No milka , ale uwazj bo seks to dla małżenstw wg kościoła jest - i wg Biblii też :)
[ Dodano: 2009-02-01, 11:34 ]
dream* napisał(a):
emi napisał(a):
choć co prawda nie mogę zrozumieć waszego zarzutu by Bóg dopóscił się grzechu pychy.
Jesli jesteście wstanie to bardzo proszę o konkretne zarzuty z przekonujacymi argumentami.
okej.
1) stworzenie człowieka na swoje podobieństwo.
2) księga rodzaju - cytuję z pamięci 'i wiedział, że to co stworzył było dobre'
3) zakaz wiary w innego Boga lub niewiary jako takiej. - miał się okrutnie mścić na innowiercach, każąc nawet narodowi wybranemu nie lękać się w ich mordowaniu. tylko dlatego, że w niego nie wierzyli.
4) historia Hioba a także późniejsza rozmowa z szatanem.
5) nawet obrazy Boga w Biblii są przepełnione pychą - złote trony, ludzie rzucający się do ukłonów itp.
No dream - głęboko wydumane to :
1) a na czyje podobieństwo miałby stworzyć, na szatana ? znasz głębszą osobowość we wszechświecie ?
2) tak, i jest do dzisiaj, a jak ci się coś nie podoba w dziele stwórczym to tylko dlastrego , że sie sprawdza zasada z księgi Przysłów 19:3 - " Głupota człowieka niszczy mu drogę,
a serce na Pana się gniewa.
3)jeżeli właściwa wiara w Boga prowadzi do zbawienia to przecież niewiara lub niewłaściwy kult prowadzi do braku zbawienia. Brak wiary lub oszukańczy kult jest dziełem szatana przecież - tego uczył też Jezus : Dlaczego nie rozumiecie mowy mojej? Bo nie możecie słuchać mojej nauki. 44 Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. ewngelia Jana 8: 43,44
4) tego argumentu nie kumam - bo czego niby dowodzi historia Hioba , chyba tylko tego, że człowiek może powiedzieć szatanowi nie , i że Bóg cieszy się z takiej postawy
5) pewnie, że tak - Władca wszechświata powinien siedzieć na zydelku ze spróchniałego drewna, a ludzie powinni przechodzić mimo zajęci zdobywaniem mamony i kolejnych partnerów seksualnych