dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
  Drukuj | Powiadom znajomego

problem z przedmiotami matrualnymi
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-07-31, 00:16 
Nudziarz

Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na tej stronie więc mam nadzieje, że będziecie dla mnie wyrozumiali.

Mam kilka pytań i mam nadzieję, że pomożecie mi na nie odpowiedzieć.
1. Nauczyciele mówili że na maturze można wybrać sobie 6 dodatkowych przedmiotów. Moje pytanie brzmi: Jeżeli wybiorę sobie wos podstawę i rozszerzenie to czy liczy się to jako jeden czy dwa przedmioty ?
2. Myślicie, że można się przygotować samemu do napisania matury z Historii Sztuki ( rzadko zdarza się w szkołach że jest taki przedmiot) ?
3. Czy w ciągu 6 miesięcy można nauczyć się historii(która była dla was od zawsze niezbyt lubianym przedmiotem) do tego stopnia żeby zdać podstawę na około 50% ?
4. Wybierając się na studia na ekonomię można zdać biologię lub geografię. Jak myślicie, którego z tych przedmiotów jest się łatwiej nauczyć na maturę ?
5. Macie może jakieś porady jak poradzić sobie ze stresem przed maturą ustną z polskiego ? Chodzi o paniczny lęk występowania przed publicznością (nawet jeśli składa się ona z 4 egzaminatorów). Może jakieś ćwiczenie przed lustrem, próby wygłaszania np. jakiego referatu członkom rodziny czy coś w tym stylu.
6. Uważacie, że lepiej wybrać studia po których łatwo dostać (przynoszącą spore zyski) pracę czy jednak wybrać kierunek który się lubi lecz ciężko będzie później coś znaleźć ?
to chyba tyle.
z góry dzięki za odpowiedzi.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2