dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Życie po śmierci .
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-02-10, 01:45 
Adept

dusza ma ksztalt swego naczynia od narodzin by szatanskie nasienie nie moglo wkroczyc w swiat fizyczny.
gdy naczynie (czlowiek) umiera dusza przyjmuje istote ognika jesli trafia do nieba(w wygladzie cos jak plomien).
bywa tak ze do nieba trafiaja trzy rodzaje dusz o wygladzie naczyn.
czyste dusze moga zostac aniolami i wtedy zatrzymoja swe zycie za zycia.
te drugie dusze za zycia nie osiagnely pewnego stopnia rozkwitu w naczyniu wiec sa wysylane spowrotem razem z ziarnami nowych dusz.
trzecie dusze sa tak rozkwitniete (wiedza o swiecie itp) ze sa odsylane na ziemie by przekazywaly dalej swa wiedze.

pozdro

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-02-17, 18:17 
Pochłaniacz

Dziś wieczorem przez ogródek " szybko przebiegł " krasnoludek - ALE - miał kształt roślinki, która rosła w drugiaj grządce - to go chroniło przed złymi elfami ogórkowymi. Lecz w związku z tym, że są trzy rodzaje krasnoludków więc czsem przybierają kształt obierek z ziemniaka. Jeżeli taki obierkowy krasnoludek uniknie zjedzenia przez zjadacza krasnoludków to zamienia się w strup na pupie trzeciego radzaju krasnoludków. Wyglądają one jak sproszkowany odwłok samicy gąsienicy , i w tedy jest najfajniej.

Moja bajka jest też niezła, nie ?

Zgłoś post

życie po zyciu
PostNapisane: 2011-03-06, 15:08 
Nudziarz

Witam, jestem tu nowy i chciałbym poruszyć dość istotny jak dla mnie temat.
Czy ateiści nigdy nie uznają czegoś takiego jak 'życie po życiu'?
Zastanawiają mnie ich poglady, moze są jacyś wśród was?
Zapraszam do dyskusji, dla zainteresowanych głebsza analizą tematu polecam: http://smierc-zycie.com

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-07, 13:10 
Nudziarz

Jeżeli wierzymy w życie po śmierci powinniśmy się do tego przygotować.Każdego człowieka nurtują pytania jak tam jest i kiedy ta chwila nadejdzie. ciekawy Death Test

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-10, 00:18 
Pochłaniacz

A co wtedy gdy kogoś nie nurtują te pytania - jak i kiedy ?
Bo nie wierzy? I* nie chce się przygotować ?

A nawiasem , napisz mi gdzie w Piśmie Świętym napisane jest o życiu po śmierci ?

Zgłoś post

Życie po życiu
PostNapisane: 2011-03-10, 11:37 
Nudziarz

Życie po życiu, czy życie po śmierci to tematy, które nurtują wszystkich, tak wierzących jak i ateistów. Nikt z nas nie dopuszcza w rzeczywistośći myśli, że umrzemy całkiem, że przed nami pozostanie tylko nicość. Aspekty tego tematu poruszane są na XXX
Ja muszę i chcę wierzyć, że życie po życiu istnieje i w przyszłości spotkam swoją córkę zmarłą przed 15 laty.

Edytowano // misia24

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-11, 23:18 
Nudziarz

Ja wierzę w życie po śmierci,tak samo jak w życie przed życiem.Chciałabym wiedzieć kim byłam w poprzednim wcieleniu.Może to wyjasniło by wiele zdarzeń,z którymi porykam się na codzien http://smierc-zycie.com/zycie-przed-zyciem.html

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-12, 13:03 
Nudziarz

Równie dobrze można powiedzieć że "życie po śmierci" jest tylko i wyłącznie wytworem strachu zwykłego człowieka. Strachu przed tym że śmierć jest końcem w ogóle. Idąc dalej Bóg i Jezus też są wytworami strachu... No ale po to jest wiara, żeby odrzucać(?) takie rzeczy.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-19, 23:21 
Adept

Chciałabym zaprotestować przeciwko usunięciu mojego postu.Moja wiadomosć nie zawierałą żadnych treści reklamowych ani obraźliwych.
Polskie Towarzystwo Studiów Spirytystycznych,do którego link podałam, jest organizacją niedochodową, a my,ochotnicy,pracujemy wydajac czasopismo oraz ksiażki spirytystyczne nieodpłatnie.
Usunięcie wiadomosci jest swoistą cenzurą,która nie powinna mieć miejsca w państwie demokratycznym.
Nie wiem,czym się kierowali moderatorzy.PTSS nie stanowi tu z pewnościa żadnego zagrożenia,ani nie stwarza problemów natury etycznej,będac organizacją wysoce pokojową.
W związku z powyższym uprzejmie proszę o uczciwe uzasadnienie podjętego kroku.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-03-21, 01:55 
Nudziarz

ja uważam że życie po życiu istnieje i polecam strone XXX

Edycja // misia24

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2