dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Odpowiedz
Nazwa użytkownika:
Tytuł:
Treść wiadomości:
Wpisz tutaj treść wiadomości. Nie może mieć ona więcej niż 60000 znaków. 

Uśmieszki
:-) ;-) :-> :-D :-P :-o :mrgreen: :lol: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :oops: 8-) :evil: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :diabel: :krew: :alien: :aragorn: :run: :crush: :compcrush: :cygaro: :dog: :druch: :drunk: :rambo: :gilotyna: :pistoldance: :hulk: :jackass: :jedi: :kolejka: :jury: :koncert: :hit: :bullets: :newyear: :notcool: :ohno: :bored:
Pokaż więcej uśmieszków
Rozmiar:
Kolor tekstu
Opcje:
BBCode jest włączony
[img] jest włączony
[flash] jest wyłączony
[url] jest wyłączony
Uśmieszki są włączone
Wyłącz BBCode
Wyłącz uśmieszki
Podaj nazwę aktualnego miesiąca
Podaj nazwę aktualnego miesiąca:
   

Przegląd tematu - Twój przepis na jajko na miekko
Autor Wiadomość
  Tytuł:   Cytuj
Co do mnie to ja nie liczę :mrgreen: Tak jakoś na intuicję idę i zawsze wychodzi :-P :-P
Post Napisane: 2007-12-14, 16:31
  Tytuł:   Cytuj
nie radze wkładać jajek do goracej wody bo skorupka może peknac i bialko sie rozlewa i wyglada niesmacznie, podobno jak wode sie osoli to skorupka latwiej odchodzi.
jajeczko powinno sie gotować 3 minutki od zagotowania i jest super :-P
Post Napisane: 2007-12-13, 22:03
  Tytuł:   Cytuj
co do jaj na miekkko, to zawsze jest problem , żeby "upasować" , bo to zależy od wielu czynników.
1. małe jajo/duże jajo
2. włożyć do zimnej wody i liczyć od zagotowania / włożyć do gotującej wody i liczyć od zagotowania
3. Jak wkładamy od zimnej wody, to czy mały garnek, a co za tym idzie mało wody i mało jaj (krótki czas do zagotowania) / czy duży garnek, czyli dużo wody i dużo jaj (dłuższy czas do zagotowania wody)
4. jajo z lodówki/jajo lekko ogrzane

Piszę o tych okolicznościach ponieważ, jak wkładamy do zimnej wody, to zanim woda się zagrzewa to jajo też i czas ogólny się wydłuża (trzeba liczyć mniej czasu od zagotowania) , a jak do gotującej to ogólny czas jest krótszy i trzeba wydłużyć czas od zagotowania.
Wszystkie powyższe czynniki mają wpoływ na to jaki zastosować czas "od zagotowania" , aby jaja były na miękko :lol:
Post Napisane: 2007-05-06, 18:51
  Tytuł:   Cytuj
Pawel napisał(a):
odrazu wrzucic i 3 min :P

Jeżeli jajko wrzuci sie do gotującej wody na 3 min wychodzi na miękko a jeżeli w zimnej wodzi sie będzie gotowało 3 min na 100 procent będzie surowe,dla mnie jajko na miękko trzeba gotować w gotującej wodzie 4 min wtedy będzie w sam raz ,ale każdy je co lubi :-)
Post Napisane: 2007-05-05, 19:00
  Tytuł:   Cytuj
odrazu wrzucic i 3 min :P
Post Napisane: 2007-03-21, 22:23
  Tytuł:   Cytuj
Ale będzie surowe :P A może jajko mozna robic na kilka sposobów?? :P:P:P
Post Napisane: 2007-03-15, 22:20
  Tytuł:   Cytuj
olka080 napisał(a):
najpierw trzeba wodę zagotować, a potem jajko wrzucić z tego ci mi wiadomo ;p

niee, jajko wrzuca sie od razu z tego co mi wiadomo :-P
Post Napisane: 2007-03-15, 21:43
  Tytuł:   Cytuj
Pawel napisał(a):
Wrzucić do zimnej wody, gotować 3 min i ani sekundy dłużej, zawsze wychodzi

Mój brat już tak robił... i wyszło jajko surowe :P najpierw trzeba wodę zagotować, a potem jajko wrzucić z tego ci mi wiadomo ;p
Post Napisane: 2007-03-15, 18:48
  Tytuł:   Cytuj
Ja gotuje 3,5 minuty i też jest dobre:)
Post Napisane: 2007-03-15, 10:15
  Tytuł:  Twój przepis na jajko na miekko  Cytuj
Wrzucić do zimnej wody, gotować 3 min i ani sekundy dłużej, zawsze wychodzi.
Post Napisane: 2007-02-24, 21:52
4CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

Strefa czasowa: UTC + 2


2CCCCCCCCCCCCCCCCC cron

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO