dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Studia za granicą
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-12-28, 22:04 
Adept

Cześć :!:

Zastanawiam się nad studiami za granicą ;-) .Interesuje mnie kierunek biologia spec. zoologia.Gdzie mogę taką znalezć ,która będzie mi zapewniała dobry rozwój w tę stronę?Szczególnie interesuje mnie Australia i USA.Może jeżeli ktoś studiował, studiuje albo będzie dopiero podzieli się ze mną swoimi refleksjami(sie chodzi na polok :lol: )

Zgłoś post

Re: Studia za granicą
PostNapisane: 2011-03-31, 14:56 
Nudziarz

jak najbardziej polecam studiowanie za granicą, mozna poznac mnustwo ludzi itp i przede wszystkim zwiedzić swiat :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-04-13, 16:45 
Adept

wydaje mi się, że zoologia jest na tyle niszową branżą, że kończąc studia w kraju nie będzie problemu ze znalezieniem pracy, chyba że planujesz na stałe pracować za granicą, ale czy tam kształcą lepszych specjalistów?

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-04-23, 13:25 
Oczytany mnich

Studia za granicą są dla niektórych dobrą opcją, aczkolwiek USA czy Australia... Hm, zależy, jak znosisz pobyt z dala od domu. No i koszty są duże.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-04-26, 13:16 
Nudziarz

Witam,
Ja również zastanawiam się nad studiami za granicą jestem uczniem technikum informatycznego czuję się w tym wszystkim bardzo dobrze i właśnie chciałbym kontynuować naukę w tym kierunku chciałbym się dowiedzieć dokładnie o sprawę testów jakie obowiązywały by aby dostać się na tak owe studia chodzi mi tutaj o maturę a właśnie może o coś więcej... Nie wiem dlaczego ale najbardziej interesują mnie uczelnie w UK oraz USA...

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-05-03, 19:19 
Oczytany mnich

W UK informatykę uczą całkiem nieźle. W każdym razie nie ma przeciążenia materiałowego, jak w Polsce (kolega robił inżyniera w PL, a dalej poszedł do UK).

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-05-19, 16:24 
Nudziarz

Ja obecnie kończę studia magisterskie, ale szczerze mówiąc zastanawiam się nad kolejnymi. Tym razem może coś bardziej w kierunku Event Management lub Innovation Management... Sama nie wiem... i raczej za granicą, bo chciałabym jeszcze trochę świata zobaczyć no i przede wszystkim doskonalić język angielski bądź niemiecki lub hiszpański... Co myślicie? Warto robić jeszcze jedne studia?

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-07-19, 10:52 
Oczytany mnich

Studia za granicą to raczej dobra opcja, nauczysz się świetnie języka, poznasz zupełnie nowych ludzi. Ale licz się, że możesz już nie wrócić jak na dobre osiądziesz gdzieś ;) Nie wiem gdzie są kierunki, o których piszesz ale z pewnością dr google Ci pomoże ;) Jest też opcja rozpoczęcia studiów w Polsce a wyjechania np. na Erasmusa czy inne programy na zagraniczne uczelnie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-09-03, 12:54 
Nudziarz

Ja się właśnie nauczyłam języka najlepiej jak wyjechałam na Erasmusa do Niemiec. Wcześniej też niby znałam niemiecki, ale dopiero jak codziennie musiałam używać języka niemieckiego to wtedy mi się poprawiła jego znajomość. Także ja z własnej strony mogę polecić wszelkiej maści wymiany studenckie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-09-08, 13:32 
Adept

Studia za granicą to naprawdę fajna sprawa erasmus, cebus i inne wymiany, praktyki zagraniczne bardzo pomagają w osiągnięciu płynnej znajomości języka angielskiego, ale też wiadomo, że bez żadnej znajomości nie mamy szans się wybrać na nie. Warto więc uczyć się języków różnymi sposobami.
Bardzo wiele uczelni daje możliwość wyjazdu zagranicznego nawet do Chin i Singapuru, więc ci co już zaczęli studia w Polsce mogą jeszcze skorzystać z wyprawy życia.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2