123 napisał(a):
dream* napisał(a):
najlepiej wymyslmy sobie Boga i juz nic nie wymyslajmy bo przeciez jest wytłumaczeniem wszystkiego :) to tez chowanie glowy w piasek :)
XCelowo spłycasz dysputę? Czy tylko tak CI wychodzi.
Tak . To ludzie wymyślili sobie Boga. No tak, dlaczego od razu na to nie wpadłem. To takie proste przecież. A jakie uczone zarazem.
no jak narazie to Ty tu spłycasz wszystko do prokreacji więc nie dziw się, że dyskusja wygląda tak a nie inaczej.
spłycanie to tłumaczenie wszystkiego Bogiem :)
nie wiesz co jeszcze zostanie odkryte, wymyslone, udowodnione, ale już piszesz o chowaniu głowy w piasek, dla Ciebie argumentem jest anomalia ararat a dla mnie byłoby to argumentem za, gdyby ktoś to wreszcie zbadał i potwierdził lub zanegował - póki to się nie stanie, to dla mnie poszlaka - Ty traktujesz to conajmniej jak niepodważalny dowod i wszystkich którzy nie uznają takich rzeczy traktujesz z góry i piszesz o niewidzeniu, niesłyszeniu itp :) można i tak, tylko czy to do czegoś doprowadzi? :) nie sądzę. Poza tym to równie uczone co twierdzenie, ze Bog został wymyslony na potrzeby ludzi.
Bóg nie potępiał niewiernych Tomaszy, nie potępiaj i Ty bo sam zostaniesz potępiony :)
trochę tolerancji dla odmiennych poglądów i brak chęci do narzucenia swoich innym.
wybacz, nie sądzę bym kiedyś podzielała Twoje, więc szkoda czasu.