kyra napisał(a):
polamajka napisał(a):
no dobra ale psikając obcego psa, który gryzie naszego to i nasz dostanie takim gazem... Ale też mam gaz antidog
Fajny gaz ma też umarex --> https://www.militaria.pl/umarex/gaz_pieprzowy_umarex_perfecta_animal_stop_-_stozek_15_ml_2_1903_p86187.xml
jest lepszy wg Ciebie od antidoga? Niby umarex to sprawdzona marka więc spoko ale czułabym się bezpieczniej z mace :P
kyra napisał(a):
polamajka napisał(a):
o... pierwsze słyszę o gazie mace na psy. Ja mam tego antidoga o którym pisałam. Myślisz, że ten mace jest lepszy?
Mace to znana firma o bardzo dobrych opiniach więc podejrzewam , że ich gazy spokojnie moga stac wyżej niż Antidog. Fajnie ze takie rzeczy też w militaria.pl można dostać.
wiem, wiem. Jestem fanką ich gazów i uważam, że są bardzo dobre. Po prostu nie widziałam wcześniej mace na zwierzęta
kyra napisał(a):
polamajka napisał(a):
ale te gazy do samoobrony przed psami są słabsze więc napastnika możesz tym wkurzyć tylko tak mi się wydaje. Z kolei jak użyjesz normalnego gazu na psa to możesz go zabić chyba
Tak źle i tak niedobrze :/ ciężko znaleźć złoty środek w takiej sytuacji, a przecież 2 gazów nikt nie będzie nosił ze sobą :P Kiedy trzeba będzie zareagować to i tak będziemy się bronić czymkolwiek, co będzie pod ręką niezależnie czy to będzie gaz na ludzi czy na zwierzęta. Ja ostatnio widziałam w militaria.pl kolejnego producenta -Security Equipment Corporation, i ma w ofercie Sabre Animal Defence. Ciekawe czy kto to już stosował..
dlaczego nie nosić dwóch gazów? To tak małe rzeczy, że ja nie widzę problemu. Co do tego gazu co piszesz to masz na myśli, że to mix i na zwierzęta i na ludzi? Jak tak to pewnie zbyt słaby na ludzi i zbyt mocny na zwierzaki...