dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Życie po śmierci .
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-03-21, 15:05 
Nudziarz

Głęboko wierze w życie po życiu, znacie może jakieś dobre strony internetowe, które poruszają ten temat, oprócz
XXX, gdyż tą już przerobiłem od deski do deski, dzięki.

Edycja // misia24

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-21, 16:27 
Nudziarz

Ja, jak poprzednicy najbardziej ze wszystkich religii również popieram buddyzm. Reinkarnacja najbardziej mnie przekonuję, i wierze że istnieje coś takiego jak XXX gdyż jest to dla mnie najbardziej prawdopodobne La date de votre mort. Oczywiście każda religia ma jakieś dowody na swoje istnienie. Ale czemu większość jest za chrześcijaństwem? Niebo i piekło? W moich uszach brzmi to jak bajka. Człowiek umiera i w tym samym rodzi się ktoś inny. To właśnie ta osoba w innym ciele. Takie jest moje zdanie.

Edycja // misia24

Ostatnio edytowano 2011-03-25, 13:13 przez Gbur1, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-21, 20:39 
Adept

A moze warto by było wziąć pod uwagę,ze są chrzescijanie przyjmujący reinkarnację za pewnik?
Tak,tak,buddyzm nie posiadł mnogości wcieleń na wyłączność...

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-24, 00:32 
Nudziarz

tak właśnie życie po życiu życie po życiu dla każdego wygląda inaczej, ale jakby nie patrzeć wszyscy oczekujemy czegoś podobnego - nie chcemy film o spermie 25 mb, żeby nasza śmierć zakończyła wszystko. Kto wierzy w Boga dla tego życie po życiu jest jasne - wiemy, że dążymy do zbawienia, kto jednak próbuje odnaleźć sens w jakichś zabobonach ten musi wierzyć w coś, co już do tak pewnych rzeczy jak zbawienie chrześcijańskie nie należy. Chyba tylko współczuć pozostaje ludziom, którzy ze strachu przed pustką po śmierci wyobrażają sobie, że staną się na przykład zwierzętami. Ja tak bym nie chciała nawet na minute. http://smierc-zycie.com

Ostatnio edytowano 2011-03-30, 11:11 przez ambicja, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-24, 10:19 
Adept

Twoje wyobrażenia nie mają żadnego wpływu na rzeczywistosć-to,że nie wierzysz w reinkarnację,nie oznacza,że ona nie istnieje.
Istnieje sobie w najlepsze,istnieje,ale zdaje sie,ze niektórzy przekonają sie o tym dopiero "tam".
Natomiast jeśli chodzi o wcielanie się w ciała zwierząt ,nic takiego nie ma miejsca.
Zdaje się,że ambicja ma jeszcze sporo "ambitnych" dziełek do przerobienia. :-P

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-24, 16:26 
Nudziarz

Witam, uważam, że nie można tak zażarcie dyskutować na ten temat. Życie po śmierci może być jak to chrześcijaństwo ukazuje w raju, może być z powrotem na ziemi tylko w innym wcieleniu np. innej osoby, jakiegoś zwierzęcia. Uważam, że Reinkarnacja może Wam wytłumaczyć wiele rzeczy związanych z tematem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-25, 01:15 
Nudziarz

ja wierze bardzo w reinkarnacje i to właśnie się z nami stanie po śmierci

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-25, 18:18 
Szczypior

Zainteresowanych tym tematem odsyłam do książki Raymonda Moodeya "Życie po życiu" opisuje przypadki przeżyć u "progu śmierci".Człowiek umiera i kiedy osiąga punkt najwyższy fizycznego utrapienia,słyszy jak lekarz stwierdza jego śmierć,docierają do niego:nieprzyjemny hałas,głośne dzwonienie albo buczenie i zarazem czuje jakby szybko mknął przez długi ciemny tunel.Potem nagle znajduje się poza swoim ciałem,ale w tym samym otoczeniu jak dotąd i widzi swoje ciało z odległości,jakby był widzem,obserwuje wysiłki mające przywrócić go do życia.Przeżywa stan emocjonalnego wstrząsu.Po chwili opanowuje się i staje się bardziej przystosowany do swoich nowych warunków.Wkrótce nadchodzą inni"ludzie"aby go spotkać i pomóc mu.W przelocie widzi duchy swych krewnych i przyjaciół,którzy już umarli oraz Ducha,którego nie potrafi nigdy określić....Jest to istota ze światła-emanująca ciepłem i dobrocią cdn.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-26, 11:42 
Nudziarz

Justus, również czytałem książkę "Życie po życiu" Raymonda Moodeya. Kilka dni temu wszedłem jednak na tę stronę internetową: reklama . Tam opisują to zupełnie inaczej a dokładniej moim zdaniem rak piersi to nowotwór. Ja Im wierzę.

Edytowano // misia24

Ostatnio edytowano 2011-03-30, 10:07 przez LucjanB, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-26, 13:54 
Adept

Uprzejmie zwracam uwage moderatora forum na fakt,że pojawiają sie tu linki na temat życia po śmierci i egzystują sobie w najlepsze,choć nie są najwyższych lotów, a ich zawartosć merytoryczna pozostawia wiele do zyczenia(a moze własnie dlatego?),natomiast usunieto podany przez mnie link do portalu,który tymi sprawami zajmuje sie w sposób,mozna rzec, profesjonalny.
Więc jak to jest z tą cenzurą szanowny moderatorze-czyżby byli równi i równiejsi?

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2