dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Czy Koścół Katolicki głosi prawdę o Bogu ?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-11-08, 01:23 
Pochłaniacz

Chłopie za długie te wywody , Krótko i na temat.

Jeżeli już to wklejaj króciutkie cytaty. Myśliosz ,że ktoś to bedzie czytał ?

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-08, 01:39 
Adept

123 napisał(a):
Chłopie za długie te wywody , Krótko i na temat.

Jeżeli już to wklejaj króciutkie cytaty. Myśliosz ,że ktoś to bedzie czytał ?

Właśnie na tym polega problem Katolików, ... mają wtórny analfabetyzm i boją się czytać by gromadzić wiedzę, a potem brak im argumentów by się bronić.
Ale Jezus już nawet o tym mówił:
"Odpowiadając, Jezus rzekł do nich: „Jesteście w błędzie, gdyż nie znacie ani Pism..." (E.Mat. 22:29)

Jak się daje skrupulatną odpowiedź to jest za długa, a jak kilka słów to za mało treściwa.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-08, 20:14 
Pochłaniacz

Nie o to mi chodziło.

Jak będziesz dawał tak wyczerpujące teksty ( wyczerpujące czytelnika ) to pogadasz tylko ze mną. I nie jestem tu nie skromny, piszę z obserwacji. Nikt tu nie udżwignie takiego jak proponujesz ciężaru dyskusji.

Może tylko jakiś oszołom wpatrzony w sutanny cię wyzwie od kociarzy - sory.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-09, 01:53 
Adept

123 napisał(a):
Nie o to mi chodziło.

Jak będziesz dawał tak wyczerpujące teksty ( wyczerpujące czytelnika ) to pogadasz tylko ze mną. I nie jestem tu nie skromny, piszę z obserwacji. Nikt tu nie udżwignie takiego jak proponujesz ciężaru dyskusji.

To świadczy tylko o tym jakich mamy "inteligentnych" rozmówców.
Za "kociarzy" nie musisz przepraszać, - a swoją drogą wiesz skąd się wzięło to powiedzenie "kocia wiara" ?!
Ja wiem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-17, 22:01 
Swego czasu chodziłem do kościoła i jakiś czas to mogłem znieść,ale po pewnym czasie stwierdziłem że tak naprawdę to co msza to ciągle słyszałem te same teksty,ciągle losowo był czytany cytat z księgi jakiejś tam, i ciągle te same rytuały jak wstań klęknij siadaj.Czy to nie dziwne :?: tak na prawdę to nic w tym kościele się nie zmienia,a nie wspomnę o natrętnym zbieraniu kasy.Księża potrafią nawet z ambony głośno powiedzieć że za mało wierni kładą na tacę,albo jak to po kolędzie chodząc po domach i jeden da na węgiel a drugi jak da to nawet na świeczki nie starcza.I to jest dla mnie obłuda i fałsz. :!:

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-17, 22:04 
71pulsar napisał(a):
123 napisał(a):
Nie o to mi chodziło.

To świadczy tylko o tym jakich mamy "inteligentnych" rozmówców.
Za "kociarzy" nie musisz przepraszać, - a swoją drogą wiesz skąd się wzięło to powiedzenie "kocia wiara" ?!
Ja wiem.
Jeśli wiesz to oświeć mnie nie praktykującego ale wierzącego nie do konca:-?

Ostatnio edytowano 2010-12-06, 16:17 przez Karlito, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-17, 22:12 
Jak dla mnie to nie.Bo ja bym chciał znać imię Boga, a wiem że je ma ale kościół go nie wymienia a dlaczego bo miliony wiernych otworzyło by szeroko oczy i mogli by spytać dlaczego dopiero teraz się o tym dowiedzieli.Ta wiadomość by była tak niesamowita jak to że gdzieś odkryto w kosmosie życie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-20, 18:09 
Pochłaniacz

Kiedyś rozmawiałem ze starszym od siebie ze dwa razy gościem o religii jako takiej. Na począytku określał się jako praktykujacego katolika. Jednak po kwadransie nie tylko nie bronił swojej religii lecz zatakował Biblię, że niby jest nie spójna i takie tam. Jako najważnieszy dowód uznał , że są w niej sprzeczności- jako przykład zapytał skąd Kain niby wziął żonę skoro Adam i ewa mieli dwóch synów tylko.
Nie wypadało sie z dziadka śmiać, ale nie odpowiadfając mu na pytanie poradziłem żeby zmienił nauczycieli skoro przez całe życie - do którego kresu dochodzi- nie wie jak to było z tą żona.

Ta historyjka jest przykładem na podstawie którego mozna wywieść wniosek ogólny : jak chcesz czegoś sie konkretnego dowiedzieć nie chodż do kościólka

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 2