dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-02-12, 11:52 
Adept

Natty napisał(a):
Tak wierzę i się tego boję odkąd obejrzałam 'Egzorcyzmy Emily Rose'

Rozmawialismy z księdzem i powiedział, że to nie do końca jest tak, jak w tym filmie. Emily była opętana mimowolnie, a żeby zostać opętanym trzeba się całkiem oddać szatanowi, złożyć jakies przysięgi itp. Opetanie to stan, w którym jakiś zły duch całkowicie Cię opanowuje, a to zdarza się rzadko. Ludzie, którzy modlą się, starają się być jak najbliżej Boga są narażeni najwyżej na pokusy, czasami ich natrętne powracanie.
To jest zdanie mojego ksiedza, a ja się ztym zgadzam:P Pozdro dla wszystkich :** :mrgreen:

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-12, 12:14 
Oczytany mnich

E tam nie wierzę w takie rzeczy, chociaż jestem katolikiem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-12, 17:47 
A ja twierdzę że twój ksiądz ONEandONLY zapomniał o pewnej opowieści z życia Jezusa o stadzie świń i demonie o Imieniu Legion (to na pewno było opętanie a do tego masowe przy tym mimowolne)
Więc ja jako katolik nie zgadzam się z twoim księdzem...

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-12, 19:15 
Adept

Różowy Satanista napisał(a):
to na pewno było opętanie a do tego masowe przy tym mimowolne

Tak, ale zwróć uwagę, że mówiłam o LUDZIACH. Świni nie zmusisz do złożenia przysięgi, to przecież jasne.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 12:11 
Pochłaniacz

ONEandONLY napisał(a):
Świni nie zmusisz do złożenia przysięgi,

koleżanko , nie myl zmiany Boga na innego , bo z tym wiąże sie przysięga
opętanie może nastąpić wbrew twojej woli . przez głupotę lub nieumiejętne próby zaglądania do" światów" (dla naszego bezpieczeństwa) zakazanych nam

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 13:54 
Adept

marbel napisał(a):
nieumiejętne próby zaglądania do" światów"

I powiedz mi, że ktoś ich do tego zmusza.

Po części masz rację, ale ja nie wierzę w takie coś, że np. idziesz sobie ulicą i nagle jestes opętana (co już na pewno jest wbrew woli).

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 14:23 
Pochłaniacz

a zmusza , ciekawość , chęć osiągnięcia czegoś szczególnie unikatowego- ludzka natura

wiem coś o tym , pisze w kontekście katolickim , żeby było łatwiej ( i tak sporo osób mówi ze jestem trudny do zrozumień) gdybym zaczął pisać przez pryzmat mojej "wiary" byłbym nieczytelny ;at all

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 15:11 
Adept

marbel napisał(a):
a zmusza , ciekawość , chęć osiągnięcia czegoś szczególnie unikatowego- ludzka natura

To dziwne, bo człowiek przez lata nauczył sie walczyć ze swoją naturą, z niektórymi instynktami. To nie jest tak, że jak jesteśmy czegoś ciekawi to od razu musimy to zobaczyć. Tak jest z małymi dziećmi, które od razu musza dostać odpowiedź.
Z chęcią do osiągnięcia czegoś umiemy walczyć i to, czy nam się to uda zależy tylko od nas.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 15:23 
Pochłaniacz

ONEandONLY napisał(a):
Z chęcią do osiągnięcia czegoś umiemy walczyć i to, czy nam się to uda zależy tylko od nas.

większość z nas tak-jest pewien % który , jak zobaczy drzwi z napisem" wejście surowo zabronione" to już przepadło , już wiedza ze te dziw to jedyne które chcą otworzyć

ONEandONLY napisał(a):
To dziwne, bo człowiek przez lata nauczył sie walczyć ze swoją naturą, z niektórymi instynktami.

to skąd tyle mordu i gwałtu na świecie , skąd zachłanność i chciwość - nowe cechy rasy?

a opętanie które może nastąpić w wieku średnim , może mieć korzenie w seanse spirytystycznym tzw wywoływaniu duchów przez , jeszcze dziecko

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-02-13, 15:43 
Adept

marbel napisał(a):
to skąd tyle mordu i gwałtu na świecie , skąd zachłanność i chciwość - nowe cechy rasy?

Czyli według Ciebie w naturze ludzkiej lezy zabijanie?

Zacgłannośc i chciwosc... dobre pytanie. A nie sadzisz, że zmusza nas do tego szybki postęp naszej cywilizacji? Ludzie, którzy nie walcza o pieniądze są uwazani za gorszych, nie traktuje się ich poważnie. Zachłanność i chciwośc być może i leżą w naturze ludzkiej, ale to inni zmuszają nas do tego, żeby ujawniac te cechy.

marbel napisał(a):
większość z nas tak-jest pewien % który , jak zobaczy drzwi z napisem" wejście surowo zabronione" to już przepadło , już wiedza ze te dziw to jedyne które chcą otworzyć

Jak słusznie zauwazyłeś - CHCĄ otworzyć.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2