dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Jak mieć wymarzoną sylwetkę
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-09-02, 23:16 
Nudziarz

Myślę, że warto zdrowo się odżywiać i uprawiać sport, bo to wpływa na nasze samopoczucie. A jeśli na samopoczucie, to również na to, jak siebie postrzegamy. I oczywiście piękno wewnętrzne też jest bardzo ważne. Trzeba pielęgnować obie sfery :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-05, 17:39 
ale teraz to gdzie nie spojrzysz to ludzie młodzi tak się chcą na starych przemalować. wychodzi im to bo kto by pomyślał za moich czasów malować się do szkoły , a teraz na przystanku skąd młodzież rozjeżdża się do domów po szkole nie ujrzysz nieodpicowanej dziewczyny, strój, makijaż ,paznokcie
ludzie młodzi to są piękni bez tego , ale otoczka musi być.nawiązując do wymarzonej figury to ja uważam że na to ma największy wpływ wiek ,kobieta gdy jest starsza ma wolniejszy metabolizm i wszystko się zatrzymuję, nawet gdy je mniej to i tak nie dorówna sobie z przed lat gdy jadła prawie tonami :D czas to największy wróg, mówi się że czas leczy rany, nie ,to jest zabójca.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-11, 21:16 
Nudziarz

Ten zwolniony metabolizm to trochę taka wymówka. Znam kobiety po 40 i 50, które dbają o to, co jedzą i starają się uprawiać mnóstwo sportu. Ale wiadomo - trzeba trochę samozaparcia ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-13, 20:42 
Pochłaniacz

ale tylko młode siksy mają idealne figury i tu zadbanie nie ma znaczenia, tylko młodość jest piękna.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-09-29, 15:57 
Przyjaciel

Kinga222 napisał(a):
Ten zwolniony metabolizm to trochę taka wymówka. Znam kobiety po 40 i 50, które dbają o to, co jedzą i starają się uprawiać mnóstwo sportu. Ale wiadomo - trzeba trochę samozaparcia ;)

Ne do końca, rozmawiałam z jedną pielęgniarką i powiedziała że po przekroczeniu 40, od razu jej się przytyło. Przy takim samym stylu życia

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-10-19, 13:33 
Przyjaciel

Trzeba po prostu cały czas dbać o siebie:) Ważne jest zdrowe odżywianie ale i ruch:) A o tym się coraz częściej zapomina

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-04, 23:20 
Oczytany mnich

ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć i raz jeszcze trzymać dietę :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-12-28, 19:30 
Adept

Wiadomo dieta ćwiczenia ale czasem to nie wystarcza. Tak jak w moim przypadku- pozostałości po ciążach obwisły brzuch i piersi. Żadne kremy, ćwiczenia czy masaże tego nie usuna i tak się zastanawiam nad operacją. Czasem by mieć wymarzoną sylwetkę i chirurg plastyczny jest potrzebny. Dowiadywałam się już u dr Żukowskiej w Łodzi o liposukcji i mam taki plan własnie zapisać się na zabieg

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-01-09, 21:52 
Oczytany mnich

Niestety, tu nie ma sprawiedliwości, nie ważne młoda czy 40-stka jeśli się nie pilnuje i nie dba o siebie nie będzie takiej figury miała, czasem natura łaskawie obdarzy idealną figurą ale to wyjątki. Sport jest wskazany w każdym wieku, im jesteśmy starsze tym powinno być tej aktywności więcej. Dieta tak, ale nie mordercza bo to też się odbije np. na włosach czy cerze. Jeśli czuję że mam w bioderkach za dużo kupuję suplement wspomagający odchudzanie np. http://acetomale.pl/ i łatwiej gubię te 3-4kg na miesiąc. :-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-01-12, 15:38 
miałam problem z nadwagą w zeszłym roku. W październiku zamówiłam tabletki Slimcea. 3 miesięczna kuracja pozwoliła mi zrzucić aż 9kg. Dzisiaj jestem 2 tydzień bez tabletek Slimcea. Efektu jojo nie mam, nauczyłam się zdrowo odżywiać i nie mam ochoty wracać ani do starej wagi ani do starych nawyków żywieniowych.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2