Nie jestem teologiem ani też filozofem, ale uczono mnie na religii, że Biblia została napisana przez ludzi pod natchnieniem Ducha Świętego, co tłumaczyłoby, skąd oni to wszystko wiedzieli naprzód. Ja również miałem na fizyce zajęcia o tym całym Big Bang'u i tych śmiesznych generatorach w Szwajcarii i myślę, że człowiek przez swoją głupotę i ciekawość na siłę chce wszystko wytłumaczyć w racjonalny sposób. Moje pytanie: a skąd wzięły się te pierwiastki, które rzekomo poprzez wybuch dały początek wszechświatowi?
Cytuj:
Nie wspomnieli, że gdyby na początku wszechświat rozszeżał by się o jedna bilionową wolniej to po pierwszm miliardzie lat zapadł by się spowrotem , a gdyby szybciej to do dzisiaj rozproszyłaby się cała materia we wszechświecie ?
A kto to sprawdził? Człowiek przez swoje dziwne, kosmiczne obliczenia? A może ten fizyk-ateista, o którym wspomniałeś? ;]
Cytuj:
Nie zacytowali wam wypowiedzi jednego z czołowych fizyków ( ateisty oczywiście ) , że na początku musiała nad tym czuwać " jakaś egzotyczna siła " ?
Egzotyczna siła... na pewno tak! Wszystko, tylko nie Bóg... <lol>