teresita, panierka to tak naprawde poczucie smaku kazdego z nas...
Ja w zaleznosci od dnia , danej ryby czy miesa dodaje rózne przyprawy...
Czasem duzo ostrej papryki i chili, czasem zioła prowansalskie..
Rybe mozesz tez zrobic tylko w mące... :)
[ Dodano: 2008-10-23, 18:38 ] Dodaje przepis który znalazłam i brzmi całkiem niezle...
Sama go chyba wypróbuje w najblizszym czasi.
Składniki
4 płaty mintaja
4 duże ziemniaki
20 dag pieczarek
kawałek pora
kawałek kapusty włoskiej
marchewka
8 dag żółtego (jak najbardziej suchego) sera
2 kubki śmietany
sól pieprz czosnek (według uznania)
natka pietruszki
oliwa z oliwek
Opis przygotowania
Opłukać i osuszyć płaty, ułożyć w nasmarowanym oliwą żaroodpornym naczyniu. Następnie na rybach obrane, opłukane i pokrojone w plasterki ziemniaki, dalej pieczarki też w plastrach. Zetrzeć na dużych otworach marchew, pokroić drobno w paseczki kapustę i pory. Wymieszać i posypać tym pozostałe składniki. Każdą z warstw trochę posolić i popieprzyć. Zetrzeć ser na małych otworach, wymieszać ze śmietaną i posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Polać całość sosem, wstawić na ok. 50 min. Nagrzanego do 250°C. Po wyjęciu posypać natką pietruszki.
|
|