Cytuj:
Jeśli ktoś mówi, że się nawrócił i że znalazł Boga przez « Prawdziwe Życie w Bogu », to powinien ponosić więcej ofiar w aktach poświęcenia się.
I o to chodzi! więcej modlitwy, pokuty, postu wpłynie lepiej na stan tego świata!{/quote]
Bardzo ogólne tłumaczenie, za przeproszeniem wspólne dla większości religii nie mógł byś tego opisać swoimi słowami?
Nno to właściwie wszystko, czym są akty samopoświęcenia się. Rozwijanie cnót, walka z grzechem, gotowość na męczeństwo, rozdawanie jałmużny.
Pewien gość napisał(a):
Trzeba rozeznawać objawienia, ale z rozwagą by nie potępić prawdziwego proroka i co za tym idzie któregoś z Dzieł Ducha św.
w tej parti materiału znalazłem słowa
Cytuj:
„Co do tych tak złych serc, które chciałyby rzucać oszczerstwa na Moje dary, niechaj ich grzech spadnie na ich głowy, ty zaś pozostaniesz bez zarzutu...”
Hmm niech ten kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień, z tym mi się kojaży ten fragment jednak przy czy ma inną wymowę, ten z was kto sądzi inaczej nie tylko ma grzech, ale do tego nigdy się go nie pozbędzie...
Nie chodziło o roztropne badnie objawień, ale o rzucanie oszczerstw. Oszczerstwo to rzecz zawsze zła. Akurat Jezus jest osobą która ma prawo do osądzania i mówienia takich rzeczy.
Pewien gość napisał(a):
Czemu zgorszył? To była wizja symbolizująca oblubieńczą relację Jezus-Ja
Czemu bo ukazuje Jezusa nie jako Boga w ludzkiej postaci lecz jak przyszłego kochanka, ślub z Chrystusem... Jedyną możliwością jest ślubowanie Chrystusowi tj stanie się księdzem lub zakonnicą inaczej można mu służyć ale nie mówić o ślubowaniu w nim (naprawdę chodziło mi o literę W)
http://www.voxdomini.com.pl/zarz/zarz_l22.html http://www.voxdomini.com.pl/zarz/zarzuty.html#16 Kościół jest Małżonką Baranka. Wolno mówić, że Jezus jest Naszym Małżonkiem. W wizjach św.Faustyny zatwierdzonych przez Kościół jej anioł Stróż mówi do niej:"Oblubienico mojego Pana"
a i znalazłem jeszcze coś
Cytuj:
W atakach na pisma Vassuli Ryden często używa się argumentu, że Kościół zakazał czytania jej książek, że zawierają «wiele błędów», «zwyczajne głupstwa», «sprzeczności z nauką Kościoła», czy wręcz że «nie zawierają nauki katolickiej». (...) [Tekst ten napisany został jeszcze przed opublikowaniem Noty i pochodzi z tomu 6 Orędzi (wyd. I), wydrukowanego w roku 1994. (przyp. wyd.) Na temat samej Noty - patrz niżej] Zadziwia, że osoby – powołujące się chętnie na duchownych wyrażających negatywny stosunek do pism Vassuli – pomijają milczeniem liczne wypowiedzi teologów, biskupów a nawet kardynałów pozytywnie oceniających jej dzieło. Do ludzi Kościoła popierających je należą m. in.:
dalej jest lista nazwisk której jednak nie kopiowałem.
Wiesz czasem zdarzają się jednostki które nie zgadzają się z poglądami oficjalnymi instytucji które reprezentują ja np miałem księdza który był przeciwny tolerancji mimo że Jan Paweł 2 zachęcał do niej...