Fantagiro napisał(a):
Nie chodzi mi o to, że jak masz piękne wnętrze, to zaraz będziesz piękny, ale o to, że pewne cechy wpływają na naszą atrakcyjność, na to, jak postrzegają nas inni!
Na pewno zaliczymy tutaj pewność siebie (nie mylić z pychą!). Osoby pewne siebie przyciągają, magnetyzują. Ludzie chcą po prostu z nimi przebywać. Dalej wymienimy pozytywne nastawienie, entuzjazm i umiejętność cieszenia się z życia. Sam uśmiech na twarzy (koniecznie szczery) sprawia, że jesteśmy o wiele bardziej atrakcyjni!
Jeśli mi nie wierzysz, to spójrz w lustro dwa razy. Za pierwszym bądź zasępiony i smutny. Za drugim radosny, uśmiechnięty — po prostu szczęśliwy. Która wersja Ci się bardziej podoba? No właśnie! Nie uważasz, że inni widzą Cię podobnie?
Cały artykuł tutaj:
http://sekreturody.blogspot.com/2011/10/jak-miec-wymarzona-sylwetke.htmlWitaj !. Ważne jest, żebyś Ty się podobała sobie. A ludzie choćbyś nie wiem jak żyła i jak postępowała i tak będą gadali. Bo wiadomo, że inni wiedzą o nas więcej niż my sami o sobie. Głowa do góry, nie przejmuj się innymi, rób tak aby to Tobie było dobrze, przy tym nikogo nie krzywdząc. Co do sylwetki, zdrowo się odżywiaj, uprawiaj jakiś sport, miej więcej ruchu, pij dużo mineralnej wody, nie jedz żadnych słodyczy. A tak w ogóle to życzę Wam wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, Szczęśliwszego 2012 Roku i przyjemnie spędzonego Sylwestra.