dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-09-29, 16:38 
Bohater

"co by tu rzec, można się wściec"

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-29, 16:43 
Władca pierścieni

To na prawdę miłe, że ustosunkowałeś się do mojej wypowiedzi, w kontekście jej całości i w tak wyczerpujący sposób. Nie śmiałbym tego nazywać spamem :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-29, 16:46 
Bohater

CzcigodnyBuc napisał(a):
Nie śmiałbym tego nazywać spamem :)

jak uważasz to za spam to "wykrzyknik" w prawym górnym roku masz do dyspozycji :-P

ale nie potrafię sobie wyobrazić pańszczyzny w dzisiejszych czasach, no sory

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-29, 16:56 
Władca pierścieni

Bądźmy dorośli. Nie zamierzam zabawiać się, w raportowanie postów, bo cała zabawa straci swój smak.

To, czy potrafisz sobie wyobrazić, czy też nie, to akurat nie jest moja sprawa :) Tak wygląda sytuacja w mojej parafii. Kiedyś chodziłem do kościoła trzy razy w roku, ale dzięki tamtemu wydarzeniu, nie chodzę tam już wcale.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-01, 00:59 
Janja napisał(a):
123 gosciu nie wiem czemu ale we wszystkich Twoich postach zieje nienawisc i niechec.
Powiem to jeden raz- moze zrozumiesz;

z ludzmi, ktorzy sa agresywni, chamscy i wulgarni nie mam zwyczaju rozmawiac- ani w realu, ani w sieci. Zgodnie ze swoja zasada- od dzisiaj Cie ignoruje :)

I zycze Ci abys znalazl w swoim zyciu wiecej milosci do blizniego i przede wszystkim umial zaakceptowac samego siebie- wtedy nie bedziesz musial uzywajac chamstwa i agresji wobec innych pokazywac jaki jestes "wielki" .

A przy kopaniu rowow zycze powodzenia.

No, wcale ciekawe spostrzeżenia. A od kiedy my chrześcijanie tacy ułożeni i pokojowo nastawieni jesteśmy. PrZeciez cały świat może się od nas nasladowców Chrystusa i krzewicieli ewangelii uczyć, jak organizowac wyprawy krzyżowe, palić za czary i czytanie Biblii, organizować wybijanie całych nacji w obu amerykach, łapania do pracy niewolniczej czarnoskórych , nie wspomnę o dwóch wojnach światowych z korzeniami w Europie.

Nie trzeba być wielkim, tylkio pamięć wystarczy mieć.

Zaakceptować samego siebie ? To z jakiegoś filmu jest ?

Ach, dzięki za wyszukane komplementy.

I jeszcze - ostrożności nigdy za dużo , uwazaj żebyś w jaką psią kupę nie weszła

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-01, 13:04 
Szczypior

CzcigodnyBuc napisał(a):
wichura napisał(a):
CzcigodnyBuc napisał(a):
Godnym pożałowania jest przypadek, gdy ksiądz z ambony ogłosił, że należy odpracować trzy dni na rzecz kościoła, lub zapłacić trzy dniówki. Od tego czasu, moja noga nie stanęła w kościele już ani razu. Nie zniechęciło to naszego przewielebnego, który wysłał swoje wierne służki, celem egzekwowania pańszczyzny. Po tym, jak grzecznie odmówiłem, dowiedziałem się, że moje nazwisko jest co niedziela, wyczytywane w negatywnym kontekście w trakcie kazania.

Ty żyjesz w średniowieczu??? bo te "pańszczyzny" czy jak to się tam zwało to mi się z tym okresem tylko kojarzą...

Nie wiem jak Ty, ale ja nie potrafię przenosić się w czasie. Nie zadawaj głupich pytań :) Opisałem sytuację która miała miejsce w zeszłym roku.

Wiesz, ja mysle, ze powinienes jakas skarge do biskupa napisac...
Bo abstrahujac od wszystkiego, to jest jakas ochrona danych osobowych...

Przykro mi, ze sie tak zraziles do kosciola i ze spotkales na swojej drodze ksiedza bez powolania.. Moze gdybys trafil na rozsadnego czlowieka, dzis nie bylbys taki rozzalony :(

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-01, 15:47 
Władca pierścieni

Janja napisał(a):
CzcigodnyBuc napisał(a):
wichura napisał(a):
CzcigodnyBuc napisał(a):
Godnym pożałowania jest przypadek, gdy ksiądz z ambony ogłosił, że należy odpracować trzy dni na rzecz kościoła, lub zapłacić trzy dniówki. Od tego czasu, moja noga nie stanęła w kościele już ani razu. Nie zniechęciło to naszego przewielebnego, który wysłał swoje wierne służki, celem egzekwowania pańszczyzny. Po tym, jak grzecznie odmówiłem, dowiedziałem się, że moje nazwisko jest co niedziela, wyczytywane w negatywnym kontekście w trakcie kazania.

Ty żyjesz w średniowieczu??? bo te "pańszczyzny" czy jak to się tam zwało to mi się z tym okresem tylko kojarzą...

Nie wiem jak Ty, ale ja nie potrafię przenosić się w czasie. Nie zadawaj głupich pytań :) Opisałem sytuację która miała miejsce w zeszłym roku.

Wiesz, ja mysle, ze powinienes jakas skarge do biskupa napisac...
Bo abstrahujac od wszystkiego, to jest jakas ochrona danych osobowych...

Obecnie mi to zwisa. Nie zamierzam bawić się w pisanie pism, które i tak nic nie zmienią.

Cytuj:
Przykro mi, ze sie tak zraziles do kosciola i ze spotkales na swojej drodze ksiedza bez powolania.. Moze gdybys trafil na rozsadnego czlowieka, dzis nie bylbys taki rozzalony :(

Nie jestem rozżalony. Nie chodzę do kościoła, więc nie interesuje mnie to co tam teraz się dzieje.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-06, 00:54 
Pochłaniacz

Pewnie , każdemu kto nie chodzi do kościoła to trzeba przypisać jakąś uraze, uprzedzenie albo brak szczęscia w trafieniu na dobrego księdza.

Uśmiałem się setnie jak to ostatnio komentowano opłakany stan Czechów - biednych ateistów. A oni tylko zapytali podczas wizyty papierza : " Co nam powiecie o Janie Husie "
To było dobre pytanie i brak odpowiedzi wszystko wyjaśnia. On na pewno nie trafił na dobrego księdza.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-09, 14:17 
Nudziarz

Kościół to zwołanie wiernych.Kościół to wspólnota ludzi wierzących.Tak Bóg ustanowił od początku powołując Izraela i tak będzie aż do końca o czym mówi Apokalipsa.

Pan Jezus nakazał aby się spotykać,aby obchodzić pamiątkę Jego śmierci.Natomiast pierwsi wyznawcy Jezusa gromadzili się codziennie o czym można poczytać w Dziejach Apostolskich.

Pan Jezus powiedział,że gdzie dwóch albo trzech jest zgromadzonych w Jego imię,tam On przebywa.

Dlatego modlitwa w samotności ma znaczenie i wartość--o tym mówił Jezus--ale gromadzenie się wspólnotowe,aby wielbić Boga jest również ważne.

Pozdrawiam!

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-10-09, 15:20 
Władca pierścieni

Zatem jaki kościół uważasz za ten właściwy? Rzymski? Angielski? Wschodni? A może luterański? Ja uważam, że gdyby chrześcijaństwo rzeczywiście było wiarą w prawdziwego Boga, to nigdy by nie podzieliło się na tak liczne denominacje.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2