dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-06-03, 00:01 
Pochłaniacz

dream* napisał(a):
Domagasz sie dowodów/konkretow, przy czym sam zdajesz sobie sprawe z niemoznosci przytoczenia takowych [no chyba, że rozmnożenie Arek noego niczym ryb i chleba jest dla Ciebie konkretem i dowodem - no faktycznie :) cud jakiś :)] a mimo to ciagniesz ta dyskusje, mimo, zed wiesz czego sie mozesz spodziewac :)
Pewnie chodzi Ci o to "nawet znakomite szermowanie słowem" :

I tam, dream. Ciągle się powtarzasz tak naprawdę , i też nie pojęłaś o co mi chodziło - przecież nie o Dowody na temat arki. Arka to wisienka na torcie. O nas chodzi , o wszechświat chodzi, o to skað to i poco i dlaczego.Bo my i on jesteśmy niestety. a nikt nie wie jak dlaczego p poco. Kłócą się bardziej jak ksiadz z popem i rabinem.
Jak czytam ciągle o atomach jakiejś naturze, fizyce i chemii , równowadze miedzy za i przeciw czy jak tam to nazywasz, to śmiech.
Wiem że potrafisz skomentować każde moje zdanie, ale najlepsze jest to blablabla.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-03, 02:02 
Bohater

odowiedzi na te pytania determinuje swiatopogląd. Ja moge Ci odpowiedzieć zgodnie ze swoim [choc chyba zreszta juz to robilam] a Ty nie przyjmiesz tego i tak do wiadomosci bo Twoj poglad jest wprost przeciwny albo znów napiszesz, że Cie śmieszy chemia, fizyka, biologia i cóż ja miałabym na to odpowiedzieć? Że mnie śmieszy religia? teologia? spersonifikowany Bóg i życie wieczne [nuuuuuuuuuuuuuuda, kara chyba jakaś :) dobrze, że mnie to nie czeka :)]

bez sensu taka dyskusja.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-07, 19:36 
dream* napisał(a):
albo znów napiszesz, że Cie śmieszy chemia, fizyka, biologia i cóż ja miałabym na to odpowiedzieć?

Mnie śmieszy chemia fizyka czy biologia tylko twierdzenie , że skutek jest przyczyną, bo do tego sprowadzają sie argumenty ewolucjonistów. Dzisiaj uznawanie teorii ewolucji za przyczynę istnienia życia na ziemi wymaga więcej wiary niż Wiara w Stwórcę.

Dyskusja zawsze będzie bez sensu jak będziesz używała ciągle tych samych wyświechtanych argumentów. Ztresztą Ci się kończą chyba. XChoć mogę poczekać i poczytać :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-07, 23:17 
Bohater

123 napisał(a):
Dyskusja zawsze będzie bez sensu jak będziesz używała ciągle tych samych wyświechtanych argumentów. Ztresztą Ci się kończą chyba. XChoć mogę poczekać i poczytać :)

ale Ty robisz dokładnie to samo.
szkoda naszego czasu :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-13, 23:04 
Pochłaniacz

[quote="dream*"]ale Ty robisz dokładnie to samo. [/quot

No tak. Tylko ( używając tu tych samych argumentów - niestety ) fizyka , chemia , o i matematyka ( a ta wyższa którą nasz mózg jakoś ogarnia i ciągle zgłębia bardziej jest potrzebna tylko i wyłącznie - jak twierdza matematycy - do poznawania i opisywania wszechświata ) już są między nami. Są takim samym tworem jak my, ziemia, słońce i księżyc.
Twój problem polega na tym, ze nie masz wytłumaczenia skąd się wzięły. TZN w ostateczności przypisujesz skutkowi przyczynę. No ewentualnie musiała nad tym czuwać jakaś EGZOTYCZNA SIŁA.
Ja jestem tylko konsekwentny i nie przyjmuję argumentów które nic nie udowadniają ( choć Ty kiedyś tam napisałaś, że i tak nic nie można udowodnić).

