dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Odpowiedz
Nazwa użytkownika:
Tytuł:
Treść wiadomości:
Wpisz tutaj treść wiadomości. Nie może mieć ona więcej niż 60000 znaków. 

Uśmieszki
:-) ;-) :-> :-D :-P :-o :mrgreen: :lol: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :oops: 8-) :evil: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :diabel: :krew: :alien: :aragorn: :run: :crush: :compcrush: :cygaro: :dog: :druch: :drunk: :rambo: :gilotyna: :pistoldance: :hulk: :jackass: :jedi: :kolejka: :jury: :koncert: :hit: :bullets: :newyear: :notcool: :ohno: :bored:
Pokaż więcej uśmieszków
Rozmiar:
Kolor tekstu
Opcje:
BBCode jest włączony
[img] jest włączony
[flash] jest wyłączony
[url] jest wyłączony
Uśmieszki są włączone
Wyłącz BBCode
Wyłącz uśmieszki
Podaj nazwę aktualnego miesiąca
Podaj nazwę aktualnego miesiąca:
   

Przegląd tematu - Co to takiego?
Autor Wiadomość
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
a tak się złożyło, że mieliśmy wesele w Zamościu i zajrzeliśmy do Sitarskiej, miodzio ten pieróg tam, jeszcze rybki mają pyszne, jedzenie weselne się nie umywało do tamtego :)
Post Napisane: 2012-07-15, 21:45
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
Lilianka27 napisał(a):
tak, to był pieróg biłgorajski, zrobiłam sama z przepisu z internetu, ale tamten był duużo lepszy :) może kiedyś pojadę do Biłgoraja i spróbuję takiego fachowego :)



Mówie Ci,że tamten który oni Ci przyrządzą jest o wiele lepszy. Domowy to domowy a tam jest i klimat i wszystko, czego potrzebuje wymagający klient i smakosz. :)
Przepyszne jest jedzenie w Sitarskiej.
Post Napisane: 2012-07-12, 16:25
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
tak, to był pieróg biłgorajski, zrobiłam sama z przepisu z internetu, ale tamten był duużo lepszy :) może kiedyś pojadę do Biłgoraja i spróbuję takiego fachowego :)
Post Napisane: 2012-04-17, 21:09
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
gunnergirl, to o czym piszesz, to może jest zapiekanka pszenna z serem ricotta, ale ona jest akurat na słodko :)
Ten pieróg biłgorajski z wyglądu niczym nie przypomina tradycyjnego pieroga, ja bym raczej powiedziała, ze wygląda jak pasztet, moze tez wyglądać jak bułka, zależy jak kto przyrządza.
Post Napisane: 2012-04-10, 21:46
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
Jedyne co mi się kojarzy z tego opisu to danie włoskie, które kiedyś widziałam w jakimś programie Buddy'ego Valastro. Robił on ciasto na chleb, ale dorzucał masę dodatków : ser, przyprawy, jajka itp. I zapiekał właśnie w takiej formie jak na chlebek. Ciekawie to wyglądało. :) Dodam, że to danie to było jakieś specjalne na Boże Narodzenie albo Wielkanoc, nie pamiętam już.
Post Napisane: 2012-03-20, 12:19
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
Heh, Minimini to raczej nie przypomina takich tradycyjnych pierożków ;) Bardziej bułkę nadziewaną kaszą z ziemniakami, wiem bo pochodzę z tamtych stron no i szczerze polecam takiego pieroga biłgorajskiego bo jest przepyszny.
Post Napisane: 2012-03-19, 15:29
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
Dobrze, że trafiłam na ten wątek bo wybieram sie w maju w tamte rejony i chętnie skosztuje regionalnych smakołyków. Hotel Sitarska jest położony w pięknej okolicy, a taki pieróg biłgorajski to może być coś smacznego.
Post Napisane: 2012-03-19, 13:32
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
Uwielbiam pierogi, w każdym wydaniu więc nawet i taki wydaje się być smaczny, hehe. Poza tym nie wiedziałam, że niedaleko mnie jest taka restauracja. Może kiedy się tam wybiorę i dowiem się coś więcej o pierożkach z ziemniakami i kaszą.
Post Napisane: 2012-01-09, 21:07
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
Chyba wiem o czym piszesz, pewnie chodzi o pieróg biłgorajski, to się chyba tez krupniak nazywa czy jakoś tak. Jadłam to w Biłgoraju w hotelu Sitarska
http://www.sitarska.pl/
jest tam taka fajna restauracja, która serwuje dania regionalne. Palce lizać, próbowałam kiedyś zrobić sama tego pieroga, ale mi nie wyszło, chyba jakąś unikalną recepturę mają haha.
Post Napisane: 2012-01-09, 20:48
  Tytuł:  Re: Co to takiego?  Cytuj
Ja bym sie najlpierw zastanowila co maz takiego zrobil, ze dostal jakis przysmak- hehe :D jak maz sie wytlumaczy z calej sytuacji to wtedy bym myslala nad sama potrawa ;)

A co do tematu, to nie mam pojecia co to.... Kojarzy mi sie z czyms to co napisalas, nie powiem, ze nie. Ale pamiec juz nie ta :D wiec niestety nie pomoge.
Post Napisane: 2012-01-09, 18:59
4CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

Strefa czasowa: UTC + 2


2CCCCCCCCCCCCCCCCC cron

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO