dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

tabletki antykoncepcyjne i ich konsekwencje
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-03-22, 21:39 
Nudziarz

witam. mam pytanie odnosnie tabletek. dzis wzielam ostatnia..(21 tabletke) z mojego pierwszego opakowania harmonetu. dodam ze zaczelam je brac 2 marca i bylo to moje pierwsze opakowanie. nigdy wczesniej nie mialam do czynienia z tabletkami antykoncepcyjnymi. i Tu pojawia sie moje pytanie..czy zaledwie po tym pierwszym opakowaniu moge po siedmiodniowej przerwie przerwac zazywanie tabletek, ze wzgledu na ich brak..(niestety nagle wypadki spowodowaly pewne komplikacje)/? prosze o odpowiedzialna odpowiedz i z gory dziekuje. pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-22, 22:55 
Ranger

Nie powinno sie przerywać samodzielnie brania tabletek anty.
Moje pytanie :
Z jakiego powodu nie masz mozliwosci dalszej kontynuacji na branie tabletek ?

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-23, 21:06 
Nudziarz

czyli pozostaje mi nic innego jak dalsze ich zazywanie. ewentualnie konsultacja z lekarzem. mimo to uwazam ze po jednym opakowaniu(zaledwie) mozna przerwac antykoncepcje. dodam jeszcze ze drugie opakowanie wiazalo by sie z tym ze mam zmienione tabletki. nie wiem tylko jak organizm zareaguje,. jesli na forum znajdzie sie osoba znajaca odpowiedz na postawione pytanie....bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-23, 21:08 
Ranger

johan napisał(a):
czy zaledwie po tym pierwszym opakowaniu moge po siedmiodniowej przerwie przerwac zazywanie tabletek, ze wzgledu na ich brak..(niestety nagle wypadki spowodowaly pewne komplikacje)/?

johan napisał(a):
dodam jeszcze ze drugie opakowanie wiazalo by sie z tym ze mam zmienione tabletki. nie wiem tylko jak organizm zareaguje

czyli co ? masz tabletki ale inne tak ??

z jakich na jkie masz zmienione?
No i skoro lekarz Ci zmienił to znaczy ze była taka potrzeba

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-24, 19:37 
Nudziarz

jedno opakowanie wybralam harmonet. recepte na kolejne dostalam na Jasminelle. zapytalam sie swojego lekarza jakis czas temu czy moze mi zmienic tabletki. zgodzil sie. niestety problemy finansowe jakie mnie teraz ogarnely( dosc powazne wypadki) utrudniaja mi ich zakup. po raz kolejny ptam czy nie bedzie to drazniace dla organizmu...jesli wykupie tabletki za jakies 2, 3 miesiace.??
Pozdrawiam.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-24, 21:03 
Ranger

Teoretycznie nic nie powinno sie dziać.
Jednak proponuje zebys poprosiła lekarza o zmiane na tansze tabletki w razie gdybys znowu była w takiej sytuacji :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-25, 15:23 
Nudziarz

dzieki za odpowiedzi;)

[ Dodano: 2009-03-26, 18:06 ]
A jeszcze jedno male pytanie. czy jesli zmianiam tabletki z mniejszej dawki hormonow na wieksza..to normalnie biore pierwsza tabletek po siedmiodniowej przewie..prawda.? zreszta tak mi doradzil lekarz. a na ulotce napisali.."Mozna rozpoczac przyjmowanie jasminelle w dniu po zakonczeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepyjnego"..
Prosze o wasze opinie.Pozdrawiam.

Zgłoś post

skutki zażywania tabletek hormonalnych
PostNapisane: 2009-05-19, 13:40 
Dziewczyny, jeśli zaczynacie brać tabletki bądźcie świadome jednej z możliwych konsekwencji. Mam 27 lat, przez 9 lat brałam tabletki z krótkimi przerwami, najpierw Cilest, później Rigevidon, później Logest. To, że osłabiają popęd seksualny jest nagłośnione. Natomiast to o czym ja nie zdawałam sobie sprawy to to, że tabletki mogą powodować stany depresyjne, drażliwość, nerwowość. Niestety tak też było u mnie. Miałam kilka rocznych - półtorarocznych związków i wszystkie się sypały. Mimo, że bardzo pragnęłam żyć z mężczyzną, najmilej wspominam te okresy życia, kiedy byłam sama, czyli jednoznacznie - kiedy nie łykałam pigułek. Wtedy byłam radosna, szczęśliwa, rozpromieniona. Jak zaczynałam związek -> zaczynałam łykać pigułki -> zaczynało się psuć. Aż przyszły mi do głowy myśli, by zwrócić się z pomocą do psychologa, ponieważ nie potrafię żyć w związku. Moja mama słusznie twierdziła, że z każdym mężczyzną toczyłam wojny. Nigdy nie odpuściłam, byle pierdoła mnie denerwowała, smuciła, dołowała, tworzył się problem. Miejcie ten fakt na uwadze i obserwujcie swój organizm i jeśli zauważycie taki stan u siebie, rzućcie tabletki, bo lepiej jest być szczęśliwym i kochać się wybierając inną formę zabezpieczenia niż żyć mając doła :/

Zgłoś post

czy to moze byc ciaza???
PostNapisane: 2009-06-06, 17:39 
witam:) jak mam pytanie.... kochalam sie z chlopakiem w ost dzien okresu, raczej to juz nie byl okres a na nast dzien mialam zaczac brac drugie opakowanie microgynon30, niestety nie zdarzyl.... czy jest mozliwosc ze zaszlam w ciaze...? mam dosc dziwne objawy.... wiem jak jest byc w ciazy bo bylam w 6 tyg...ale niestety poronilam:( teraz zaczelam sie zabezpieczac... dzisiaj biore 5 tabletke 3 opakowania...czy moglam zajsc w ciaz...? mam takie dziwne objawy:| zgage i w ogole jesc mi sie starsznie chce.... aaaa i pytanie nic sie nie stalo jesli wzielam tabletke godzine pozniej niz powinnam...?? dzisiaj mialam wziasc o 15 a wzielam godzine pozniej... prosze o odpowiedz....

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-07, 20:39 
Pochłaniacz

Uważajcie na tabletki antykoncepcyjne, jeżeli nie zbadał Wam lekarz poziomu hormonów tylko przepisał jak leci to zastanówcie się dobrze. Ja po 6 latach dorobiłam sie po nich raka piersi. Wyszłam z tego ale jestem pod kontrolą.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2