dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
  Drukuj | Powiadom znajomego

Witam Wszystkich
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-03-11, 13:46 
Nudziarz

Witam Wszystkich serdecznie.

Od dłuższego czasu przyglądałem się Waszym dyskusjom z ukrycia, i muszę przyznać, że Wywarliście na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Cieszę się że mamy takie społeczeństwo, że coś się w końcu zmienia w naszej mentalności. Dlatego też postanowiłem się przedstawić. Na imię mam Paweł. Od dłuższego czasu, aktywnie uczestniczę w organizacjach pozarządowych mających na celu przestrzeganie praw obywatelskich nie tylko w kraju ale i w EU. Wraz z kilkoma znajomymi jesteśmy członkami EUROPEAN CITIZEN ACTION SERVICE (ECAS), organizacji zrzeszających obrońców praw człowieka na terenie całej Unii Europejskiej.
Pragnę wyrazić swoje ogromne zadowolenie iż znalazłem się w tym miejscu i mam nadzieję, że uda nam się poprowadzić jakieś ciekawe dyskusje. Poza obroną praw, moim głównym hobby jest właśnie dyskusja. Uwielbiam rozmawiać na wszelakie tematy z najróżniejszymi ludźmi i zawsze staram się poznać ich naturę, sposób postrzegania i sposób wypowiedzi. Jest to o tyle ciekawe bo każdy człowiek jest inny i podczas rozmowy widać olbrzymią pasję z jaką rozmówca porusza dany temat. Jak już nadmieniłem właśnie tą pasję w Waszych wypowiedziach dostrzegłem tutaj i bardzo bym chciał aktywnie uczestniczyć w dyskusjach. Ostatnio aktywnie działam w serwisie www.soulpact.pl , obnażającym nieudolność naszej władzy. Od razu muszę dodać, żebyście sobie o mnie źle nie pomyśleli, gdyż nie jestem ani za, ani przeciw, jednak sprawa poruszana na minionym portalu ma dwa aspekty. Jeden to aspekt moralny a drugi to aspekt prawny i ja zajmuje się jedynie aspektem prawnym. Tak naprawdę aspektu moralnego nie należy poruszać w żadnej sprawie nie ważne czy jest to coś prostego czy też mocno skomplikowanego mającego globalny charakter. Jest to bez celowe bo ilu ludzi tyle opinii na dany temat. Jedynie co można analizować to dowodowy aspekt prawny, który można udowodnić opierając się na ustawach i przepisach prawa aktualnie obowiązującego. Porównując te 2 aspekty związane z tematem soulpact.pl, to tak jak niektórzy, łączyli to w katastrofie smoleńskiej. Uważam że nie wolno robić czegoś takiego i w żadnym wypadku nie powinno się analizować aspektu moralnego. Nikt nie powinien, a nawet nie może powiedzieć że dobrze że to się stało. Absolutnie nie. To jakie dana osoba czyniła decyzję jako osoba piastującą jakieś stanowisko nie może być łączone z tragedią, katastrofą jaka miała miejsce w smoleńsku. Komuś może się nie podobać co dana osoba robiła, ale nie powinien oceniać całości przez własny pryzmat. Jedyne czego potrzeba w tej sytuacji to zwykła sucha analiza wraz z dowodami aby czytelnik/widz sam mógł przeanalizować to co się stało i dlaczego. Dlatego też analiza aspektu moralnego w jakiejkolwiek sprawie jest bezcelowa, i jeżeli ktoś będzie próbował ją analizować to tylko pod kątem własnej moralności i będzie to jedynie manipulacja.

Ale trochę się rozpisałem przepraszam za to, czasami mnie ponosi jak piszę, a bardzo lubię pisać.

Pozdrawiam Wszystkich
i mam nadzieję na dalsze ciekawe dyskusje z Wami.

Paweł

Zgłoś post

Re: Witam Wszystkich
PostNapisane: 2011-03-13, 12:38 
Oczytany mnich

I fajnie, że dołaczyłes do nas:D Im wiecej ludzi tym lepiej:)

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2