dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

PROBLEM Z NAUCZYCIELEM JĘZYKA
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-10-28, 19:59 
[shadow=white][/shadow][shadow=black][/shadow]Witam wszystkich. Mam Problem z nauczycielką języka... sprawa jest tego typu, że zaczęła się mścić i zadaje tyle, że prawie wszyscy dostają 2 i 3... czy ktoś wie jak można wyleczyć złośliwą nauczycielkę??? TYM BRDZIEJ, ŻE JEST TO OSTATNIA KLASA GIMNAZJUM A JA CHCĘ DOSTAĆ SIĘ DO TECHNIKUM :-|

PS
Uczę się do okolo 24:00 i wstaję około 6:00 żeby opanować naukę a przez ten niemiecki nie wyrabiam :-/ - z dnia na dzień nauczyć się 40 słówek + 2 odmiany do każdego i jeszcze dobrą stronę słówek w zeszycie to duży problem bo jeszcze pozostają inne szkolne przedmioty...

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 20:09 
Władca pierścieni

Czy Ty piszesz to serio?! Nie chcę Ci nic mówić, ale nie uważam, aby nauczycielka was piłowała, raczej poważnie podchodzi do uczenia was. Ciesz się, bo w przyszłości, to zaprocentuje.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 20:20 
Doświadczony killer

Apokalipsa, nauczycielka uczy, czysta złośliwość...

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 20:29 
Władca pierścieni

zysio napisał(a):
Apokalipsa, nauczycielka uczy, czysta złośliwość...

To niby jest śmieszne, ale na dłuższa metę, powoduje we mnie strach. Strach o przyszłość kraju. Bo niby jak następne pokolenie ma przejąć rolę naszego (czy raczej mojego), skoro jest tak wrażliwa, wygodna, zaś do nauki podchodzi w sposób niechętny?

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 21:28 
Doświadczony killer

Tylko ironia, reszta j/w, zgadzam się - ale może dlatego, że podobnie jak i Ty - stary system edukacji odbierałem, gdzie nauczyciel jeszcze był jakimś autorytetem, nie oszukujmy się.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 22:03 
Władca pierścieni

zysio napisał(a):
Tylko ironia, reszta j/w, zgadzam się - ale może dlatego, że podobnie jak i Ty - stary system edukacji odbierałem, gdzie nauczyciel jeszcze był jakimś autorytetem, nie oszukujmy się.

Ale uczeń woli przerzucić winę na nauczyciela. Bo tak łatwiej i wygodniej.

Zresztą widzę, po zachowaniu swoich stażystów. Aby cokolwiek do nich trafiało, trzeba stosować bardzo niekonwencjonalne metody. Najbardziej mnie zaś irytuje, gdy któremuś z nich zadzwoni telefon. Zamiast zaczerwienić się, lub chociaż udać zawstydzenie, odbierają telefon, rozmawiając dosyć głośno o miscellaneach. W przypadku zwrócenia uwagi, na ich obliczach maluje się święte oburzenie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 22:18 
Doświadczony killer

CzcigodnyBuc napisał(a):
Ale uczeń woli przerzucić winę na nauczyciela. Bo tak łatwiej i wygodniej

tak to i wcześniej bywało, że nauczyciel był zły i niedobry - tyle że nie było innej alternatywy niż wziąć się do roboty, a marudzić pod nosem jedynie zostało

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 22:39 
Oczytany mnich

Zgadzam się z Wami - przez to bezstresowe wychowanie i obniżanie wymagań wyrośnie pokolenie, którego już zaczynam się bać. Prowadziłem niedawno wykład dla pierwszego roku na pewnej wyższej uczelni i poziom, który sobą reprezentowali studenci był żenujący. A do tego byli dumni ze swego chamstwa...ja w liceum stałem na baczność, gdy odpowiadałem na pytania historyka. I miło to wspominam;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 23:02 
Doświadczony killer

pik pok napisał(a):
obniżanie wymagań wyrośnie pokolenie, którego już zaczynam się bać

Inaczej.

Same prawa, minimum obowiązków. Rzecznicy, pedagodzy i nie wiadomo kto jeszcze.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-28, 23:07 
Władca pierścieni

pik pok napisał(a):
Zgadzam się z Wami - przez to bezstresowe wychowanie i obniżanie wymagań wyrośnie pokolenie, którego już zaczynam się bać. Prowadziłem niedawno wykład dla pierwszego roku na pewnej wyższej uczelni i poziom, który sobą reprezentowali studenci był żenujący. A do tego byli dumni ze swego chamstwa...ja w liceum stałem na baczność, gdy odpowiadałem na pytania historyka. I miło to wspominam;-)

Ja miło wspominam nauczycielkę od biologii. Ta kobieta, pewnie już świętej pamięci, wykładała swój przedmiot w sposób fascynujący. Przynajmniej dla mnie. Po szkole podstawowej chciałem być inżynierem (brr...), a to właśnie ona mnie zainteresowała naukami przyrodniczymi i pokierowała na Akademię Medyczną. Jednakże, była bardzo surowa i wymagająca. Zresztą, swój program realizowała w ciągu pierwszych kilkunastu minut lekcji, a pozostały czas poświęcała wychowywaniu nas. Była też swego rodzaju opiekunką, prawie drugą matką. Gdy z telewizji usłyszeliśmy, że właśnie upadł komunizm, pocieszała płaczące dziewczyny z klasy.

Dzięki temu, że nas tak piłowała (taką szkołę powinno odebrać obecne pokolenie, żeby zrozumieć kim jest nauczycielka-piła), mogłem cały pierwszy rok praktycznie przebimbać.

Na chamstwo, należy reagować stanowczo. Grzecznie, aczkolwiek stanowczo. Ja wyrzuciłem telefon komórkowy jednej ze stażystek za okno. Bez zbędnych wyjaśnień. Od tego momentu nikogo nie złapałem na korzystaniu z telefonu ;-)

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2