dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-02-05, 11:51 
Nudziarz

Moi rodzice są ateistami, jak można przypuszczać ja też, staram się nie uczestniczyć w dyskusjach na temat jakiejkolwiek Religi.
W mojej klasie jest 2 ateistów i jedna żydówka, reszta to są chrześcijanie (tak twierdzą). Religia jest, dla mnie, tylko zbędnym pożeraczem czasu i pieniędzy.

http://chomikuj.pl/sanchez93/Yakuza*e2*84*a2+(e-gazeta)

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-02-18, 00:51 
Nudziarz

Religia sobie jest, i staram się dużo z nią nie obcować. Bo kończy się kłótnią. Ogólnie jestem ateistą, czytałem Biblię ze dwa razy - w końcu to największy bestseller fantasy w historii ludzkości, każdy powinien to przejrzeć chociaż ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-02-22, 22:27 
[quote="menhir"]Religia sobie jest, i staram się dużo z nią nie obcować. Bo kończy się kłótnią. Ogólnie jestem ateistą, czytałem Biblię ze dwa razy - w końcu to największy bestseller fantasy w historii ludzkości, każdy powinien to przejrzeć chociaż ;)[/quote]

I bardzo dobrze. I masz rację. Bo jak zawsze chodzi o wpływy , władzę i kasę. A lektura Biblii jest obowiązkowa dla obywatela tej planety.
Ateizm jednak nie powinien ( tak myślę ) wynikać z twoich słusznych spostrzeżeń . Chodzi raczej o to czy Bóg jest czy nie, a nie jaki On jest, lub co robią religie i ludzie wierzący.

Jak ktoś mówi, że nie jest ateistą to tak naprawdę nie wiadomo co myśli. Pracuj¼ę np z kolesiem który jest ateistą ( TAK MÓWI) , uzasadnia swój światopogląd tym ,że ma wszystko w "d" . To nawet nie najgorszy powód - szczerość powala z nóg. Choc ostatnio powiedział, że weżmie kościelny ślub bo kobita chce. Ciekawe co powie na spowiedzi przed ślubem

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-03, 10:28 
Szczypior

yakuza napisał(a):
Moi rodzice są ateistami, jak można przypuszczać ja też, staram się nie uczestniczyć w dyskusjach na temat jakiejkolwiek Religi.
W mojej klasie jest 2 ateistów i jedna żydówka, reszta to są chrześcijanie (tak twierdzą). Religia jest, dla mnie, tylko zbędnym pożeraczem czasu i pieniędzy.

Nie ma w Tobie choć krzty ciekawości świata? To niebywałe!!! - a co jesli rodzice sie mylili? Dlaczego ślepo przyjmujesz ich pogląd świata? Np. żydówka nie może być ateistką?

123 napisał(a):
Jak ktoś mówi, że nie jest ateistą to tak naprawdę nie wiadomo co myśli. Pracuj¼ę np z kolesiem który jest ateistą ( TAK MÓWI) , uzasadnia swój światopogląd tym ,że ma wszystko w "d" . To nawet nie najgorszy powód - szczerość powala z nóg. Choc ostatnio powiedział, że weżmie kościelny ślub bo kobita chce. Ciekawe co powie na spowiedzi przed ślubem

Haha no nie jest lekko być (że tak powiem hardcorowym) ateistą, trzeba walczyć z wszech panującym konformizmem.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-05, 19:57 
[quote="transfer"]Haha no nie jest lekko być (że tak powiem hardcorowym) ateistą, trzeba walczyć z wszech panującym konformizmem.[/quote]

No nie jest łatwo, bo ludzie nie tolerują inności ( chyba że chodzi o inny gatunek trunku ).

Ale mnie o to nie chodziło. Raczej o przekonania , a dokładniej o ich żródła. Jak pisałem tzreba mieć choć trochę wiedzy, a nie tylko wybrać z istniejących możliwości.
Czytam od jakiegoś czasu opracowania Stephena Hawkinga. Gość ma łeb jak sklep, a koledzy przyznaja że to najytęższy umysł z żyjących. Zdeklarowany ateista, Ale ostatnio szczęka mi opadła, jak przeczytałem jego "Teorię wszystkiego" . Sam se policzył i sam se wyciągnął wnioski, o tym że wszechswiat nie wybuchł ot tak sobie i tak sobie jest. Nie będę się tu wdawał w szczególy ale zacytuję ostatnie zdanie z książki : " Gdybyśmy znależli odpowiedz na to pytanie, byłby to ostateczny triumf ludzkiego rozumu, ponieważ wtedy poznalibyśmy umysł Boga " .

Nie twierdzę, że koleś za kwartał będzie czcił Stwórcę , ( może nigdy nie będzie tego robił ), ale przynajmniej nie zachowuje się jak babcie pod radiem maryja, które swoje wiedzą i już

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-09, 10:02 
Nudziarz

Cytuj:
No nie jest łatwo, bo ludzie nie tolerują inności ( chyba że chodzi o inny gatunek trunku ).

