miałam 2ch przyjaciół :)
jeden obecnie studiuje i pracuje, ciężko więc go nazwać przyjacielem gdyż widzieliśmy się ostatnio pół roku temu a nasze relacje bardzo się poluzowały. Poznaliśmy sie przez internet,co zabawne, na poczatku się nie lubiliśmy, często się kłóciliśmy ale na żywo dogadujemy się świetnie. Niestety ta przyjaźń umarła chyba z przyczyn niezaleznych.
2gi, znam go długo, od 6kl.podst. :) od tej chwili towarzyszył mi w najradośniejszych chwilach zycia, pocieszał gdy płakałam, znal moje słabości, lęki, przeszłość, poglądy, wiedział o mnie wszystko. Ja o nim także. :) Zakochał się we mnie, żeby go nie ranić zaczęłam się dystansować, zmoje strony, nasze kontakty stały się naprawde chłodne, mam nadzieję, że jak mu przejdzie znów będziemy się przyjaźnić.
Niestety, w tym wypadku miłość odpada, bo ciężko kochac kogoś o kim wie się niemal wszystko. Taka osoba jest znacznie mniej pociągająca.
Wydaje mi się, że przyjaźń między kobietą a mężczyzną jest trudna, trzeba zachowac rozum o co niestety jest trudno w relacjach damsko-męskich, ogólnie najlepiej gdy obie strony są w satysfakcjonujących związkach, ew. są homo - to wyklucza miłość. :)
Niekiedy miłość którarodzi się z przyjaźni jest najsilniejsza i najtrwalsza. ;) ja jednak boję się stracić przyjacieladla tego efemerycznego uczucia. :)
w "zostańmy przyjaciółmi" po nieudanym związku wierzę ale wszystko zalezy od tego jak związek się skończył, jeżeli uczucia wypalily się z obu stron i decyzja o zakonczeniu zwiazku była podjęta przez dwie osoby to taka przyjaźń jest możliwa - ale bardzo trudna:)
Co do zaufania, tak, przyjaciół poznaje się w biedzie i trzeba najpierw naprawde dobrze poznać człowieka zanim mu się zaufa w 1OO%, "przejechanie się" na przyjacielu jest wyjątkowo bolesne. i częstoprowadzi do braku zaufania w późniejszych relacjach. Tez tak miałam, {przejechałam się na osobie która nazywała się moim przyjacielem, mowila, że zawsze bedzie i moge na nia liczyć co dawało mi poczucie bezpieczenstwa i budzilo zaufanie a tak naprawde okazała się dwulicowa i fałszywa} ale poznalam prawdziwych przyjaciół którym mogę ufać i którzy są ze mną już od wielu lat :)
|
|