Ja ostatnio zrobiłam ciastka kokosowe (właśnie dlatego że były BANALNE w wykonaniu), większości smakowały więc podam przepis :)
4 białka ubijasz na sztywną pianę, podczas tej czynności dodajesz 1 szklankę cukru (ale powoli) i nadal miksujesz, potem dodajesz 250 g wiórek kokosowych i kończysz miksować. Przekładasz na blachę wyłożoną sreberkiem, ale nakładasz łyżeczką bo trzeba zrobić takie małe kuleczki a na wierzch można położyć migdał :) ciastka ustawiasz na blasze w odległości 5 cm, a zdejmujesz ze sreberka jak już ostygną (bo inaczej się przykleją do tegoż sreberka). Acha, piec trzeba ok 20 min w temp 180 stopni, aż u góry zrobią się brązowo złote :) Koniec, mam nadzieje że zrozumiale napisałam i że będą smakować
Ja ostatnio zrobiłam ciastka kokosowe (właśnie dlatego że były BANALNE w wykonaniu), większości smakowały więc podam przepis :)
4 białka ubijasz na sztywną pianę, podczas tej czynności dodajesz 1 szklankę cukru (ale powoli) i nadal miksujesz, potem dodajesz 250 g wiórek kokosowych i kończysz miksować. Przekładasz na blachę wyłożoną sreberkiem, ale nakładasz łyżeczką bo trzeba zrobić takie małe kuleczki a na wierzch można położyć migdał :) ciastka ustawiasz na blasze w odległości 5 cm, a zdejmujesz ze sreberka jak już ostygną (bo inaczej się przykleją do tegoż sreberka). Acha, piec trzeba ok 20 min w temp 180 stopni, aż u góry zrobią się brązowo złote :) Koniec, mam nadzieje że zrozumiale napisałam i że będą smakować 8-)