dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 303 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: bielizna termoaktywna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-11-17, 14:53 
Pochłaniacz

silvera napisał(a):
95 zł za samą koszulkę to jak dla mnie strasznie długo .... co jaki czas kupujesz nową

Strasznie drogo za dwuwarstwową koszulkę na zimę? zobacz ceny innych producentów.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-18, 13:50 
Exa napisał(a):
silvera napisał(a):
95 zł za samą koszulkę to jak dla mnie strasznie długo .... co jaki czas kupujesz nową

Strasznie drogo za dwuwarstwową koszulkę na zimę? zobacz ceny innych producentów.
95zł na DOBREGO producenta to jest bardzo korzystna cena. Nie można się sugerować ceną ~30zł z biedronek itp. sklepów bo jakość nie jest współmierna.

sed napisał(a):
jak czesto kupuje, ostatnio kupilem kilka, z zamiarem ich wymiennego stosowania, wiec zakladam ze na pare lat mi starcza, zwazywszy ze nie uzywam ich codziennie, tylko mniej wiecej co 2tyg, i odpowiednio je piore ect

Używasz specjalnych środków do tego?

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-19, 00:01 
nawet nie specjalnie,
raczej delikatny plyn, ew platki mydlane
choc wiem ze sa specjalne srodki do brtania bielizny termoaktywnej, i glownie bazuja one na platkach mydlanych lub rozcienczonym detergencie na bazie mydla
wg mnie grunt to niska temperatura prania, i niskie obroty wirowki

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-19, 23:31 
Pochłaniacz

ReniferRdlf napisał(a):
Używasz specjalnych środków do tego?

Wystarczy prać tak jak zaleca producent, a nic się nie stanie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-20, 00:34 
Pochłaniacz

ostatnio chyba modne się stało że każdy sklep wciska nam środki do prania specjalnej (termo) bielizny ale czy one w ogóle coś dają czy to sposób nabijania kasy?

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-20, 00:39 
Pochłaniacz

Exa napisał(a):
silvera napisał(a):

nie napisałam że firma ma drogą odzież tylko napisałam że dla mnie taki wydatek do (aktualnie) dużo.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-24, 21:35 
Pochłaniacz

silvera napisał(a):
ostatnio chyba modne się stało że każdy sklep wciska nam środki do prania specjalnej (termo) bielizny ale czy one w ogóle coś dają czy to sposób nabijania kasy?

Ja się nigdy z tym nie spotkałam.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-25, 12:19 
Nie powiedziałbym, że to wciskanie. Zwykłe płyny do prania nie są odpowiednie dla bielizny aktywnej, więc je niszczą zdecydowanie szybciej. Jeśli chcesz, aby twoje ciuchy były w idealnym stanie więcej niż jeden sezon to warto w takie środki ochrony zainwestowac.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-25, 12:27 
Exa napisał(a):
silvera napisał(a):

Ja się nigdy z tym nie spotkałam.

to prawda, w każdym sklepie turystycznym czy marketach sportowych pojawia się mnóstwo takich środków- droższych bądź tańszych. Ja uważam, że trzeba trzymać się zaufanym markom jak nixwax

Hubert09 napisał(a):
Nie powiedziałbym, że to wciskanie. Zwykłe płyny do prania nie są odpowiednie dla bielizny aktywnej, więc je niszczą zdecydowanie szybciej. Jeśli chcesz, aby twoje ciuchy były w idealnym stanie więcej niż jeden sezon to warto w takie środki ochrony zainwestowac.

to prawda, część tych ciuchów ma np. jony srebra i zwykłe proszki do prania czy też mydliny mógłby by je usunąć z odzieży prędzej niż to "metka" przewiduje a wtedy powoli właściwości na których nam zależało się traci

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-11-25, 19:50 
Pochłaniacz

Hubert09 napisał(a):

widzisz tylko też nigdy nie spotkałam się żeby sprzedawca powiedział mi dlaczego powinnam go kupić a ja też nigdy nie zapytałam czym się różnią od zwykłego w hipermarkecie. szkoda bo może gdyby nadmienili słowo np. przy kasie o tym dlaczego warto takie coś kupić, ludzie by to brali

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 303 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2