dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-12-17, 23:20 
Pochłaniacz

SAtanista no co ty, jaki judaizm i kiedy był popularny. Trudne zasady , skomplikowane, dziwaczny zakaz wstawiania podobizn bogów. Kraik malutki, bo przydział ziemi dla 12 pokolen był stały. Jak kogos pobili to mu tylko dobra zabrali, a nie ziemie. No co ty jaką ty Biblię czytałes. Judaizm to jedna z najmniejszych kiedyś religii, a dzisiaj to farsa, bo se wierzą w Boga , ale nie maja świątyni kapłanów i ofiar , anatym zasadzała się ich religia. Zabili Masjasza na którego czekali i co mają teraz począć

[ Dodano: 2008-12-17, 22:33 ]
Asiula jakie ty sprzeczności widzisz. Jak kazał miłować bliżniego to kazał. A jak kazał karać za brak miłości to kazał. Jaka to sprzeczność. To tak jakbyś miała dowód na policję, że goni z nadmierną szybkością kolesia co złamał przepisy dotyczące szybkości. No zastanów się.
A co do patrzenia na Boga . Przecież nie pozwalał patrzeć na siebie bo TABU, tylko wyjaśnił, że nie przeżyliby tego. A jak mówił, że widzieli jak przemawiał do nich z gory, to przecież nie twierdził, że go widzieli tylko widzieli wszystkie oznaki tego, bo góra dymiła, trzęła sie i tak dalej. No jak wy tą biblię czytacie

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-12-18, 13:52 
Wszechmogący/a

123 napisał(a):
No jak wy tą biblię czytacie

A wiesz...chciałam Ci właśnie takie pytanie zadać, skoro piszesz :
123 napisał(a):
Jak kazał miłować bliżniego to kazał. A jak kazał karać za brak miłości to kazał. Jaka to sprzeczność.

Widać, że nie zrozumiałeś tego, co pisałam wcześniej.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-12-26, 15:14 
Pochłaniacz

Może nie zrozumiałem. Tylko jak ktoś z góry założy, że sprzeczności są to je będzie widział wszędzie.
a księża nie będą tego nikomu tłumaczyć, bo im nie zależy. Zdaje się, że palili kiedyś Biblię na stosach razem z tymi co ją czytali.
W sumie to wcale się nie dziwię, że wielu ludzi ma wątpliwości - chrześcijanie nie mają się czym chwalić. Na pewno nie swoją historią z ostatnich 2000 lat. Wyjątkiem były dokonania Chrystusa i chrześcijan z pierwszego wieku.
Trzeba by wrócić do korzeni z pokorą

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-12-26, 19:18 
Przyjaciel

Człowieku, co Ty wogóle piszesz...

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-12-27, 17:45 
Pochłaniacz

Butters napisał(a):
Człowieku, co Ty wogóle piszesz...

No jak to co. A podobały ci się rzezie na Arabach w czasie wojen krzyżowych? A może ładniejsze było palenie na stosie w Europie - za czytanie biblii na przykład albo wyznawanie innej religii niż katolicka.
A może wolisz się pochwalić wymordowaniem przez braci chrześcijan Inków, Majów i wszystkich tam innych żyjących. To były misje katolickie. A nie tak dawno cała masa wierzących w Chrystusa powystrzelała se Indian w Ameryce Północnej, a reszte se żyje w raju rezerwatów.
A pierwsza i druga wojna światowa wybuchła u hindusów ? Nie ? Aha u Buddystów!

Albo se wpisz do wyszukiwarki Jasenovac Katolicki Oświęcim.

A najlepiej nic nie czytaj to bedziesz miał czyste sumienie - nie używane

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-01, 16:04 
Wszechmogący/a

123 napisał(a):
Tylko jak ktoś z góry założy, że sprzeczności są to je będzie widział wszędzie.

Nie założyłam tego z góry. Nie należę do ludzi, którzy coś sobie wmawiają, a później wszędzie się tego doszukują. To nie działa w tą stronę. Więc cholernie mi przykro, ale mylisz się.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-24, 14:34 
Pochłaniacz

asiula_14_15 napisał(a):
123 napisał(a):
Tylko jak ktoś z góry założy, że sprzeczności są to je będzie widział wszędzie.

Nie założyłam tego z góry. Nie należę do ludzi, którzy coś sobie wmawiają, a później wszędzie się tego doszukują. To nie działa w tą stronę. Więc cholernie mi przykro, ale mylisz się.

No to może porozmawiajmy co dobrego i budującego jest w Biblii - bo jakoś wielu mówi co ich w niej niepokoi (delikatnie mówiąc) .
Albo o Bogu - co dowodzi, że nas kocha , a nie że jakiś dziwoląg - pełen pychy co gania za ludżmi z mieczem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-24, 18:10 
Świadomy Roman

123 napisał(a):
No to może porozmawiajmy co dobrego i budującego jest w Biblii - bo jakoś wielu mówi co ich w niej niepokoi (delikatnie mówiąc) .
Albo o Bogu - co dowodzi, że nas kocha , a nie że jakiś dziwoląg - pełen pychy co gania za ludżmi z mieczem.

123, ale powiedz czy nie w taki sposób przedstawiam nam Go Kościół? Może nie dokładnie z mieczem, ale od dziecka wmawia się nam, że wszystko co robimy to grzech, że będziemy cierpieć wieczne męki, że Bóg przy sądzi Bożym dokona ostrej selekcji, i tylko wyjątki pójda do nieba ;) Nie twierdzę, że to Biblia podaje taki obraz Boga. Ale Kościół robi wszystko, żeby tak ja interpretować.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-01-30, 19:31 
Pochłaniacz

ema napisał(a):
Ale Kościół robi wszystko, żeby tak ja interpretować.

No to prawda co mówisz, dlatego trzeba, myślę, trochę odwagi ( i czsu ) żeby samemu poszukać odpowiedzi, albo takich fragmentów żeby krzepiły. Znalazłem np taki w księdze Ezechiela : " utwórzcie sobie nowe serce i nowego ducha. Dlaczego mielibyście umrzeć, domu Izraela? 32 Ja nie mam żadnego upodobania w śmierci - wyrocznia Pana Boga. Zatem nawróćcie się, a żyć będziecie. .

Albo taki z Apokalipsy : ' «Oto przybytek Boga z ludźmi:
i zamieszka wraz z nimi,
i będą oni Jego ludem,
a On będzie "BOGIEM Z NIMI"2.
4 I otrze z ich oczu wszelką łzę,
a śmierci już odtąd nie będzie.
Ani żałoby, ni krzyku, ni trudu
już [odtąd] nie będzie,
bo pierwsze rzeczy przeminęły».
5 I rzekł Zasiadający na tronie:
«Oto czynię wszystko nowe».
I mówi:
«Napisz:
Słowa te wiarygodne są i prawdziwe». Fajne nie ?

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-03-27, 18:47 
Szczypior

Zbiór zasad etycznych. Każdy czyta i interpretuje jak chce.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2