Masz jakieś specjalne prawa,żeby zabierać głos za wszystkich ludzi? Dlaczego generalizujesz?
Cytuj:
ale przynajmniej nie zachowuje się jak babcie pod radiem maryja, które swoje wiedzą i już

Problem wierzących i niewierzących jest ten sam - wiedzą swoje i już. Dlatego nie wiem, jakim prawem dałeś za przykład "babcie pod radiem maryja". Ja to samo mogę powiedzieć o ateistach. Wiedzą swoje i już. Człowiek, który nie myśli samodzielnie i którego umysł jest podatny na bezmyślne wchłanianie gotowej papki , zawsze będzie popadał w nieuzasadnione skrajności.
Pozdrawiam wszystkich - sceptyczna ja.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-12, 21:09 
[quote="Ishtar"][quote]No nie jest łatwo, bo ludzie nie tolerują inności ( chyba że chodzi o inny gatunek trunku ).[/quote]
Masz jakieś specjalne prawa,żeby zabierać głos za wszystkich ludzi? Dlaczego generalizujesz?
[quote]ale przynajmniej nie zachowuje się jak babcie pod radiem maryja, które swoje wiedzą i już[/quote]
Problem wierzących i niewierzących jest ten sam - wiedzą swoje i już. Dlatego nie wiem, jakim prawem dałeś za przykład "babcie pod radiem maryja". Ja to samo mogę powiedzieć o ateistach. Wiedzą swoje i już. Człowiek, który nie myśli samodzielnie i którego umysł jest podatny na bezmyślne wchłanianie gotowej papki , zawsze będzie popadał w nieuzasadnione skrajności.
Pozdrawiam wszystkich - sceptyczna ja.[/quote]

Nie zabieram głosu za wszystkich ludzi tylko napisałem swoją opinię na podstawie obserwacji rzeczywistości.

Dałem przykład babć pod radiem maryja, takim prawem bo mam takie prawo. A przykład miał unaocznić, że światły człowiek widzi, przyjmuje do umysłu, analizuje i jak trZeba zmienia pogląd.
Ale jeżeli nie kumasz o co mi chodzi, to sory

Zgłoś post

warszawa
PostNapisane: 2010-03-12, 21:16 
[quote="Ishtar"][quote]No nie jest łatwo, bo ludzie nie tolerują inności ( chyba że chodzi o inny gatunek trunku ).[/quote]
[quote]ale przynajmniej nie zachowuje się jak babcie pod radiem maryja, które swoje wiedzą i już[/quote]
Pozdrawiam wszystkich - sceptyczna ja.[/quote]

Nie zabieram głosu za wszystkich ludzi tylko napisałem swoją opinię na podstawie obserwacji rzeczywistości.

Dałem przykład babć pod radiem maryja, takim prawem bo mam takie prawo. A przykład miał unaocznić, że światły człowiek widzi, przyjmuje do umysłu, analizuje i jak trZeba zmienia pogląd.
Ale jeżeli nie kumasz o co mi chodzi, to sory

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-12, 23:42 
Bohater

123, ale Ty zawzięty :D widzę dalej wałkujesz temat wiary :P

[ Dodano: 2010-03-12, 23:15 ]
123 napisał(a):
Ale mnie o to nie chodziło. Raczej o przekonania , a dokładniej o ich żródła. Jak pisałem tzreba mieć choć trochę wiedzy, a nie tylko wybrać z istniejących możliwości.
Czytam od jakiegoś czasu opracowania Stephena Hawkinga. Gość ma łeb jak sklep, a koledzy przyznaja że to najytęższy umysł z żyjących. Zdeklarowany ateista, Ale ostatnio szczęka mi opadła, jak przeczytałem jego "Teorię wszystkiego" . Sam se policzył i sam se wyciągnął wnioski, o tym że wszechswiat nie wybuchł ot tak sobie i tak sobie jest. Nie będę się tu wdawał w szczególy ale zacytuję ostatnie zdanie z książki : " Gdybyśmy znależli odpowiedz na to pytanie, byłby to ostateczny triumf ludzkiego rozumu, ponieważ wtedy poznalibyśmy umysł Boga " .

Nie twierdzę, że koleś za kwartał będzie czcił Stwórcę , ( może nigdy nie będzie tego robił ), ale przynajmniej nie zachowuje się jak babcie pod radiem maryja, które swoje wiedzą i już

i tam, ateizm nie wynika z posiadania wszystkiego w de, to raczej ciasnota umysłowa, nie ateizm. ateizm bynajmniej powinien wynikać z refleksji, jeśli ma się świadomość swojego nieuchronnego przemijania i braku życia wiecznego w perspektywie to raczej nie powinno się mieć wszystkiego w de, bo przecież czym jest te ~80lat ziemskiego życia, żeby wypełniać je zobojętnieniem? ;) zwłaszcza, jeśli ma się świadomość, że jedyne co będzie żyć wiecznie, to pamięc o nas i ew to co po sobie pozostawimy - takie trochę renesansowe exegi-monumentum. życie ateisty jest zbyt krótkie by odzierać je z sensu i przyodziewać obojętnoscią. przynajmniej ja tak to widzę.

Poza tym nie rozumiem jak można dalej spierać się o Boga z osobami wierzącymi i nie wierzącymi. prawda jest taka, że wierzymy w tą samą siłę stwórczą, tylko inaczej ją rozumiemy i nazywamy. Tym bardziej dziwi mnie jakaś taka, społeczna nietolerancja, i ze strony ateistów i katolików, i żarliwość w wygłaszaniu swoich poglądów i próbach przekonania "przeciwnika".

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-13, 12:37 
Szczypior

dream* napisał(a):
123, ale Ty zawzięty :D widzę dalej wałkujesz temat wiary :P

To ja mam małe pytanie, jestes moderatorem i dziwisz sie, że 123 porusza (wałkuje) temat wiary.
Jaka zatem idea przyświecała Administracji, gdy tworzyła dział Religia? Moderator napewno jest świetnie zorientowany w ideach i planach Administratorów tego Forum.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2