dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Operacja nosa
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-06-29, 13:58 
Nudziarz

Witam!
Od paru miesięcy zastanawiam się nad operacją nosa. Swojego zdjęcia tutaj nie wkleję, ale dodam zdjęcie Rihanny. Mój nos jest bardzo podobny do jej nosa.
Obrazek
U niej tak szeroki nos nienajgorzej wygląda, bo ma ciemną cerę i duże usa. Ja natomiast jestem blada, mam małe usta i przez ten nos czuję się gorzej niż brzydka. Próbowałam optycznie zwężyć go makijarzem i grzywką zaczesaną na bok, ale szczerze mówiąc takie zabiegi nic nie dają. Chciałabym poznać Wasze zdanie na temat osób, które poddają się tego typu zabiegom plastyczym. Jakiś czas temu spotkałam się z opinią, że takie osoby nie można nazwać człowiekiem, tylko podróbą człowieka.
Może ktoś z Was zoperował sobie nos? Jak przebiegła operacja? Były jakieś komplikacje? Po jakim czasie wróciliście do formy?
Pozdrawiam ;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-29, 15:22 
Bohater

hmm, operacja plastyczna jest nieakceptowaniem samego siebie, jak dla mnie to wszelkie operacje plastyczne, po za jakimis naprawde powaznymi "defektami" albo np po skutkach wypadkow oparzen czy cos , sa łeee, i tyle.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-29, 17:04 
Władca pierścieni

Bądź co bądź, ale też bym nie poddała się takiej operacji. Ludzie robią to dlatego, że podobno się czują lepiej, ale jeśli jesteśmy tacy jacy jesteśmy, to powinniśmy zaakceptować swoje ciało.
Ale tak jak mówi mój przedmówca, chyba, że sytuacja Ciebie do tego zmusza, czyli po jakimś wypadku lub defekt jakiś po urodzeniu.
Jeśli jednak ma to na ochote, to niech się poddaje takim operacjom. W końcu "wszystko jest dla ludzi, tylko należy tego przestrzegać do pewnych granic".
A co do tego czy mogą zdarzyć się jakieś komplikacje, to wiadomo, że ryzyko jest i niekoniecznie będzie ono widoczne tuż po zabiegu, lecz po dłuższym okresie czasu można mieć jakieś dolegliwości.

Nieludzkie prawo, nieubłagane lewo..'

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-04, 19:44 
Starszy wodolej

kiteczka napisał(a):
osoby nie można nazwać człowiekiem, tylko podróbą człowieka.

o ludzie co za brednie!

Jeśli nie czujesz się dobrze ze swoim wyglądem i chcesz go zmienic to zrób to, co za problem.
Mój nos też nie jest idealny ale go lubię, dobrze sie z nim czuję i nie chce go zmieniac chociaż naprawdę nie jest zbyt piękny ;p Chociaż z profilu wygląda nie najgorzej.

Kiteczka ważne żebyś znalazła dobrego chirurga żeby nie spartaczył, i przemyśl to jeszcze, ja nie odradzam ani nie namawiam ale z brzydkim nosem da się życ ;p

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-05, 15:14 
Świadomy Roman

Mi się mój nos tez nie podoba :)
Jednak wydaje mi się, że brzydki nos jest mniejszym problemem niz inne defekty - przynajmniej ja nie bardzo zwracam na to uwagę jeśli człowiek ma ładny kształt twarzy, oczy usta itd :)

Co do tematu - jeśli to dla Ciebie kompleks nie do zaakceptowania to zoperuj :) w końcu po cos ta chirurgia plastyczna jest ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-08-05, 17:29 
Adept

Operuj, jeśli tylko tego chcesz i masz kasę. Ja też nie cierpię swojego nosa i jak tylko zbiorę pieniądze, to jadę na operację. Najważniejsze, żeby się ze sobą dobrze czuć. Ja tam nie przejmuję się opinią innych, którzy uważają to za przejaw egoizmu czy coś takiego.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-21, 19:51 
Szczypior

Dziewczęta, wyluzujcie.
Nie możemy wszystkie mieć takich samych pięknych nosów, bo to dopiero byłoby wynaturzenie! :)
Patrzcie Rihanna albo inna gwiazda Barbara Streisand też ma spory nos a mimo to go nie operuje. Wie bowiem, że to czyni jej urodę unikatową i niepowtarzalną. Podobnie jest zapewne w waszych przypadkach :)

Szkoda kasy na operację. Lepiej zainwestujcie te pieniądze w coś bardziej wam przydatnego :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-24, 18:06 
Świadomy Roman

3wishes napisał(a):
Dziewczęta, wyluzujcie.
Nie możemy wszystkie mieć takich samych pięknych nosów, bo to dopiero byłoby wynaturzenie! :)
Patrzcie Rihanna albo inna gwiazda Barbara Streisand też ma spory nos a mimo to go nie operuje. Wie bowiem, że to czyni jej urodę unikatową i niepowtarzalną. Podobnie jest zapewne w waszych przypadkach :)

Całkowicie się zgadzam :)
Chociażby przykład 'pani znanej z niczego' - frytki. Kiedy zoperowała nos, stała się tak pospolita z urody, że nawet bym jej pewnie nie poznała na ulicy.
Czasem małe dysproporcje urody dodają charakteru i wyjątkowosci ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-12, 13:50 
Pochłaniacz

W pogoni za pięknym wyglądem trzeba zdawać sobie sprawę z tego,że każda operacja niesie ze soba ryzyko- chociażby zakażenia jakims swiństwem. Wiem,ze łatwo sie pisze- zaakceptuj siebie itd ale naprawdę zoperowane twarze wyglądają jak maski

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-01, 19:45 
Hey!
Szczerze muwiac to ja tez zastanawiam sie na operacji nosa. Ja z mojim nosem nie czuje sie dobrze i zawsze mysle o tym jak siedziec zeby ludzie nie widzieli mojego profilu. To ze to robie jest bardzo irytujace i pokazuje jak mnie opchodzi opinia innych. Muwi sie trudno. Ja wiem ze opinia innych mnie obchodzi. Chcialabym sie dobrze z soba czuc, i jestem pewna ze mniejszy nos i ladny profil dodal by mi wiecej odwagi i nie bylabym taka niesmiala.
Wiec jesli chcesz sie ze soba dobrze czuc to powinnas sobie zrobic to operacje nosa i isc przez zycie nie zastanawiajac sie nad tym jak twuj nos wyglada przez caly czas ;-)

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2