dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

malowanie sypialni
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-04-02, 14:31 
Oczytany mnich

żona wyjechała do sanatorium, chciałem wiec zrobić jej niesodzianke i pomalowac sypialnie :P
jak myslicie jaki kolor bedziesz najodpowiedniejszy? Mozecie polecic jakies farby?

Zgłoś post

Re: malowanie sypialni
PostNapisane: 2011-05-05, 19:34 
Adept

jeżeli chodzi o kolory to powinny wypowiadać się kobiety. One się chyba lepiej na tym znają. Ja od siebie mogę powiedzieć, że ostatnio widziałem ciekawe połączenie. Mianowicie jedna ze ścian była tapetowana, reszta normalnie tradycyjnie pomalowana. Wzór tapety był bardzo ciekawy. W takie nieregularne pasy, czarne - białe.. Jeżeli chodzi o farby to ja ostatnio nie miałem okazji malować, a wcześniej robił to u nas malarz. Teraz troche budżet domowy zaczął kuleć, a ściany już przybrudzone, więc pewnie niedługo też się zdecyduje na małe malowanko. Więc dołączam się do pytania o farby godne polecenia, takie dla nowicjusza. Wiecie - łatwo, szybko, ale żeby dobra jakość była.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-05-06, 15:15 
Oczytany mnich

zona juz oczywiscie dawno wrocila, a co do koloru skonsultowalem sie ostatecznie z jej siostra i wybralismy fiolet.. uzywalem farby fluggera, mam akurat ich sklep pod blokiem, ale tez wczesniej polecali mi ta firme znajomi. Efekt super, bardzo soczysty kolor no i mozna scierac sciane, chociaz w przypadku sypialni moze nie jest to az takie wazne bo nie plami sie tak jak np w kuchni

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-05-06, 15:19 
Oczytany mnich

a jesli chodzi o te tapety to tez mieli w tym sklepie. Wlasciwie nawet wczesniej mi nie przyszlo do glowy tapetowanie a w sumie nie bylby to chyba zly pomysl. Nastepnym razem na pewno wezme pod uwage :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-07-05, 12:03 
Nudziarz

neutralne kolory sa najlepsze wedlug mnie, ale ciezko powiedziec jak sie nie widzialo mieszkania. fioletowy jest fajny, tez mam takie elementy u siebie na scianach, ale nie moze go byc za duzo bo przytlacza strasznie ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-08-11, 13:45 
Szczypior

Z własnego doświadczenia wiem że należy omijać szerokim łukiem farby które dobrze kryją po jednym malowaniu, fakt to może się sprawdza ale jak masz idealnie białą ścianę. Swój pokój malowałem farbami Dekoral i bardzo ładnie to wyszło. Co do kolorów ro raczej jasne kolory mi pasują do sypialni.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-08-18, 09:26 
Oczytany mnich

kontynuujac watek malowania + tapetowania sypialni: @janko: nie wiesz czasem czy flugger ma farby satynowe w swojej ofercie? bo chcialabym farbe z polyskiem a nie za bardzo wiem gdzie sie udac, zeby nie biegac po wszystkich sklepach :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-08-18, 09:57 
Pochłaniacz

Nie wiem, czy janko wie, ale ja wiem, mają takie farby, nazywa się Flutex 10 bodajże, na pewno Flutex, nie jestem pewna co do 10, ale ta cyfra przy nazwie oznacza połysk, przejdz do sklepu, to Ci powiedzą na pewno;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-09-05, 12:22 
Oczytany mnich

dobrze Carmela ze napisalas co to za farba z tego fluggera, bo szukajac watku/problemu farb satynowych jak Marzena trafilam na Twoja podpowiedz i teraz bede wiedziala o co pytac, bo tez chcemy z mezem sypialnie polyskujaca farba pomalowac :) a nie wiecie ile mniej wiecej taka moze kosztowac?

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-09-06, 14:27 
Pochłaniacz

wszystko zależy od tego, jak duża jest sypialnia, pamiętajcie też, ze trzeba 2 warstwy nałożyć, ale flugger ma wydajne bardzo farby, takze nie pojdzie jej az tak duzo, wszystko na miejscu moga wyliczyc, po to, zebyscie za duzo nie kupili i zeby potem nie lezało bezuzytecznie...jak chcecie miec połysk, to widzialam tez u nich farbe metaliczna, fajna;D

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2