Składniki:
• 4 tortille
• 2 łyżki roztopionego masła kerrygold
• 2 łyżki cukru
• ¾ łyżeczki cynamonu
Salsa truskawkowa:
• około ½ litra posiekanych świeżych truskawek
• łyżka posiekanej świeżej mięty
• ½ łyżeczki utartej skórki z limonki
• 2 łyżki soku z limonki
• 1 ½ łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Salsa: Wymieszaj składniki sosu: truskawki, miętę, miód sok i skórkę z limonki – odstaw do lodówki na godzinę.
Posmaruj obie strony tortilli roztopionym masłem. Wymieszaj cukier z cynamonem i posyp mieszanką tortille.
Należy je piec w temperaturze 190 stopniu na posmarowanej masłem blasze przez około 10 minut aż się zezłocą. Upieczone tniemy na trójkąty i podajemy z uprzednio przygotowaną salsą.
Smacznego:)
Składniki:
• 4 tortille
• 2 łyżki roztopionego masła kerrygold
• 2 łyżki cukru
• ¾ łyżeczki cynamonu
Salsa truskawkowa:
• około ½ litra posiekanych świeżych truskawek
• łyżka posiekanej świeżej mięty
• ½ łyżeczki utartej skórki z limonki
• 2 łyżki soku z limonki
• 1 ½ łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Salsa: Wymieszaj składniki sosu: truskawki, miętę, miód sok i skórkę z limonki – odstaw do lodówki na godzinę.
Posmaruj obie strony tortilli roztopionym masłem. Wymieszaj cukier z cynamonem i posyp mieszanką tortille.
Należy je piec w temperaturze 190 stopniu na posmarowanej masłem blasze przez około 10 minut aż się zezłocą. Upieczone tniemy na trójkąty i podajemy z uprzednio przygotowaną salsą.
Smacznego:)
|