123 napisał(a):
CzcigodnyBuc napisał(a):
Ja wierzę w ich [chrabąszczy] istnienie. Twierdzę że istnieją. Udowodnisz, że nie? Oczywiście, tego twierdzenia nie da się obalić,
Jezeli Istnienie chrabąszczy jest dowodem, że Są , to tak, chrabąszcze istnieją ( nie mam racji ?) Podobnie istnienie Stworzenia dowodzi istnienia Stwórcy.
Nie masz. Przypomina mi za to twierdzenia innego forumowego wyjadacza, neuresa, który twierdzi, że za pomocą witaminy B17, można wyleczyć wszystko, od kurzajek, na raku skończywszy. Różowe chrabąszcze, to różowe chrabąszcze. Na poziomie imaginacji, na pewno są tak samo rzeczywiste, jak Bóg, jednorożce czy dusiołki. Jednakże Boga, jak i różowych chrabąszczy, nikt nigdy nie widział. Uściślę, nikt, czyjego zdrowia psychicznego nie można by było zakwestionować ich nie widział.
Cytuj:
Za krótka droga ? A tak za krótka - bo prZecież słowo Stworzenie to tylko taki żart . Ciekawe , że w większości filmów przyrodniczych, propagujących ewolucjonizm przeciez, używa się w opisywaniu pokazywanych tam istot żywych właśnie wyrazu "stworzenie" .
Rozumiem zatem, że jesteś kreacjonistą? Jeżeli tak, to tylko można pokiwać głową, z politowaniem. Kiedyś ludzie wierzyli, że żydzi potrzebują krwi na macę. Teraz wierzą w kreacjonizm. Jest to równie absurdalne, jak pogląd o rzezi rytualnej. Na szczęście nie wywołuje nienawiści na tle etnicznym.
Cytuj:
Tak wiem to żart tylko, bo przecież wszystkie one powstały tak dla jaj, po nic, cZy jak tam to nazwać. W zasadzie nie ma znaczenia jak naukowcy nazwą przyczynę ich powstania, byleby nie tylko za przyczyną Stwórcy. Ostatnio nauczyłem się , że jedna z jaszczurek żyjąca w głębokich jaskiniach gdzie nigdy nie dociera światło powstała z jaszczurki z oczami - tylko to bardzo długo trwało.
Wydaje Ci się. Istnieją różne poglądy na temat powstania życia, także wśród naukowców.
Cytuj:
A chrabąszcze tak naprawdę powstały z MGŁY I PAJĘCZYNY NA STRYCHU U GRUZINA. Nie wiedziałeś :)
Nawet nie będę udawał, że mnie to interesuje.