dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
  Drukuj | Powiadom znajomego

Drewno w kuchni
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-10-16, 15:37 
Może ktoś się orientuje w temacie drewna na podłogę. Jakie będzie najlepsze do kuchni?


Zgłoś post
Góra
  
Cytuj  

Re: Drewno w kuchni
PostNapisane: 2017-10-22, 13:21 
Witaj.
Na podłodze w kuchni z rodzimych gatunków drewna najlepsze są: dąb, buk, klon, jawor, a z egzotycznych badi, jatoba, kempas, merbau, doussie, sucupira. Warto wybrać drewno o jednolitej barwie, równomiernym usłojeniu, pozbawione sęków, które pod wpływem użytkowania i wilgoci mogą wypadać. Warto też pamiętać o tym, że na ciemnym drewnie bardziej widać kurz, zarysowania i ślady zabrudzeń.
Jeśli chcesz dobrze zabezpieczyć podłogę przed wilgocią, plamami z wody, brudem i kurzem możesz wybrać olejowanie (np. Bondex Extreme Oil). Równie odporne są posadzki lakierowane. Jedynie woda oraz piasek narażają lakier na zniszczenie. Nie radzę Ci wybierać drewna woskowanego, zmywanie takiej podłogi na mokro będzie pozbawiać ją warstwy wosku.

Pozdrawiam serdecznie,
Ekspert Bondex


Zgłoś post
Góra
  
Cytuj  

DrukujPowiadom znajomego 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości


Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
7CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCviewtopic
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO