dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Odpowiedz
Nazwa użytkownika:
Tytuł:
Treść wiadomości:
Wpisz tutaj treść wiadomości. Nie może mieć ona więcej niż 60000 znaków. 

Uśmieszki
:-) ;-) :-> :-D :-P :-o :mrgreen: :lol: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :oops: 8-) :evil: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :diabel: :krew: :alien: :aragorn: :run: :crush: :compcrush: :cygaro: :dog: :druch: :drunk: :rambo: :gilotyna: :pistoldance: :hulk: :jackass: :jedi: :kolejka: :jury: :koncert: :hit: :bullets: :newyear: :notcool: :ohno: :bored:
Pokaż więcej uśmieszków
Rozmiar:
Kolor tekstu
Opcje:
BBCode jest włączony
[img] jest włączony
[flash] jest wyłączony
[url] jest wyłączony
Uśmieszki są włączone
Wyłącz BBCode
Wyłącz uśmieszki
Podaj nazwę aktualnego miesiąca
Podaj nazwę aktualnego miesiąca:
   

Przegląd tematu - Wymyślacie własne przepisy?
Autor Wiadomość
  Tytuł:   Cytuj
Oczywiscie gotowanie to moj zywiol uwielbiam wymyslac wlasne przepisy
Post Napisane: 2010-03-03, 12:10
  Tytuł:   Cytuj
Mnie się w sumie jeszcze nie zdarzyło, żeby potrawę zrobić dokładnie tak samo jak podano w przepisie. Często go modyfikuję albo opierając się na jakimś wymyślam coś co mi bardziej będzie pasować. Ostatnio mam jakąś manię na zupy-kremy, a to pewnie dlatego, że kupiłam sobie blender, ot taki, zwyczajny: http://www.electro.pl/produkt-MOULINEX_Blender_DDJ2_Turbomix_2B_NOTATNIK_magnetyczny_GRATIS-17003,139.html. Mój numer jeden jeśli chodzi o kremy to z brokułów. Podany ze śmietaną i grzaneczkami - pycha!
Post Napisane: 2009-09-21, 20:00
  Tytuł:   Cytuj
tak, czesto mi sie to zdarza.
uwielbiam ryz, a bonusy do niego sama dodaje.
ostatnio mieszam go czesto z salatka z tunczyka, groszkiem i kukurydza, podsmazam lekko na patelni i wychodzi niesamowita przekaska :)

jak sie kiedys wybiore do Japonii czy Chin to bede uczyla tamtejszych szefow kuchni jak ich biale ziarenka ciekawie serwowac :D
Post Napisane: 2009-06-17, 23:25
  Tytuł:   Cytuj
Pierwsza w nocy, a tu chlebek zapiekany... no ładnie. Romantyczna, ale dosyć nierozważna, żeby wchodzić tutaj o tej porze... ;-)
Jeśli chodzi o przepisy, ja najczęściej wyszukuję jakąś 'podstawę' a potem modyfikuję wg własnych upodobań.
Post Napisane: 2009-03-21, 02:20
  Tytuł:   Cytuj
mniam, czekamy na przepis:) A powiem wam, że ja od niedawna dopiero stałam się fanką pasztetów, wcześniej jakoś nie przepadałam. Ale moja kumpela robi nagminnie i podrzuca wszystkim znajomym do próbowania. Naprawdę pyszne, sama muszę kiedyś spróbować upiec pasztet. To podobno wcale nie jest takie trudne :roll:
Post Napisane: 2009-03-18, 01:37
  Tytuł:   Cytuj
jak tylko go dorwę to wrzucę na forum :)
Post Napisane: 2009-03-16, 22:55
  Tytuł:   Cytuj
Jak go dorwiesz dawaj mi hehhe


No owszem farsz mozna zmieniać wg własnych upodobań :)
Post Napisane: 2009-03-16, 22:48
  Tytuł:   Cytuj
no tak, ale powiedzmy w takim chlebku zapiekanym czy zwykłej zapiekance - składnik podstawowy to cały farsz - a ten można dowolnie mieszać - chociazby zwykła zamiana pieczarek smażonych na marynowane czy papryki na marynowaną - zmienia smak potraw , nie mówię już o sosach przy tego typu potrawach.

No ale jeśli chodzi o jakieś mięso, pieczeń to raczej nie dodaje do nich owoców które pewno by mocno zmieniły smak - a tylko dlatego nie próbowałam bo moja druga połwa nawet by tego nie tkneła.


Ps. No jak tylko dorwę przepis na pasztet mojego "prawie" szwagra to bankowo nic nie zmienie - jest poprostu IDEALNY :)
Post Napisane: 2009-03-16, 22:11
  Tytuł:   Cytuj
Kasiuleńka, jesli chodzi o zioła i wszelakie inne przyprawy - uzywam ich nagminnie :)
Ponadto ... raczej składu podtstawowego potraw nie da sie zmienić :)

Dlatego mówie tu o dodatkach... takich jak wszelkiego rodzaju warzywa, przyprawy czy rodzaje mięs...

No ale jesli Tobie sie to udało to podziel się :)
Chetnie sie dowiem czegoś nowego.. :)
Post Napisane: 2009-03-16, 21:53
  Tytuł:   Cytuj
a mi się często zdarza zmieniać skład potraw - póki co wszystko mi wychodzi. Co prawda nie wszystkie potrawy zmieniam , ale dość często to robię.... Zdarza mi się nawet zwykłą jajecznicę przyprawić różnymi ziołami. (no ale za to soli prawie wcale nie używam :-) )
Post Napisane: 2009-03-16, 21:33
4CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

Strefa czasowa: UTC + 2


2CCCCCCCCCCCCCCCCC cron

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO