dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Odpowiedz
Nazwa użytkownika:
Tytuł:
Treść wiadomości:
Wpisz tutaj treść wiadomości. Nie może mieć ona więcej niż 60000 znaków. 

Uśmieszki
:-) ;-) :-> :-D :-P :-o :mrgreen: :lol: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :oops: 8-) :evil: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :diabel: :krew: :alien: :aragorn: :run: :crush: :compcrush: :cygaro: :dog: :druch: :drunk: :rambo: :gilotyna: :pistoldance: :hulk: :jackass: :jedi: :kolejka: :jury: :koncert: :hit: :bullets: :newyear: :notcool: :ohno: :bored:
Pokaż więcej uśmieszków
Rozmiar:
Kolor tekstu
Opcje:
BBCode jest włączony
[img] jest włączony
[flash] jest wyłączony
[url] jest wyłączony
Uśmieszki są włączone
Wyłącz BBCode
Wyłącz uśmieszki
Podaj nazwę aktualnego miesiąca
Podaj nazwę aktualnego miesiąca:
   

Przegląd tematu - Chlebuś
Autor Wiadomość
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
psiunka ależ masz marzenia. A wiesz ile to roboty z rozpaleniem... :)
Post Napisane: 2011-10-31, 12:24
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
Ja bym poleciła specjalne pojemniki - chlebaki, które wytwarzają próżnię, blokując dostęp powietrza przedłużają świeżość przechowywanego jedzenia. np. coś takiego http://www.tvprodukt.pl/Elektryczny-pojemnik-do-prozniowego-przechowywania(3,3,934).aspx
Post Napisane: 2011-10-20, 10:50
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
O rany, mi się marzy mieć kiedyś dom z takim profesjonalnym piecem do pieczenia chleba :D Marzenie. Chociaż nie wiem kiedy miałabym czas na jego robienie no ale podczas weekendu... już czuję te zapachy pieczonego chleba roznoszące się po domu. Pomarzyć zawsze warto <3
Post Napisane: 2011-10-03, 12:51
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
Na pewno dobrze będzie kupić drewniany chlebak, wtedy Twój chleb będzie idealny nawet przez ten cały tydzień. Każde przechowywane pieczywo w taki sposób utrzymuje świeżość przez dłuższy czas.
Post Napisane: 2011-09-14, 14:27
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
Ja próbowałam chleb robić sama, ale za żadne skarby nie chciał się upiec, dopóki nie wymieniliśmy piekarnika. Teraz mam taki model do zabudowy http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy.bhtml i wszystko się w nim ślicznie piecze, bo w tym poprzednim to z reguły albo wyjmowałam zakalec, albo w ogóle wychodził jakiś niedopieczony. A propos sposobów na zachowanie świeżości chleba, to kiedyś czytałam, że do chlebaka trzeba wkładać połówkę przekrojonego jabłka i ponoć wtedy też na długo zachowuje świeżość.
Post Napisane: 2011-07-22, 15:27
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
Dokładnie. I jest chrupiący i pachnący :) My jeszcze mrozimy często chleb w kromkach - a potem kromka do tostera i jest również chrupiąca i ciepła :)
Post Napisane: 2010-07-28, 23:11
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
Pomysł z zamrażarką jest super, sam go stosuję.
jest jeszcze opcja "odgrzania" takiego chlebka w piekarniku w nie za wysokiej temperaturze, nawet kilkudniowy chlebek nabiera właściwości świeżutkiego, prosto z piekarni.
Post Napisane: 2010-07-25, 00:11
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
Specjalne nie specjalne - drewniany chlebak ładnie wygląda w kuchni. O ile jest na niego miejsce. My przechowujemy chleb w... zamrażalce ;) Zwykle jemy mało chleba więc szybko schnie. A zamrożony i rozmrożony jest po prostu świeży. :)
Post Napisane: 2010-07-13, 03:37
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
Żadne odkrycie że w drewnianych chlebownikach (?) dobrze przechowuje się pieczywo. Jak znam życie to zaraz zaproponujesz nam jakiś specjalnie wykonane pudełko do przechowywania pieczywa.
Post Napisane: 2010-05-25, 09:20
  Tytuł:  Re: Chlebuś  Cytuj
O drewnianym kuferku nie słyszałam, ale wydaje mi się, że to tak samo działa jak drewniany chlebak, więc pewnie ci wyschnie tak samo jakbyś trzymał w lnianej ściereczce. Jeżeli bardzo zależy ci na świeżości chleba, to może warto zainwestować w próżniowe pojemniki - będziesz miał świeży chleb jeszcze dłużej.
Post Napisane: 2010-05-24, 23:26
4CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

Strefa czasowa: UTC + 2


2CCCCCCCCCCCCCCCCC

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO