Rasputin napisał(a):
Niekoniecznie zostali by u siebie . Sami nie potrafią stworzyć struktur ku normalnemu życiu to szukają alternatyw . W tym momencie można dostrzec różnicę między nimi , a nami . Po prostu u nas jest lepiej , ale to nie znaczy , że każdy musi ich tolerować . Niby z jakiego powodu ?
To skoro u nas jest tak dobrze to dlaczego tyle milionów Polaków wyjechało? W szukaniu alternatyw na życie nie ma nic innego, można im tylko pozazdrościc odwagi i chęci poznania. A z jakiego powodu trzeba tolerowac imigrantów? A musisz miec powód żeby tolerowac CZŁOWIEKA - emigrant = człowiek, czy nie tak ?
Ja nie toleruję morderców, gwałcicieli i pedofilów - koło takich ludzi nie chciałabym mieszkac - ale koło imigranta z Afryki/Stanów czy Ukrainy, jak najbardziej.
Rasputin napisał(a):
No to naprawdę długo mieszkałaś i wszystko wiesz .. Niech zgadnę wszyscy byli muzułmanami i planowaliście zamach terrorystyczny ? : )
Wiesz, też ubolewam że tak krótko ale planuję tam wrócic. Nie, było kilku muzułmanów, mili i sympatyczni ludzie, tylko mieli jakieś dziwne wymagania co do jedzenia :) Żaden zamach się nie zdarzył więc nie będę każdego o ciemnej karnacji podejrzewac o terroryzm, nawet gdyby się zdarzył, też bym nie podejrzewała. To tak jakby każdego Polaka miec za złodzieja i alkoholika, a przecież nie wszyscy nimi jesteśmy.
Rasputin napisał(a):
W poprzednim moim wpisie podałem parę przykładów ...
no ale ja poproszę konkretnie bo to co podałeś to ogólnie było.
Rasputin napisał(a):
Możesz pisać co chcesz , ale przykłady multi-kulti mamy we Francji gdzie nieroby z Afryki żyją na koszt normalnych ludzi . Mnożą się i wywołują zamieszki . Pamiętasz ?Hmm , a może jesteś za młoda na to . Kolejny przykład Wielka Brytania gdzie adoptowani brytyjscy Pakistańczycy dokonują działań terrorystycznych . A byli to m.in lekarze .. Zastanawiające? Następny kraj to Szwecja gdzie w szkołach nie można śpiewać hymnu dlatego , że muzułmańscy emigranci mogliby się poczuć zagrożeni . Reasumując po co nam ta dzicz ?
właśnie Francja jest fenomenalnym krajem. 'multi-kulti' oceniam jak najbardziej na plus - byłam widziałam - pozytywna rzecz.
Nierobów masz też w Polsce, ojj pełno ich pod każdym sklepem i na ławeczkach, na stadionach, na dworcach, najpierw zwróc uwagę jak się ma sprawa z Twoimi rodakami a potem osądzaj innych. We Francji imigranci pracują - Ci którzy mogą znalesc pracę, w supermarketach, hotelach, barach i restauracjach pełno imigrantów z Afryki. Ci z którymi ja się spotkałam zawsze mieli uśmiech na twarzy, zawsze chętnie tłumaczyli łamaną angielszczyzną, a w Polsce rzadko kiedy się zdarza że ekspedientka ma uśmiech na twarzy kiedy o coś ja pytasz. Wolę uśmiechniętego Kenijczyka na kasie niż zarozumiała polską babę zza lady.
A t zamieszki o których mówisz miały swoje podłoże, nie wzięło się to znikąd. Na przedmieściach Paryża został zabity młody chłopak, emigrant właśnie, z powodu koloru swojej skóry. Zaczęły się problemy na przedmieściach ale władze nie reagowały na początku, potem już było za późno.
W wielkiej Brytanii wszyscy adoptowani Pakistańczycy podkładają bomby pod metro ? Cholerka czyli chyba jednak wszyscy Polacy to złodzieje i pijacy, skoro oceniamy w ten sposób.
Rasputin napisał(a):
Reasumując po co nam ta dzicz ?
konkretnie to nie dzicz a normalni ludzie.
Reasumując po co nam niedorozwinięci, zakompleksieni, szufladkujący ludzi rasiści ?
And that's a long way
For Natty to be from home'