mgr_Kaszaczek napisał(a):
Byłem, robotałem tam i tam jest patologia, co czarnuchy robiły w Paryzu, paliły dzielnice oraz sie tłukli, w niemczech zato mafie tureckie, w Anglii hindusów wiela.
Heh wiesz na czym polega Twój problem ? Patrzysz tylko z Twojej perspektywy, pomyśl że są inni ludzie na świecie, tak jak Polacy chcą pracować w UK bo u nas się kiepsko zarabia tak samo inne nacje chcą wyjechać. Co z tego że Nigeryjczyk przyjedzie na studia do Polski, ja patrze na to tak że to dobrze że przyjechał bo się przynajmniej czegoś nauczy bo zapewne w Nigerii nie ma wiele uczelni wyższych (o ile jakieś są).
Chcecie by ta patologia do nas dotarla?. My jako jedyni sie obronilismy przed tym zjawiskiem. My czyli Polska, Litwa, Białorus, Rosja. Juz na slowacjii i w czechach żądza bandy romskie.
patologią jest alkoholizm, narkomania i przemoc, inne narodowości są ciekawą odmianą i czymś co jest nam potrzebne.
A w Paryżu nie płoneły dzielnice tylko samochody na przedmieściach - nie wyolbrzymiaj. Czasem w Polsce też są zamieszki po meczach, płoną słupy a kibole napieprzają się z policja, i czy ja mówię - 'kibole won mi z Polski bo sie za was wstydze? ', nie mówię tak chociaż mogłabym.
NIE jestem, tak juz mam, lecz interesuję mnie Islam Radykalny, HAMAS, HEZBOLLACH, AL-KAIDA maja ciekawe poglady i działają !
na naszym forum to jest zakazane, uważaj bo dostaniesz 3 ostrzeżenie.
Paweła napisał(a):
Natty dobrze ale spójrz co sie dzieje w Belgi poprzyjeżdzali obcokrajowcy i teraz nie ma u nich własnej kultury... tradycji... o to mi sie rozchodzi, nie boisz sie o to jakby masowo do nas zjezdzali obcokrajowcy ?
Jakos nie odczuwam tego ze my stoimy w miejscu Polska zawsze była jaka była, trza kochac to Co sie ma. a narzekac nie mozna bo to grzech : )
Paweła a nie przyszło Ci do głowy że np obcokrajowcy też mogą przyjać nasze tradycje i uważać je za swoje kiedy będą u nas mieszkać ?
Nie boję się masowego najazdu obcokrajowców - ja chce mieszkać w jakimś miejscu gdzie będę mogła poznać kulture innych krajów, sposoby zachowania i tradycje, mnie to strasznie ciekawi i pociąga :))
Boli mnie to że w Niemczech np jest pełno czarnych a u nas ich nie ma, chciałabym mieć znajomego z Japonii i koleżankę z Jamajki (w sensie znać ich osobiście, mieszkać obok) nie powiesz mi że nie chciał byś znać osobiście jakiejś latynoski ? :>
And that's a long way
For Natty to be from home'