Autor |
Wiadomość |
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
Przepis na obiad z grilla? Wg mnie obowiazkowa pozycja sa hamburgery! A robi sie je tak: " Etap 1: Umyć warzywa i przekroić bułki na hamburgery (o ile nie są już przekrojone). Etap 2: Na patelnię wlewamy oliwę lub olej. Następnie przygotować mięso mielone, uformować kotlety w kształcie bułek (aby pasowały do spodniej części bułki) i smażyć, dodając przyprawę do mięsa mielonego. Etap 3: Spodnie części bułki posmarować majonezem, położyć plaster sałaty lodowej (najlepiej nieco większy, niż bułka) i pokroić warzywa (pomidory i ogórki w krążki ,a cebulę na drobne kawałki). Dodać usmażony kotlet i położyć na niego warzywa. Etap 4: Zwieńczyć dzieło dodając plasterki sera i polewając odrobiną ketchupu oraz majonezu. Przykryć hamburgera i gotowe!
Polecamy tworzenie wielkich hamburgerów składających się z kilku warstw. Aby uzyskać taki efekt, hamburgery można przełożyć dodatkową warstwą bułki, tworząc kilkupiętrowy przysmak. Tworząc takie dzieło należy pamiętać o adekwatnie większej ilości mięsa i dodatków."
[url=http://obiading.pl/]Przepis na obiad[/url] z grilla? Wg mnie obowiazkowa pozycja sa hamburgery! A robi sie je tak:
"[i] Etap 1: Umyć warzywa i przekroić bułki na hamburgery (o ile nie są już przekrojone). Etap 2: Na patelnię wlewamy oliwę lub olej. Następnie przygotować mięso mielone, uformować kotlety w kształcie bułek (aby pasowały do spodniej części bułki) i smażyć, dodając przyprawę do mięsa mielonego. Etap 3: Spodnie części bułki posmarować majonezem, położyć plaster sałaty lodowej (najlepiej nieco większy, niż bułka) i pokroić warzywa (pomidory i ogórki w krążki ,a cebulę na drobne kawałki). Dodać usmażony kotlet i położyć na niego warzywa. Etap 4: Zwieńczyć dzieło dodając plasterki sera i polewając odrobiną ketchupu oraz majonezu. Przykryć hamburgera i gotowe!
Polecamy tworzenie wielkich hamburgerów składających się z kilku warstw. Aby uzyskać taki efekt, hamburgery można przełożyć dodatkową warstwą bułki, tworząc kilkupiętrowy przysmak. Tworząc takie dzieło należy pamiętać o adekwatnie większej ilości mięsa i dodatków.[/i]"
|
|
|
|
Napisane: 2013-10-04, 09:29 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
A dlaczego właściwie je tym cydrem lubelskim polewałeś? :> Szczerze mówiąc szkoda by mi go było marnować na polewanie jadła, bo zdecydowanie wolę go... pić :D
A dlaczego właściwie je tym cydrem lubelskim polewałeś? :> Szczerze mówiąc szkoda by mi go było marnować na polewanie jadła, bo zdecydowanie wolę go... pić :D
|
|
|
|
Napisane: 2013-09-28, 21:50 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
U mnie hitem tego lata były piersi z kurczaka polewane cydrem lubelskim. Generalnie to chciałem spróbować coś nowego.
U mnie hitem tego lata były piersi z kurczaka polewane cydrem lubelskim. Generalnie to chciałem spróbować coś nowego.
|
|
|
|
Napisane: 2013-09-27, 11:58 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
Ja robię kotlety takie jak mielone tylko troszkę ściślejsze i takie grilluję :) wychodzi naprawdę pyszne, zupełnie inne niż zwykłe mielone kotlety.
Ja robię kotlety takie jak mielone tylko troszkę ściślejsze i takie grilluję :) wychodzi naprawdę pyszne, zupełnie inne niż zwykłe mielone kotlety.
|
|
|
|
Napisane: 2013-05-11, 22:05 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
Na tej stronce znalazłam parę fajnych przepisów: http://piernikowachatka.pl/sezon-grillowy-czas-zaczac Na razie zrobiłam tylko pstrąga w folii i wyszło pysznie
Na tej stronce znalazłam parę fajnych przepisów: http://piernikowachatka.pl/sezon-grillowy-czas-zaczac Na razie zrobiłam tylko pstrąga w folii i wyszło pysznie :-D
|
|
|
|
Napisane: 2013-05-09, 11:05 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
a ja jestem zwolenniczką mięska na grillu. A tutaj znowu długi weekend za pasem i sezon grillowy czas zacząc. Oto moja ulubiona marynata na słodko:2 łyzki sosu sojowego ciemnego, 3 łyżki żurawiny do mięs, pół szklanki brzoskwiniowej paoli, sok z pół cytryny, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, papryka do smaku - pyszna marynata do drobiu.
a ja jestem zwolenniczką mięska na grillu. A tutaj znowu długi weekend za pasem i sezon grillowy czas zacząc. Oto moja ulubiona marynata na słodko:2 łyzki sosu sojowego ciemnego, 3 łyżki żurawiny do mięs, pół szklanki brzoskwiniowej paoli, sok z pół cytryny, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, papryka do smaku - pyszna marynata do drobiu.
|
|
|
|
Napisane: 2013-04-28, 22:18 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
kasiape napisał(a): Oj wodne potwory z grilla... Brrr. To zdecydowanie nie dla mnie ;) Hehhe, nie takie potwory:) A na grillu smakują pycha - tzn z grilla. My grillujemy ostatnio na broil kingach by ogrodosfera.pl/grille-gazowe i czy kreweta, czy kotleta - smakuje bosko. Aż mi sie lata zachciało i zatęskniłem za tymi zapachami. mniaaam
[quote="kasiape"]Oj wodne potwory z grilla... Brrr. To zdecydowanie nie dla mnie ;)[/quote]
Hehhe, nie takie potwory:) A na grillu smakują pycha - tzn z grilla. My grillujemy ostatnio na broil kingach by ogrodosfera.pl/grille-gazowe i czy kreweta, czy kotleta - smakuje bosko. Aż mi sie lata zachciało i zatęskniłem za tymi zapachami. mniaaam
|
|
|
|
Napisane: 2013-01-24, 14:49 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
Nie nie to chyba jednak nie dla mnie, kiedyś próbowałam, ale mi nie podeszły w smaku. Chyba jednak wolę tradycyjne szaszłyki :)
Nie nie to chyba jednak nie dla mnie, kiedyś próbowałam, ale mi nie podeszły w smaku. Chyba jednak wolę tradycyjne szaszłyki :)
|
|
|
|
Napisane: 2012-10-22, 22:02 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
Ja krewetki dodaję do szaszłyków i normalnie na grilla kładę.
Ja krewetki dodaję do szaszłyków i normalnie na grilla kładę.
|
|
|
|
Napisane: 2012-10-17, 19:51 |
|
|
|
|
|
Tytuł: |
Re: Sprawdzone przepisy na grilla ? |
|
|
Oj wodne potwory z grilla... Brrr. To zdecydowanie nie dla mnie ;)
Oj wodne potwory z grilla... Brrr. To zdecydowanie nie dla mnie ;)
|
|
|
|
Napisane: 2012-10-14, 11:22 |
|
|
|