produkcja-miesa-w-anglii-vt6431.htm |
Strona 1 z 1 |
Autor: | darkom [ 2010-09-04, 13:43 ] |
Tytuł: | Produkcja mięsa w Anglii |
Pracowałem w zakładach mięsnych w Anglii. W pierwszej fazie marynowano mięso solą a po dwóch tygodniach maszyna z tysiącami igieł wbijając się w mięso wstrzykiwała mieszankę smakowo-aromatyczną, która takiemu samemu kawałkowi schabu nadawała inny smak. Mieszanek było kilkanaście i choć wszystkie wyglądały tak samo smakowały zupełnie inaczej. Anglicy nie marynowali mięsa przyprawami bo wszystko było chemiczne. Nawet wędzili wsypując proszek do specjalnej maszyny. Szedłem kiedyś ścieżyną przez las... |
Autor: | Janusz [ 2015-05-04, 14:50 ] |
Tytuł: | Re: Produkcja mięsa w Anglii |
myślę, że u nas zostało niewiele czasu by było tak jak u angolów |
Autor: | samba_mamba [ 2015-05-30, 14:16 ] |
Tytuł: | Re: Produkcja mięsa w Anglii |
Tam wszystkie wędliny smakują jednakowo. Różnią się jedynie nazwą. :D |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa: UTC + 2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |