wichura napisał(a):
słuchałem o tym Wielkim Wybuchu kilka godzin na wykladzie z fizyki, potem mialem egazmin, wiec chyba wiem
co do reszty, i co w zwiazku z tym?
No jak to co w związku z tym? Nie powiedzieli wam , ze w ułamkach sekundy po wwielkim wybuchu, wszystko musiało się doskonale poukładać? Bo inaczej materia nie wyglądałaby tak jak teraz, atomy nie łaczyłyby się w czasteczki, nie zachodziłyby reakcje chemiczne miedzy atomami.
Nie powiedzieli wam, że cztery podstawowe siły : grawitacja, elektromagnetyzm, odziaływanie słabe i silne są dobrane względem siebie do 41 miejsca po przecinku ?
Nie wspomnieli, że gdyby na początku wszechświat rozszeżał by się o jedna bilionową wolniej to po pierwszm miliardzie lat zapadł by się spowrotem , a gdyby szybciej to do dzisiaj rozproszyłaby się cała materia we wszechświecie ?
Nie zacytowali wam wypowiedzi jednego z czołowych fizyków ( ateisty oczywiście ) , że na początku musiała nad tym czuwać " jakaś egzotyczna siła " ?
Nie powiedzieli wam , że - bez wnikaniaw szczegóły - po prostu nie mogłoby istnieć życie na ziemi , bo nioe mogłyby istnieć takie pierwiastki węgiel , tlen i żelazo, awoda straciłaby swe wyjątkowe właścowości ?
Dziwna uczelnia.
Ale wracając do tematu. Pisałem że Izajasz przepowiedział , iż Cyrus zdobedzie Babilon. Wspomniał tam również wtedy wyschnął wody Babilonu - właśnie takiej strategii użył Cyrus -wykiopał kanał którym puścił wody Eufratu, niezdobyty Babilon padł jednej nocy