dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-02-13, 17:58 
Pochłaniacz

probuje ci powiedzieć ze to co dziś jest, mistyczne jutro może stać sie dziedzina nauki , granica miedzy naukom a mistyka -wcale nie jest taka wyraźna
istnieją gatunki owadów które zaprzeczają znanym nam teoriom naukowym (fizyce a konkretnie aerodynamicy) lecz jakimś cudem , naukowcy wcale nie próbują zanegować ich istnienia i ich zdolności

ONEandONLY napisał(a):
Czyli według Ciebie w naturze ludzkiej lezy zabijanie?

niestety tak - tak śmiem twierdzić , a jeśli chcesz polemizować daj przykład -jednego dnia w historii świata kiedy człowiek nie zabił lub nie zgwałcił albo nie ukradł -jeśli twoim zdaniem nie świadczy to o naturze gatunku -to nie wiem co może o niej świadczyć

nasze dążenia do humanizmu w formie czystej to tylko dążenia , wyobrażenie wzorcowego wizerunku człowieka rozumnego - emocje na rożnym poziomie -jak je nie nazwiesz ;atawistyczne , pierwotne czy tez wyższe -uniemożliwiają nam ewoluowanie w kierunku rasy doskonalej

ONEandONLY napisał(a):
Jak słusznie zauwazyłeś - CHCĄ otworzyć.

czy muszę pisać ze kolor jest zielony , zielonym mazakiem , żebyś odebrała informacje , jeden bodziec to za mało?

klątwa może być brama do opętania , a przecież i katolicy w modlitwach proszą o sprawiedliwości i kare dla kogoś , kto im zawinił , a to już klątwa

czy kleptoman mający pełne kieszenie nie swoich rzeczy( zupełnie mu zbędnych) potrafi wytłumaczyć czemu kradnie ? chyba nie -to wewnętrzny nakaz -tak jak i otwieranie drzwi

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 18:37 
Adept

marbel napisał(a):
a przecież i katolicy w modlitwach proszą o sprawiedliwości i kare dla kogoś , kto im zawinił , a to już klątwa

Skoro proszą o takie cos, nie powinni nazywac siebie katolikami.
A poza tym zeszliśmy z tematu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 18:41 
Pochłaniacz

ok wracajmy na temat , bezwzględnie jestem opętany i to mnie cieszy , daje mi sile ,pasje,chęć do życia

egzorcystów sie już nie boje

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 18:49 
Adept

Pfff, dobra, myśl sobie jak chcesz, ja też będe myśleć tak, jak chcę.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 19:00 
Pochłaniacz

ONEandONLY napisał(a):
Pfff,

:-) :-) :-) :-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 19:02 
Adept

;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 21:39 
ONEandONLY napisał(a):
Tak, ale zwróć uwagę, że mówiłam o LUDZIACH. Świni nie zmusisz do złożenia przysięgi, to przecież jasne.

Ech katolicyzm w Polsce...
Może napisałem nie zrozumiale ale odniosłem się do inteligencji i znajomości bo skoro jesteś katolikiem i wypowiadasz się w tym temacie to wydawało mi się że znasz chociaż troszkę biblie...
No to powoli Chrystus przegonił masę Demonów (kazały się nazywać wspólnym imieniem Legion) które opętał człowieka w stado świń. Opętanie tego człowieka było mimowolne i nieświadome. (po tym zdarzeniu wbiegł do miasta i głosił chwałę pana)
Nie chce mi się teraz wyjmować biblii i sprawdzać tego dokładnie ale mniej więcej tak to przebiegało...

A i jeśli opętanie chodzi to czemu kościół katolicki utrzymuje księży których egzorcystów? Skoro opętanie było by dobrowolne to jaki sens ma ratowanie "teoretycznie" skażonej duszy? Przysięgi szatanowi są tzw grzechami wbrew duchowi świętemu a one są jedynymi nie wybaczalnymi grzechami według kościoła katolickiego...

no i tak bwt
Cytuj:

Hmm a krucjaty wtedy były prośby o klątwy na niewiernych, śmiesz więc nazywać ówczesnych papieży za fałszywych (nie mówie o oficjalnych antypapieżach)

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-14, 10:00 
Adept

Różowy Satanista napisał(a):
Może napisałem nie zrozumiale ale odniosłem się do inteligencji i znajomości bo skoro jesteś katolikiem i wypowiadasz się w tym temacie to wydawało mi się że znasz chociaż troszkę biblie...

A wyobraź sobie, że to czytałam. Poza tym, jak już uzywasz tej nazwy, to pisz "Biblia" wielką literą.
Opętanie tego człowieka było mimowolne i nieświadome.

To podaj mi cytat, gdzie jest napisane, że tak było.
Skoro opętanie było by dobrowolne to jaki sens ma ratowanie "teoretycznie" skażonej duszy?

