dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-08-07, 16:43 
Oczytany mnich

Pozwolicie że dożuce swoją cegiełke Jestem ateista i zastanawiając się dlaczego dochodze do wniosku że chodzi tu o zwykły brak wiary w boga w którego sie nie wierzy a ci którzy uwazaja że są dowody na to że nie ma boga są w błedzie jak i ci którzy myślą że jest na odwrót proste wiara polega na wierze

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-08-08, 15:33 
Wszechmogący/a

Otóż to ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-08-08, 16:46 
Oczytany mnich

awanturnik jesteś git easy men

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-08-09, 00:15 
Pochłaniacz

Mactavish napisał(a):
Pozwolicie że dożuce swoją cegiełke Jestem ateista i zastanawiając się dlaczego dochodze do wniosku że chodzi tu o zwykły brak wiary w boga w którego sie nie wierzy a ci którzy uwazaja że są dowody na to że nie ma boga są w błedzie jak i ci którzy myślą że jest na odwrót proste wiara polega na wierze

Nie koniecznie.Tomasz, który domagał się dowodów na zmartwychwstanie Jezusa, dostał je. Ale dzisiaj może nie być talk lekko.
Myślę , że bardziej chodzi o determinacje w szukaniu "dowodów" na istnienie Boga, i na odwrót, taką samą determinacje w ich obalaniu przez tych, którzy postanowili nie wierzyć.
Myślę , że wiekrzość ateistów ( obym się mylił ) po prostu postanowiła właśnie nie wierzyc i tyle, i nic ich nie przekona. Nic przecież niby nie można udowodnić .
Bardziej chodzi tu chyba o postawę moralną, niż o jakieś wyszukane intelektualne przemyślenia czy dowody lub ich brak.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-08-15, 10:50 
Ateizm,jednoznaczne określenie,że nie ma stwórcy i rzeczy nadprzyrodzonych.Ja nie określiłbym siebie tym słowem.Agnostyk,to może bardziej pasowałoby do mnie.
Agnostycyzm (gr. ἄγνωστος α- a-,bez + γνώσις gnōsis, wiedzy; od gnostycyzmu) – pogląd, według którego nigdy nikomu nie uda się dowieść istnienia lub nieistnienia boga, bądź negujący całkowicie lub częściowo możliwość poznania bytu. Thomas Henry Huxley wprowadził termin agnostycyzm.
Moja asertywna osobowość,zawsze buntowała się przeciw dogmatyzmowi i pysze elit religijnych wszelkich maści.Zawsze przynależność do jakiejlkolwiek religii,to płać i dawaj na tzw."dzieło" boże.De facto,owe "datki",zapewniają dostatnie i luksusowe życie ogółowi kleru,wszystkich wyznań.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-01, 18:32 
Pochłaniacz

Zwyczajny napisał(a):
Moja asertywna osobowość,zawsze buntowała się przeciw dogmatyzmowi i pysze elit religijnych wszelkich maści.Zawsze przynależność do jakiejlkolwiek religii,to płać i dawaj na tzw."dzieło" boże.De facto,owe "datki",zapewniają dostatnie i luksusowe życie ogółowi kleru,wszystkich wyznań.

No to myślisz niczym Chrystus. On też tego nie cierpiał i wygonił kupców ze światyni. A sam, jak wiesz z pewnoscią, uczył "darmo wzięliście darmo dawajcie".
Jest tak jak ktoś kiedyś napisał : "religia sieje wiatr a zbiera burzę " .

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-01, 21:46 
Oczytany mnich

ktoś napisał:rzucaj perły przed wieprze...ciekawe kto i po co?

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-02, 17:03 
Pochłaniacz

Mactavish napisał(a):
ktoś napisał:rzucaj perły przed wieprze...ciekawe kto i po co?

Chyba : "nie rzucaj "
Kto wiadomo. A po co, to każdy sam musi dojść.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-04, 11:15 
Oczytany mnich

Brak ,,nie" w mej wypowiedzi był celowy.Dlaczego?Sprawa do rozpatrzenia...

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-09-04, 17:41 
Mactavish napisał(a):
Brak ,,nie" w mej wypowiedzi był celowy

Aleś mnie zrobił w konia.

Ale rozpatrzę, rozpaczę

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2