dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
  Drukuj | Powiadom znajomego

przedszkole
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-12-01, 16:58 
musze wybrac przedszkole dla corci, nie wiem na co mam patrzec przy wyborze? ktos kto ma to za soba moze mi doradzic?

Zgłoś post

Re: przedszkole
PostNapisane: 2015-12-03, 16:21 
Pochłaniacz

Wiele czynników ;) Ja po pierwsze patrzyłam na profil przedszkola, więksozść jakiś ma - językowy, taneczny, ekologiczny, po drugie realizowany programy, po trzecie kadra i wyposażenie oraz sama placówka. Ważne, aby grupy nie byly duże.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-12-04, 23:38 
jesli jestescie z katowic to polecam wesole siodemki, moja coreczka tam chodzi i bardzo jej sie podoba

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-12-07, 13:15 
Adept

Dla mnie ważne było, aby przedszkole było w miarę blisko, żeby nie jeździć przez całe miasto, tylko zabierać dziecko w drodze do pracy. Zwracałam też mocno uwagę na poziom języków i ostatecznie zdecydowałam się na dwujęzyczne Academy International. Dzieci tam praktycznie codziennie mają kontakt z językiem. Jak już wybierzesz to patrz przede wszystkim na to czy dziecko jest zadowolone, wesołe po powrocie do domu, to wiele mówi o samym przedszkolu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-12-08, 14:47 
Nudziarz

Ja tez stoję przed wyborem przedszkola dla synka i postawię na takie, które jest stosunkowo blisko tak żeby każdy mógł szkraba odebrać bez konieczności jeżdżenia po mieście. Tak się składa, że większość dzieci z mojej rodziny tam uczęszczało, bo atmosfera jest super. W ciągu tych lat jest ono zawsze udoskonalane i zawsze dbają o utrzymanie fajnej kadry. Ważne jest też jedzenie. Niektóre przedszkola korzystają z kateringów, a dla mnie jest to sporym minusem, gdyż jak wiadomo, musi to przejść wtedy przez wiele miejsc, a żeby każdy zarobił to jedzenia jest mało o jest drogie. W przedszkolu, które wybrałam, są kucharki i posiłki przygotowywane są na miejscu. No i kwestia materiałów dydaktycznych - u nas są darmowe i ciekawe. Przeglądałam taki podręcznik. Polecam też przejść się na dni otwarte w kilku placówkach, żeby zapoznać się z miejscem z bliska.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-12-30, 17:08 
Szczypior

kobieteczka - ale to mówisz o Warszawie? I te przedszkola to prywatnie, czy publiczne? Bo chyba te drugie nie mają takich opcji jak przedszkole z językami?

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-01-03, 14:34 
Adept

Z publicznymi językowymi się nie spotkałam, raczej tylko prywatne są dwujęzyczne. Ale może o czymś nie wiem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-02-12, 15:52 
Pochłaniacz

morikoni napisał(a):
Z publicznymi językowymi się nie spotkałam, raczej tylko prywatne są dwujęzyczne. Ale może o czymś nie wiem.

No raczej publiczne nieprędko dojdą do takiej specyfikacji... ;) Są w większosci duzych miast,a le Warszawa na pewno tutaj przoduje, co jest zaletą lae też utrudnieniem pod tym względem, ze trzeba więcej czasu poświęcić na zapoznanie się z ofertami. Wiecej też automatycnzie naciągaczy.
morikoni academy international o której piszesz to chyba jest na Karolkowej, dobrze kojarzę?

Zgłoś post

PostNapisane: 2016-03-21, 13:01 
Adept

Wiele jest czynników na to wpływających , przede wszystkim ważne jest czy jest blisko Twojego miejsca zamieszkania , czy nauczycielki są przyjaźnie nastawione i jaką opinie ma w środowisku to przedszkole. Ja swoje dziecko posłałam do wymagającej szkoły. W przedszkolu słabo sobie radziła , kupowałam jej często w matrasie takie mini książeczki z liczbami czy literami to jej bardzo pomogło.Nauka z zabawą też dużo dała , jakby wam sie z przedszkolem nie udało to możecie zawsze doszkalać się za pomoca księgarni matras czy biblioteki :)

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2