Zawsze ma jakiś sens. Niektórzy mogą nawet dla zabawy podpisywać jakieś przysięgi itp., nie zdając sobie sprawy z konsekwencji.
Przysięgi szatanowi są tzw grzechami wbrew duchowi świętemu a one są jedynymi nie wybaczalnymi grzechami według kościoła katolickiego...

1. Grzeszyć bez umiaru, licząc na miłosierdzie Boże.
2. Rozpaczać lub wątpić w łaskę i miłosierdzie Boże.
3. Sprzeciwiać się uznanej prawdzie chrześcijańskiej.
4. Bliźniemu zazdrościć łaski Bożej.
5. Lekceważyć rozmyślnie sprawę swego zbawienia.
Tak mam w książeczce.
Hmm a krucjaty wtedy były prośby o klątwy na niewiernych, śmiesz więc nazywać ówczesnych papieży za fałszywych (nie mówie o oficjalnych antypapieżach)

" i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom". Chyba to znasz, nie?

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-14, 19:42 
Pochłaniacz

ONEandONLY napisał(a):
jak już uzywasz tej nazwy, to pisz "Biblia" wielką literą.

skoro sama wymagasz to :
ONEandONLY napisał(a):
A wyobraź sobie, że to czytałam.

TO? sama profanujesz , księgę o której wielkość i o szacunek dla niej zabiegasz

poza tym to ni beletrystyka , czytać powinno sie nieco inaczej niż -anie z zielonego wzgórza

proponuje żebyś w następnej kolejności przeczytała książkę telefoniczna -słaba fabula ale duzo postaci .

a co do pewnych wątpliwości -caly okultyzm mieści sie w starym testamencie , mimo iż trzeba sporo wysiłku żeby go wyłowić - to powód czemu Tora została napisana, tak a nie inaczej

[ Dodano: 2008-02-14, 18:49 ]
a jeśli myślisz ze Chrześcijaństwom lub Judaizm z którego sie wywodzi , nie maja korzeni to jesteś w błędzie

dyskusje z tobą na takie tematy mogę prowadzić , jak znajdziesz korzeń i zorientujesz sie jak ten system "wierzeń" działał

[ Dodano: 2008-02-14, 18:56 ]
ONEandONLY napisał(a):
1. Grzeszyć bez umiaru, licząc na miłosierdzie Boże.
2. Rozpaczać lub wątpić w łaskę i miłosierdzie Boże.
3. Sprzeciwiać się uznanej prawdzie chrześcijańskiej.
4. Bliźniemu zazdrościć łaski Bożej.
5. Lekceważyć rozmyślnie sprawę swego zbawienia.
Tak mam w książeczce.

a słyszałaś kiedyś o pojęciu "dezinformacja"

nie zabijaj bliźniego swego>>>

czy to znaczy nie zabijaj człowieka?

bliźni w języku aramejskim , to określenie -współplemieńca -członka danej społeczności

wiec ktoś z kim nie mamy koneksji plemiennych lub więzów stricte grupowych , nie jest naszym bliźnim

[ Dodano: 2008-02-14, 19:02 ]
ONEandONLY napisał(a):
A poza tym zeszliśmy z tematu.

jak by sie nie nazywali katolikami , to jak mogli by prosić o takie coś?

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-15, 01:10 
ONEandONLY napisał(a):
" i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom". Chyba to znasz, nie?

O ile pamiętam żaden z oficjalnych antypapieży nie został przywrócony do łask więc czy kościół odpuszcza każdemu...
Cytuj:
Zawsze ma jakiś sens. Niektórzy mogą nawet dla zabawy podpisywać jakieś przysięgi itp., nie zdając sobie sprawy z konsekwencji.

hmm "dla zabawy" bardzo ciekawe "dla zabawy" niektórzy zabijają...
twój przykład jest oderwany od zdrowego rozsądku... Przypominam że grzech nawet "dla zabawy" jest grzechem
ONEandONLY napisał(a):
Tak mam w książeczce.

Zauważ że książeczka ma się ni jak do Biblii. W mojej starej "książeczce" była liturga mszy w 4 odmianach +pacierz (pełny pacierz dla 10 lat to troszkę dużo...) + dodatkowo jakieś bzdurne pytania o wiarę które po coś tam się dukało...
Cytuj:
Kto by jednak zbluźnił przeciwko Duchowi Świętemu, nie dostąpi odpuszczenia na wieki, ale będzie winien grzechu wiecznego.

Marek 3,29

marbel napisał(a):
wiec ktoś z kim nie mamy koneksji plemiennych lub więzów stricte grupowych , nie jest naszym bliźnim

oficjalnie jednak jest marbel pryzmuje się że każdy jest naszym bliźnim a nie tylko członkowie plemienia/narodu, kościół oficjalnie ominą ten niuans...

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2