Kryśka napisał(a):
a ja szukam prezentu dla 7 miesiecznego chlopaczka, Carmela w tym toys r us sa rzeczy dla tak malych dzieci? i gdzie to otwieraja?
Ostatnio u mnie w rodzinie był baby boom, więc mam już strategię kupowania prezentów dla takich maluchów. Po kilku nietrafionych zabawkach edukacyjnych, chodzikach czy bzdurnych maskotkach, które po pierwszej euforii zostały rzucane w kąt, postanowiłam konsultować się z rodzicami maluszka. I 8/10 zwykle rzecze, że jakieś spodenki, jakieś kubeczki, jakaś koszulka. Rodzice preferują rzeczy praktyczne, bo zabawki wylewają się z pokoju dziecka. Oczywiście mam świadomość, że prezent powinien być dla dziecka, a nie dla rodzica, ale maluszki są jeszcze na tyle niekumate, że to trochę bezsensu
Chociaż przy wyborze bluzek i koszulek staram się trafiać w gust dzieciaczka. Np. jak lubi oglądać Scooby Doo, kupuję mu koszulkę ze Scoobym. Miseczki, kubeczki i tego typu akcesoria, też wybieram w jak najbardziej kolorowych, dziecięcych wydaniach. Ostatnio siostrzenica dostała ode mnie w prezencie taki zestaw ze Stylowej i bardzo jej się spodobał. :)