Najlepiej schowajmy głowę w piasek, by nic nie widzieć i nic nie słyszeć

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-13, 23:10 
Bohater

najlepiej wymyslmy sobie Boga i juz nic nie wymyslajmy bo przeciez jest wytłumaczeniem wszystkiego :) to tez chowanie glowy w piasek :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-13, 23:24 
Pochłaniacz

dream* napisał(a):
najlepiej wymyslmy sobie Boga i juz nic nie wymyslajmy bo przeciez jest wytłumaczeniem wszystkiego :) to tez chowanie glowy w piasek :)

XCelowo spłycasz dysputę? Czy tylko tak CI wychodzi.

Tak . To ludzie wymyślili sobie Boga. No tak, dlaczego od razu na to nie wpadłem. To takie proste przecież. A jakie uczone zarazem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-13, 23:39 
Bohater

123 napisał(a):
dream* napisał(a):

XCelowo spłycasz dysputę? Czy tylko tak CI wychodzi.

Tak . To ludzie wymyślili sobie Boga. No tak, dlaczego od razu na to nie wpadłem. To takie proste przecież. A jakie uczone zarazem.

no jak narazie to Ty tu spłycasz wszystko do prokreacji więc nie dziw się, że dyskusja wygląda tak a nie inaczej.

spłycanie to tłumaczenie wszystkiego Bogiem :)
nie wiesz co jeszcze zostanie odkryte, wymyslone, udowodnione, ale już piszesz o chowaniu głowy w piasek, dla Ciebie argumentem jest anomalia ararat a dla mnie byłoby to argumentem za, gdyby ktoś to wreszcie zbadał i potwierdził lub zanegował - póki to się nie stanie, to dla mnie poszlaka - Ty traktujesz to conajmniej jak niepodważalny dowod i wszystkich którzy nie uznają takich rzeczy traktujesz z góry i piszesz o niewidzeniu, niesłyszeniu itp :) można i tak, tylko czy to do czegoś doprowadzi? :) nie sądzę. Poza tym to równie uczone co twierdzenie, ze Bog został wymyslony na potrzeby ludzi.

Bóg nie potępiał niewiernych Tomaszy, nie potępiaj i Ty bo sam zostaniesz potępiony :)

trochę tolerancji dla odmiennych poglądów i brak chęci do narzucenia swoich innym.
wybacz, nie sądzę bym kiedyś podzielała Twoje, więc szkoda czasu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-13, 23:52 
Pochłaniacz

dream* napisał(a):
nie wiesz co jeszcze zostanie odkryte, wymyslone, udowodnione, ale już piszesz o chowaniu głowy w piasek,

Nie wiem. Wiem jednak co nie zostało udowodnione i to wystarczy. Teoria ewolucji. Gdyby miała miejsce potykaliby się o dowody. Formy przejściowe wyorywali by chłopi na pęczki - za darmo. Udczciwie by się z niej wycofali i powiedzieli , że poszukają czegoś innego. Tylko kto by im zapłacił.
\ Nikopgo nie potępiam. Taka tylko dyskusja . DObrze wiem że biję głową w mur, ja na pewno Cię nie przekonam, a na pewno nie na forum - miła kolezanko :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-06-13, 23:56 
Bohater

123, może mylisz ewolucję z rewolucją, trudno wykopywać coś na pęczki co trwa miliony lat, ale oczywiście, to się ciągle dzieje :) zwłaszcza widać to po najprymitywniejszych zwierzętach a więc gadach, płazach i owadach bo tym najłatwiej jest ewoluować.

skoro teoria ewolucji Cie nie przekonuje [mimo, że nawet księża się do niej przychylają] to co w takim razie? :) Każda zmiana to "łaska Boża"? czy jednak Adam i Ewa? :)

nawet jeśli teoria ewolucji jest błędna, to stwierdzenie "nie musze wiedzieć co zostanie odkryte bo wystarczy mi to co już zostało udowodnione" jest "tak samo wielce uczone" jak np stwierdzenie, że kiedyś ludzie uważali, że ziemia jest płaska a więc już nie powinni się więcej zastanawiać nad jej faktycznym kształtem.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2