Natty napisał(a):
Znalazłam to na innym forum i stwierdziłam że warto to pokazać, niechaj będzie przestrogą.
Ja też w tym żadnej przestrogi nie widzę, jedynie bazowanie na taniej sensacji i podszywanie tego szlachetnymi powódkami i wyższymi celami.
No ale skoro tak to wcale nie nazwałabym go potworem, pamiętajcie, że dziecko samo nie kształtuje swojej psychiki. To wpływ środowiska, wpajanych mu przekonań, wychowania.
Żadne dziecko nie jest z natury złe, nie rodzi się złe, i złe się samo z siebie nie staje, jak więc można nazwać je potworem? Myślę, że duża wina jest tu u rodziców którzy od małego nie wpajali dziecku poszanowania dla innego człowieka, do życia, którzsy poświęcali swojemu dziecku na tyle mało czasu że nie zauważyli kiedy zatraciło on dystans między grą a światem realnym.
Bardzo współczuję za to rodzicom 12latka. Każda śmierć boli. Ale najbardziej boli ta głupia i bezsensowna.
Są rzeczy w które jest wpisane ryzyko, ale nie wyobrażam sobie żebym grając w ogame i lecąc komuś zabrać 20k surowców zastanawiała się "a jak on przyjdzie i mnie zamorduje?" - przed tym ostrzegasz?