dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-11-26, 12:45 
Kościół katolicki przekazuje ludziom to co jest dla koscioła wygodne!Wystarczy poczytac Biblię a okaże się ze to co nauczają ma mało wspólnego z Biblia;nikogo nie nazywajcie Ojcem Świętym bo jednego macie Ojca Świętego w niebie-Ew.Łukasza. :roll:

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-11-27, 19:53 
andreas napisał(a):
nikogo nie nazywajcie Ojcem Świętym bo jednego macie Ojca Świętego w niebie-Ew.Łukasza. :roll:

o j, kolego ale to większość ludzi tu zaboli, choć ja się z tym zgadzam.

Powiem więcej, jak był Jan Paweł II kiedyś w Polsce , to tłumy skandowały w jego intencji " Abba Ojcze " - a to jest zwrot w Biblii dotyczący Boga Ojca. Włosy dęba mi stanęły bo Wojtyła nie uciszył ich , a na pewno wiedział co się dzieje.

Fajnie być ubóstwianym.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-07, 13:08 
Jan Paweł II był tutaj Kimś więcej niz tylko Papieżem. A skandowali tak nie tylko katolicy takze nie moge sie zgodzic z Twoją wypowiedzią przynjamniej w Jego przypadku że fajnie być ubóstwianym. :!: Ten Papież, który obecnie zasiada i poprzedni jak i następni którzy nastaną zawsze beda porównywani do Jana Pawłą II, to był poprostu wyjątkowy człowiek była w Nim jakaś siła która pociągała za sobą tłumy.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-11, 15:28 
Pochłaniacz

Przeczytaj książkę "Rozmowy z Bogiem". W dużym skrócie chodzi w niej o to,ze kazdy człowiek indywidualnie musi znaleźć swoją drogę do Boga- paradoks jednak tkwi w tym ,ze bóg zawsze przy człowieku jest tylko ten nie chce w to uwierzyć i ciągle sie od niego oddala. A jesli cghodzi o Biblie to trzeba pamietać,ze nigdy nie odczytujemy jej dosłownie- ludzie ją piszacy posługiwali sie innym kodem kulturowym i mentalnością i przypisywali ogromną wagę do symboliki( dla nas przewaznie niejasnej). Nie można właściwie odczytywac Biblii bez odpowiedniego przygotowania to mniej więcej tak jakbys chciał czytac Dickensa w oryginale znając trochę angielski

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-18, 22:59 
No właśnie. I Jan Paweł miał wszystkim tę biblię tłumaczyć, a tymczasem tłumy patrzyły na niego. i do dzisiaj rozmawiają o nim a nie o tym co jest w Biblii.

I na tym polega jego porażka. Jak Syn Boży chodził po ziemi, to nieraz nawet zabraniał uzdrowionym rozpowiadać co się stało.
A tu mamy gwiazdora, Jak ktoś wcześniej się wypowiedział "kogoś więcej niż papieża" ..
No no.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-18, 23:19 
Heh, no ale o co Ci chodzi? W każdą niedzielę o godzinie 12:00 w południe idzie program Anioł Pański na antenie TVP 1. Program nadawany jest od lat, wprowadził go JP II, gdzie zawsze tłumaczył przekaz ewangelii dotyczącej przyszłego tygodnia. Czepiacie się Wojtyły już o wszystko, o "abby", o to że nazywany był Ojcem Świętym, słyszałem nawet jak komuś przeszkadzały jego pomniki... Weźcie się ogarnijcie ludzie, czemu mówisz/będziesz mówił na teściową "mama", skoro to jest obca kobieta? "Ojciec Święty" to tylko nasz ziemski zwrot, który nie oznacza, że ktoś jest święty. Nie słyszałem o tym, żeby zabraniał komukolwiek rozpowiadać o uzdrowieniach, które raczej nie odbywały się poprzez dotyk, tylko po pewnym czasie przez modlitwę JP II - ego.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-21, 00:04 
[quote="Davis"]Czepiacie się Wojtyły już o wszystko, o "abby", o to że nazywany był Ojcem Świętym, słyszałem nawet jak komuś przeszkadzały jego pomniki... Weźcie się ogarnijcie ludzie, czemu mówisz/będziesz mówił na teściową "mama", skoro to jest obca kobieta? "Ojciec Święty" to tylko nasz ziemski zwrot,[/quote]

Nikt się nie czepia. Ale każdy umie myśleć. ON miał uczyć tego co w ewangeliach stoi napisane. A tam napisano : " 9 Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem*; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie " , jak on tego nie uczył to sami powinniśmy se poczytać.
Nie dość, że nie czytamy to jeszcze mamy pretensje do tych co czytają i wiedzą.

A jeśli chodzi o opowiadania o uzdrowieniach to wolę poczytac czego dokonał Jezus, bo to w Niego mamy wierzyć i onim pamiętać..

Jan Paweł był jednym z papierzy, ciekawe co wiesz o papierzach z rodziny Borgia. Ciekawe czy ich modlitwy były wysłuchiwane

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-21, 10:18 
Wiem tylko tyle, że mieli dzieci.

W sumie nie wiem czemu mówi się "Ojciec Święty", a nie po prostu "papież". W każdym razie dla mnie nie ma to większego znaczenia, najważniejsze jest to, jakim człowiekiem był Wojtyła. Zgodzę się, że wierzyć powinniśmy w Jezusa, jednak nie widzę nic złego w uzdrowieniach za sprawą JP II - ego;]

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-21, 22:45 
[quote="Davis"]jednak nie widzę nic złego w uzdrowieniach za sprawą JP II - ego;][/quote]

Ja też nie. Ale w temacie chodzi o głoszenie prawdy. Jak top powiedział Pan Jezus : " Poznacie prawdę a prawda was wyswobodzi " . Ot i co.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-24, 17:41 
JAN PAWEŁ II to wielki człowiek , papież słowiański, papież fatimski, papież wszystkich ludzi,papież miłosierdzia.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2