dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-05-19, 18:29 
Nudziarz

'Objawy opętania, dręczenia lub zniewolenia

Praktykowanie choćby jednej z powyższych czynności może prowadzić do brzemiennych skutków. Mogą to być np.:

* depresja, popadanie w beznadzieję, niewiara, próby samobójcze,
* bóle głowy, brzucha, gardła czy pleców'

Niedawno dołączyłam do forum, także dlatego dopiero się uaktywniam. Jestem przerażona akurat tym fragmentem. Uważałam się za osobę niewierzącą (ateistkę), a kiedyś wierzyłam, odeszłam od wiary na własne życzenie.
Mam na swoim koncie jedną próbę samobójczą, która zakończyła się pomyślnie, inaczej bym tu zresztą nie pisała teraz (to było w wieku 10lat). Byłam też u koleżanki, która przejawia zdolności paranormalne tzn. jest medium i przewiduje przyszłość (tylko raz), czasem sama stawiałam sobie tarota w internecie (to też się liczy???). Praktycznie od dzieciństwa mam koszmary, z których naprawdę z wielkim trudem się wybudzam. Ostatnio zdarza się to bardzo rzadko (silnie występowało w dzieciństwie). Mam nerwicę, stany lękowe, miałam depresję. Czy to wszystko wg Was może być wynikiem dręczenia przez szatana???

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-06-29, 12:33 
Świadomy Roman

yashima napisał(a):
Mam na swoim koncie jedną próbę samobójczą, która zakończyła się pomyślnie, inaczej bym tu zresztą nie pisała teraz (to było w wieku 10lat). Byłam też u koleżanki, która przejawia zdolności paranormalne tzn. jest medium i przewiduje przyszłość (tylko raz), czasem sama stawiałam sobie tarota w internecie (to też się liczy???). Praktycznie od dzieciństwa mam koszmary, z których naprawdę z wielkim trudem się wybudzam. Ostatnio zdarza się to bardzo rzadko (silnie występowało w dzieciństwie). Mam nerwicę, stany lękowe, miałam depresję. Czy to wszystko wg Was może być wynikiem dręczenia przez szatana???

My chyba nie jestesmy w stanie odpowiedziec na te pytanie, równie dobrze to może nie mieć ze sobą nic wspólnego ;)
Porozmawiaj z jakimś księdzem ;)

W szkole na religii oglądaliśmy niedawno film dotyczący opętań.
Powiem szczerz że robi wrażenie - podobno nie wolno nagrywać filmów podczas egzorcyzmów, dlatego puszczane były same zapisy dźwiękowe...
Oglądaliście kiedyś takie materiały? Myślicie że te wszystkie głosy i krzyki to bujda, czy prawdziwe dźwięki?

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-06-29, 17:08 
Starszy wodolej

Nie oglądałam i nie chcę oglądac chociaż jestem bardzo ciekawa, boję się po prostu :roll:
ema cośtam widziała/słyszała na tym filmie ? :)

And that's a long way
For Natty to be from home'
:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-06-29, 19:21 
Świadomy Roman

Tak w skrócie - to był dokument który opowiadał historie dziewczyny od momentu opętanie, przez wielokrotne egzorcyzmy aż do śmierci ;)
Widzieć, nie wiedziałam wiele, bo jak już pisałam ponoć nie wolno filmowac ;) Więc obejrzeć można było tylko zdjęcia tej dziewczyny, nawet takie po długim czasie od opętania... Robiły wrażenie, wyglądała jak cień człowieka podkrążone oczy, zapadnięte policzki itd.
Na jej temat wypowiadał się ksiądz i jej znajomi, chyba raz nawet jej matka ;)
Dziewczyna nie mogła jeść, pić, w sumie nic robić. Opowiadali jak np. robiła różne dziwne rzeczy, np. rzucała czymś tak ciężkim że normalna kobieta nie byłaby w stanie ich podnieść.

No i główną część filmu stanowiły zapisy dźwiękowe egzorcyzmów.
Tego to sama bałam sie oglądać ;p Słychać było jak ksiądz rozmawia z demonami które w niej siedziały, mówiły kim są, później on zmuszał je do modlitwy... No i głównie dużo krzyków, a raczej takiego skrzeku.

Nattyś powiem Ci że z własnej woli za cholerę bym tego nie obejrzała, bo ja z tych strachliwych jestem ;p
ale na religii nikt mnie nie spytał, włączyli kazali patrzeć (i to dwa razy.. ) Całe szczęście że mogłam Razjela za rękę złapać jak się bałam ;p

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-07-01, 09:27 
Starszy wodolej

Hehe, to ja nie chcę tego oglądac, obejrzałam 'Egzorcyzmy Emily R.' i starczy mi extremalnych wrażeń ;))

And that's a long way

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-07-01, 10:52 
Świadomy Roman

A oglądałaś egzorcystę? ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-07-01, 12:00 
Bohater

Ja tam raz widziałem filmik z opętaniem to po kilku sekundach wyłączyłem, bo to taki niesympatyczny głos przemawia. Taki hhhhhhhhhh. Ogólnie okropne

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-07-01, 17:21 
Starszy wodolej

ema nie oglądałam :P
za miętka jestem ;p
a Ty :>

And that's a long way

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-07-01, 20:17 
Świadomy Roman

no ja właśnie nie, bo słyszałam że to przeklęty film i się bałam ;p myślałam że może mi opowiesz ;p

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-07-01, 20:27 
Wszechmogący/a

Ha a ja się przełamię i obejrzę w tym tygodniu xD

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2