dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-11-07, 15:31 
Wiem, powiedziałem to w żarcie ^^ Np. bezdomni piją alkohol zimą, bo wydaje im się, że rozgrzewa, a tak nie jest.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-07, 17:11 
Wszechmogący/a

Oni to zazwyczaj piją alkohol :d

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-07, 17:28 
Władca pierścieni

Jesteście niesprawiedliwi. Nie wszyscy bezdomni to alkoholicy, czy też pijacy. Wielu z nich, nie poszczęściło się w życiu. Dlatego chodzą spać w noclegowniach, jedzą w kuchniach dla bezdomnych, zbierają puszki, aby mieć trochę groszy, np. na piwo czy papierosy. Niemniej, nawet bezdomny, który wypija czasem piwo, ot tak dla przyjemności, jak każdy, nie jest alkoholikiem, o ile picie alkoholu nie prowadzi do deprywacji innych potrzeb.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-07, 18:11 
Wcale nie napisałem, że bezdomny z piwem to alkoholik, złodziej czy przestępca. Jestem tego samego zdania co Ty, Czcigodny. Wiem jednak, że nawet tacy bezdomni próbują się ogrzać chociażby piciem alkoholu, co nie oznacza, że są alkoholikami.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-07, 18:13 
Wszechmogący/a

Nie napisałem że wszyscy, a zazwyczaj, czyli miałem na myśli większość ;)

Cytuj:
zbierają puszki, aby mieć trochę groszy, np. na piwo czy papierosy.

Jak sobie zbierają i w ten sposób chcą wydawać to ok, ich sprawa, tylko żeby nie żebrali, bo nie mają co jeść a zaraz polecą po wódeczkę do alkoholowego.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-17, 21:17 
Świadomy Roman

CzcigodnyBuc napisał(a):
Zawsze można odpowiedzieć na wyżej postawione pytania. Ale dobrze byłoby mieć jakieś wyniki badań, np. ciśnienia tętniczego krwi albo tętna.

A jeśli posiada się takie wyniki, i wszystko jest w normie?

Cytuj:
Ciężko jest zdiagnozować kogokolwiek na odległość, najczęściej jest to niemożliwe, dlatego gorąco zachęcam, aby udać się w tej sprawie do lekarza.

Sama mam ten sam problem - dłonie wręcz lodowate, nogi od połowy ud w dół - zimne, stopy aż do przesady...
Dodatkowo często dłonie mi puchną, robią się bolące i swędzące wybrzuszenia, praktycznie cała zima to jedna wielka mordęga, w tym roku praktycznie 24/7 w rękawiczkach...
Opinia lekarza? Odmrożone, trzymać w cieple. Wow.... To mi powiedział. Ot dlaczego ludzie pytają na forach - bo lekarze którzy nie przyjmują w prywatnych gabinetach, tylko za państwowe pieniądze na etacie mają głęboko w poważaniu Ciebie i Twoje zdrowie. A nie każdy ma możliwość biegać po prywaciarzach.

Wracając do tematu - mi nie pomaga już nic, oprócz rękawiczek, albo trzymanej w ręce butelki z gorącą wodą - więc polecam :mrgreen:

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-17, 22:37 
Hmm ja mam z kolei lodowate tylko dłonie i stopy, uda itp. raczej są w porządku.
U mnie jednak dłonie robią się różowe z fioletowymi przebarwieniami, czasem też puchną i swędzą, ale to raczej przy jakimś wysiłku na zimnym powietrzu, który przyspiesza przepływ krwi. Też uciekałem się już do "metody ciepłego kubka" i zawsze pomagało;p

ema, zażywałaś może coś na poprawę krążenia? ^^

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-18, 17:36 
Władca pierścieni

Zakładam że oboje nie palicie. Czy macie jakieś patologicznie zmiany skórne, typu owrzodzenia? Mieszkacie w pobliżu dużego ośrodka przemysłowego? Odczuwacie ból przy zmarznięciu dłoni? Spędzacie wiele czasu przed komputerem?

I jedno z ważniejszych pytań: Od jak dawna na to cierpicie?

Ema, z tego co przeczytałem, to wynika że możesz mieć kolagenozę.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-18, 17:46 
Nie palę, nie mam żadnych zmian skórnych, a miejsce w którym mieszkam, czyli Śląsk jest jednym wielkim ośrodkiem przemysłowym :P Nie odczuwam wtedy bólu, kiedyś spędzałem dużo czasu przy komputerze, ale zmieniło się to już jakiś rok temu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-18, 17:56 
Władca pierścieni

Davis napisał(a):
Nie palę, nie mam żadnych zmian skórnych, a miejsce w którym mieszkam, czyli Śląsk jest jednym wielkim ośrodkiem przemysłowym :P Nie odczuwam wtedy bólu, kiedyś spędzałem dużo czasu przy komputerze, ale zmieniło się to już jakiś rok temu.

A od kiedy masz problemy z dłońmi?

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2