dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

samoobrona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-11-29, 00:13 
Adept

co sadzicie o samoobronie kobiet?
co może być wykorzystane do obrony?
lepszy gaz czy mały pistolet hukowy?

Zgłoś post

Re: samoobrona
PostNapisane: 2012-11-29, 15:27 
Pochłaniacz

Mi się wydaje, że łatwiej schować będzie gaz w torebce niż rewolwer. Chociaż rewolwer myśle, że większy respekt wywoła w oczach napasnika. A jak się nie posiada takich rzeczy to kop w krocze i ucieczka :D

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-12-06, 00:52 
Adept

nie szukam respektu w jego oczach,
bardziej zastanawia mnie czy uda mi się go wyciągnąć i skutecznie użyć?

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-12-06, 10:33 
Przyjaciel

uważam, że jest jak najbardziej potrzeba, warto wybrać się na jakiś krótki kurs samoobrony, a tak na co dzień ja noszę gaz pieprzowy w kieszeni płaszcza!!! a nie w torebce - zanim znalazłabym coś w torebce to już chyba byłoby po mnie, wam też tak radzę!!

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-12-12, 01:35 
Pochłaniacz

W sumie racja. Zanim się wyciągnie coś z torebki to trochę czasu minie

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-01-03, 01:00 
Pochłaniacz

ja byłam na jednych zajęciach z samoobrony (wliczone w cenę karnetu na siłowni więc stwierdziłam co mi tam) powiem szczerze że byłam bardzo zawiedziona... chociaż nie wiem czego się spodziewałam. przez 40 min biegaliśmy po sali i robiliśmy fikołki żeby przez 10 min uczyć się upadać... ale spoko przez ostatnie 10 min uczyliśmy się kogoś powalić na ziemię i moje zasadnicze pytanie I CO DALEJ. powiedzmy że uda ci się powalić faceta większego i silniejszego od ciebie, będziesz już mieć tyle szczęścia upadnie na ziemię... co robisz? jedyna twoja możliwość to ucieczka i co... myślisz że cię nie dogoni... to się przypadkiem nie zdziw... a tak biegasz 40min po sali ale jakoś nie wierzę że to ma jakiś efekt chyba że chcesz uciekać krokiem dostawnym.

więc jestem za "gadżetami" które wspomogą waszą ucieczkę w razie czego będziesz mieć te 30 sek przewagi w biegu:)

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-01-03, 10:45 
Pochłaniacz

Każdy powinien się umieć bronić, kobiety również. Ale ani gaz, ani tymbardziej pistolet hukowy nie wchodzi w rachubę, ponieważ takich akcesoriów przy sobie mieć nie wolno. Potem nie bywa oskarżony
napadający, tylko napadany.W dzisiejszych czasach większe prawo ma huligan, niż przeciętny obywatel.Niestety.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-01-05, 01:08 
Pochłaniacz

dlaczego mówisz że takich rzeczy mieć nie wolno gaz pieprzowy może mieć każdy i użyć go w samoobronie. ale masz racje większe prawa ma chuligan

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-01-07, 11:31 
Przyjaciel

zawsze tak wychodzi, że ten kto jest tak na prawdę zawinił pozostaje bezkarny i uchodzi mu wszystko płazem

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-01-08, 00:30 
Pochłaniacz

owszem ale lepiej go ogłuszyć gazem czy paralizatorem niż zranić nożem (a ostatnio czytałam na jakimś forum) że kobiety zaczęły nosić noże co jest dla mnie straszne i nie zbyt rozważne ponieważ noszenie to jedno ale użycie to co innego... kobiety mają blokadę wewnętrzna i głupotą jest dla mnie się oszukiwanie za to bez problemu skorzystają z czegoś takiego jak gaz

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2