Aria napisał(a):
Mikus napisał(a):
Oczywiście że lepiej izoluje ale też dużo więcej waży. Porównaj sobie to https://www.militaria.pl/coleman/mata_samopompujaca_coleman_touring_st_p44360.xml z karimatą jak chodzi o ciężar
no tak ale jeżeli chodzi o izolację, wygodę, zdrowe nerki to myślę że warto jednak zainwestować w tą matę, poza tym ta waga i tak się zgubi przy plecaku 60 czy 80 L
ja osobiście powiem, że nie wyobrażam sobie spania pod namiotem bez takiej maty już. A co do tego, która będzie lepsza to już bez większej różnicy chociaż ja też bym się nie sugerowała wagą aż tak w tym przypadku. W końcu nie jest to coś co waży parę kilo. Ale trzeba przyznać, że dobra mata sama w sobie już dobrze izoluje. Podkreślam - DOBRA mata.
Aria napisał(a):
Mikus napisał(a):
-3 to w sumie już na noce na koniec września początek października się nadaje. Namiot też od nich masz?
jeżeli chodzi o namioty to polecam też colemana, na militaria jest duży wybór
spojrzałam na nie i widzę, że są mega promocje na namioty tej firmy na militariach. Szkoda, że jak zwykle wyszukuję takie okazje dopiero gdy już coś mi nie jest potrzebne
Aria napisał(a):
Mikus napisał(a):
Zazdroszczę takim wybrańcom :P Dużo rzeczy jeszcze jest na tej wyprzedaży dostępnych czy tylko wieleki rozmiary zostaly?
jak patrzyłam to są już takie ostatnie rozmiary, ale są mniejsze i większe zależy czego szukasz, ale jak dobrze poszukasz to na pewno coś znajdziesz dla siebie, ciekawe czy na święta będą jakies promocje
na pewno będzie zimowa wyprzedaż tak jak w zeszłym sezonie. Tylko nie pamiętam w jakim okresie była, możliwe, że już po świętach. Na pewno coś będzie ;)